Vi flyr til Italia. Bussen vår tar oss til den lille landsbyen Murlo, hvor vi sjekker inn på det familiedrevne hotellet Albergo di Murlo. På hotellet får vi servert enkel italiensk husmannskost om kvelden.
Etter frokost er det tid for turens første utflukt. Den går til Siena og vi starter med en guidet tur i denne berømte middelalderbyen. Vi rusler langs smale brosteinsgater og ser den imponerende katedralen, det vifteformede torget il Campo og flere klassiske severdigheter. Etterpå får vi servert Toskansk lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet. Middag sammen på kvelden.
Etter frokost er det tid for turens første utflukt. Den går til Siena og vi starter med en guidet tur i denne berømte middelalderbyen. Vi rusler langs smale brosteinsgater og ser den imponerende katedralen, det vifteformede torget il Campo og flere klassiske severdigheter. Etterpå får vi servert Toskansk lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet. Middag sammen på kvelden.
Frokost. I dag drar vi sørover til Pienza,
hvor pave Pius II ble født. Paven ønsket å forvandle fødestedet til en ideell
renessanseby, og i tre år jobbet arkitekten Bernardo Rossellino
for å oppfylle drømmene sine. Da ble blant annet katedralen og det
storslåtte Palazzo Piccolomini.bygget. Vi har litt fritid i bygden før vi besøker
en lokal gård hvor familien viser oss hvordan vi lager områdets berømte
pecorinoost. Sauene beiter på enger preget av spesielt aromatisk
gress og urter, som gir melken og osten en spesiell smak. Den kan spises
både "tenero" (myk) og lagret. Osten blir hardere jo lenger den lagres,
noe som resulterer i en stadig mer intens smak. Etter lunsj fortsetter vi til Montalcino, som er kjent verden over for sin gode vin, Brunello di Montalcino. Vinen skal lagres på eikefat i minst to år og kan tidligst slippes ut for salg fem år etter høsting. Vi besøker en enoteque og gjør en vinsmaking før vi returnerer til hotellet. Middag på kvelden.
Frokost. I dag drar vi sørover til Pienza,
hvor pave Pius II ble født. Paven ønsket å forvandle fødestedet til en ideell
renessanseby, og i tre år jobbet arkitekten Bernardo Rossellino
for å oppfylle drømmene sine. Da ble blant annet katedralen og det
storslåtte Palazzo Piccolomini.bygget. Vi har litt fritid i bygden før vi besøker
en lokal gård hvor familien viser oss hvordan vi lager områdets berømte
pecorinoost. Sauene beiter på enger preget av spesielt aromatisk
gress og urter, som gir melken og osten en spesiell smak. Den kan spises
både "tenero" (myk) og lagret. Osten blir hardere jo lenger den lagres,
noe som resulterer i en stadig mer intens smak. Etter lunsj fortsetter vi til Montalcino, som er kjent verden over for sin gode vin, Brunello di Montalcino. Vinen skal lagres på eikefat i minst to år og kan tidligst slippes ut for salg fem år etter høsting. Vi besøker en enoteque og gjør en vinsmaking før vi returnerer til hotellet. Middag på kvelden.
Frokost. Vi kjører fra hotellet vårt gjennom det bølgende landskapet i Chianti til vi kommer til Greve in Chianti. I denne pittoreske landsbyen besøker vi en lokal "macelleria", et slakteri. Det familieeide selskapet åpner dørene og vi har mulighet til å spørre mer om hvordan livet er som slakter og om produksjonen av deres kjøtt. Besøket avsluttes med lunsj hvor vi smaker på produktene deres sammen med andre toskanske spesialiteter og vin. På vei tilbake til hotellet vårt stopper vi i de små landsbyene Panzano og Radda in Chianti. Middag sammen på kvelden.
Frokost. Vi kjører fra hotellet vårt gjennom det bølgende landskapet i Chianti til vi kommer til Greve in Chianti. I denne pittoreske landsbyen besøker vi en lokal "macelleria", et slakteri. Det familieeide selskapet åpner dørene og vi har mulighet til å spørre mer om hvordan livet er som slakter og om produksjonen av deres kjøtt. Besøket avsluttes med lunsj hvor vi smaker på produktene deres sammen med andre toskanske spesialiteter og vin. På vei tilbake til hotellet vårt stopper vi i de små landsbyene Panzano og Radda in Chianti. Middag sammen på kvelden.
Denne dagen er fri til egne aktiviteter frem til den felles middagen. Vi tilbyr også en tilleggsutflukt der vi reiser til Bagno Vignoni, hvor det i stedet for et tradisjonelt torg i byens sentrum finnes et dampende termalbasseng – et unikt og stemningsfullt sted med røtter helt tilbake til middelalderen og renessansen, da stedet var et populært kursted. Det eventyrlige lille samfunnet har gjennom årene inspirert både kunstnere og filmskapere med sin særegne atmosfære.
På ettermiddagen fortsetter vi til den sjarmerende renessansebyen Montepulciano. Her får du tid til å nyte det historiske miljøet, spasere langs brosteinsgatene og beundre den vakre arkitekturen rundt Piazza Grande. Dagen avrundes med et besøk hos en lokal vinprodusent, der vi bys på en vinprøving med tilbehør. Montepulciano er spesielt kjent for sitt kraftige og lagringsdyktige rødvin Vino Nobile di Montepulciano – en av Toscanas mest velrenommerte viner – og til dette serveres lokale delikatesser som pecorinoost, salami og brød. En smakfull innsikt i regionens stolte vin- og matkultur. Utflukten må forhåndsbestilles før reisen. Pris fra 975,-
Denne dagen er fri til egne aktiviteter frem til den felles middagen. Vi tilbyr også en tilleggsutflukt der vi reiser til Bagno Vignoni, hvor det i stedet for et tradisjonelt torg i byens sentrum finnes et dampende termalbasseng – et unikt og stemningsfullt sted med røtter helt tilbake til middelalderen og renessansen, da stedet var et populært kursted. Det eventyrlige lille samfunnet har gjennom årene inspirert både kunstnere og filmskapere med sin særegne atmosfære.
På ettermiddagen fortsetter vi til den sjarmerende renessansebyen Montepulciano. Her får du tid til å nyte det historiske miljøet, spasere langs brosteinsgatene og beundre den vakre arkitekturen rundt Piazza Grande. Dagen avrundes med et besøk hos en lokal vinprodusent, der vi bys på en vinprøving med tilbehør. Montepulciano er spesielt kjent for sitt kraftige og lagringsdyktige rødvin Vino Nobile di Montepulciano – en av Toscanas mest velrenommerte viner – og til dette serveres lokale delikatesser som pecorinoost, salami og brød. En smakfull innsikt i regionens stolte vin- og matkultur. Utflukten må forhåndsbestilles før reisen. Pris fra 975,-
Dagen begynner med frokost og deretter drar vi mot Sant’Andrea in Percussina og Villa Machiavelli.. Her skrev Niccolò Machiavelli boken "Prinsen", som er et kjent politisk verk der forfatteren blant annet analyserer forskjeller mellom monarkier og republikker, noe som har resultert i stor publisitet for hans ideer om maktmekanismer og forholdet mellom folket og prinsen. Besøket starter med hagen, hvor personalet presenterer programmet for dagen. Vi tar en guidet omvisning på museet og går en tur i den vakre hagen. Deretter drar vi ut på trøffeljakt med hund og nyter deretter en lunsj med innslag av trøffel sammen med lokal vin og tiltugg. Vi fortsetter til San Gimignano, tårnenes by, der sentrum er klassifisert som verdensarv av Unesco. Når vi har gått opp til det historiske sentrum, får vi litt fritid før vi returnerer til hotellet. Middag sammen på kvelden.
Dagen begynner med frokost og deretter drar vi mot Sant’Andrea in Percussina og Villa Machiavelli.. Her skrev Niccolò Machiavelli boken "Prinsen", som er et kjent politisk verk der forfatteren blant annet analyserer forskjeller mellom monarkier og republikker, noe som har resultert i stor publisitet for hans ideer om maktmekanismer og forholdet mellom folket og prinsen. Besøket starter med hagen, hvor personalet presenterer programmet for dagen. Vi tar en guidet omvisning på museet og går en tur i den vakre hagen. Deretter drar vi ut på trøffeljakt med hund og nyter deretter en lunsj med innslag av trøffel sammen med lokal vin og tiltugg. Vi fortsetter til San Gimignano, tårnenes by, der sentrum er klassifisert som verdensarv av Unesco. Når vi har gått opp til det historiske sentrum, får vi litt fritid før vi returnerer til hotellet. Middag sammen på kvelden.
Frokost. I dag drar vi til den vakre innsjøen Trasimeno, omgitt av bølgende åser med små landsbyer og vingårder. Vi besøker Castiglione, som er inkludert i den prestisjetunge «I borghi piu belli d'Italia», listen over Italias vakreste landsbyer. Etter å ha ruslet i de koselige gamle gatene, fortsetter vi til Passignano hvor vi spiser en tradisjonell lunsj på en lokal restaurant med utsikt over innsjøen. Etter lunsj har vi tid til å suge inn atmosfæren i Passignano på egenhånd og kanskje ta en tur langs innsjøen før det er på tide å returnere til hotellet vårt. Kvelden avsluttes deretter sammen på en lokal restaurant hvor vi nyter en god middag.
Frokost. I dag drar vi til den vakre innsjøen Trasimeno, omgitt av bølgende åser med små landsbyer og vingårder. Vi besøker Castiglione, som er inkludert i den prestisjetunge «I borghi piu belli d'Italia», listen over Italias vakreste landsbyer. Etter å ha ruslet i de koselige gamle gatene, fortsetter vi til Passignano hvor vi spiser en tradisjonell lunsj på en lokal restaurant med utsikt over innsjøen. Etter lunsj har vi tid til å suge inn atmosfæren i Passignano på egenhånd og kanskje ta en tur langs innsjøen før det er på tide å returnere til hotellet vårt. Kvelden avsluttes deretter sammen på en lokal restaurant hvor vi nyter en god middag.
Vi spiser frokost og så er det på tide å reise til flyplassen for hjemreise.
Et par av dagene bør avsluttes på hotellet kl 16:00 (i stedet for 17:30/17:00) slik at man får tid til en svømmetur i stangen. Maten kan lett reduseres. Eks frokost om morgenen, 3-retters lunsj og deretter en 4-retters middag. Puh.
Turistguiden var utmerket. Lyset virkelig opp turen. Vi er veldig fornøyd med turen totalt sett.