logo
  • Kalender
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Aktivitet
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Vennereiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Storbyer
    • Teaterreiser
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
8 dager
Toscana Mat & Vin
full starfull starfull starfull starempty star
Av 329 anmeldelser
fra
16 975,-
8 dager
Toscana Mat & Vin
full starfull starfull starfull starempty star
Av 329 anmeldelser
fra
16 975,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Anmeldelser
    Hotell
Toscana Mat & Vin, 8 dager – Kultur og gastronomi i genuine Toscana
Toscana Mat & Vin , 8 dager – Kultur og gastronomi i genuine Toscana
I nydelige Toscana er det mat som står i fokus, og her er det lett å finne delikatesser av alle slag. Under vår gastronomiske og kulturelle reise oppdager vi regionens kulinariske spesialiteter. Vi besøker sjarmerende landsbyer og byer, møter lokale innbyggere og får ta del av områdets historie og fortellinger.
ItaliaFlyreiserSmaksreiserVår
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen – Murlo
Dag 2 Siena med tradisjonell toskansk lunsj
Dag 3 Pienza med pecorinosmaking og vinsmaking i Montalcino
Dag 4 Besøk hos slaktere i Greve in Chianti
Dag 5 Valgfri utflukt sjokoladesmaking
Dag 6 Villa Machiavelli, trøffeljakt og San Gimignano
Dag 7 Lago Trasimeno
Dag 8 Murlo – Hjembyen
Guidet tur i middelalderens Siena
Vinsprøving i Montalcino
Besøk til Sant'Andrea i Percussina og Villa Machiavelli
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen – Murlo
Dag 2 Siena med tradisjonell toskansk lunsj
Dag 3 Pienza med pecorinosmaking og vinsmaking i Montalcino
Dag 4 Besøk hos slaktere i Greve in Chianti
Dag 5 Valgfri utflukt sjokoladesmaking
Dag 6 Villa Machiavelli, trøffeljakt og San Gimignano
Dag 7 Lago Trasimeno
Dag 8 Murlo – Hjembyen
Guidet tur i middelalderens Siena
Vinsprøving i Montalcino
Besøk til Sant'Andrea i Percussina og Villa Machiavelli
Dag 1 Hjembyen – Murlo
Kart

Vi flyr til Italia. Bussen tar oss til den lille landsbyen Murlo hvor vi sjekker inn på det familiedrevne hotellet Albergo di Murlo. Vi spiser en felles middag om kvelden.

Dag 2 Siena med tradisjonell toskansk lunsj
Kart
Etter frokost er det tid for reisens første utflukt. Den går til Siena, og vi starter med en guidet rundtur i denne berømte middelalderbyen. Vi spaserer langs smale brosteinsgater og får se den imponerende katedralen, det vifteformede torget Il Campo og flere klassiske severdigheter. Deretter får vi servert en tradisjonell toskansk lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen returnerer vi til hotellet.
Etter frokost er det tid for reisens første utflukt. Den går til Siena, og vi starter med en guidet rundtur i denne berømte middelalderbyen. Vi spaserer langs smale brosteinsgater og får se den imponerende katedralen, det vifteformede torget Il Campo og flere klassiske severdigheter. Deretter får vi servert en tradisjonell toskansk lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen returnerer vi til hotellet.
Dag 3 Pienza med pecorinosmaking og vinsmaking i Montalcino
Kart

I dag reiser vi sørover til Pienza, hvor pave Pius II ble født. Paven ønsket å omdanne sin fødeby til en ideell renessanseby, og i løpet av tre år arbeidet arkitekten Bernardo Rossellino for å oppfylle hans drømmer. Da ble blant annet katedralen og det storslåtte Palazzo Piccolomini oppført. Vi får litt tid på egen hånd i byen før vi besøker en lokal gård der familien viser oss hvordan de lager distriktets berømte pecorinoost. Sauene beiter på enger preget av spesielt aromatisk gress og urter, noe som gir melken og osten en spesiell smak. Osten kan nytes både "tenero" (myk) og lagret. Osten blir hardere jo lenger den lagres, noe som gir en stadig mer intens smak. Etter lunsj fortsetter vi til Montalcino, som er kjent verden over for sin gode vin, Brunello di Montalcino. Vinen må lagres på eikefat i minst to år og kan tidligst legges ut for salg fem år etter innhøsting. Vi besøker en enoteca og gjør en vinprøving før vi vender tilbake til hotellet.

I dag reiser vi sørover til Pienza, hvor pave Pius II ble født. Paven ønsket å omdanne sin fødeby til en ideell renessanseby, og i løpet av tre år arbeidet arkitekten Bernardo Rossellino for å oppfylle hans drømmer. Da ble blant annet katedralen og det storslåtte Palazzo Piccolomini oppført. Vi får litt tid på egen hånd i byen før vi besøker en lokal gård der familien viser oss hvordan de lager distriktets berømte pecorinoost. Sauene beiter på enger preget av spesielt aromatisk gress og urter, noe som gir melken og osten en spesiell smak. Osten kan nytes både "tenero" (myk) og lagret. Osten blir hardere jo lenger den lagres, noe som gir en stadig mer intens smak. Etter lunsj fortsetter vi til Montalcino, som er kjent verden over for sin gode vin, Brunello di Montalcino. Vinen må lagres på eikefat i minst to år og kan tidligst legges ut for salg fem år etter innhøsting. Vi besøker en enoteca og gjør en vinprøving før vi vender tilbake til hotellet.

Dag 4 Besøk hos slaktere i Greve in Chianti
Kart

Vi reiser fra vårt hotell gjennom Chiantis bølgende landskap til vi kommer til Greve in Chianti. I denne pittoreske landsbyen besøker vi en lokal "macelleria", et slakteri. Det familieeide firmaet åpner dørene sine, og vi får muligheten til å stille spørsmål om hvordan det er å være slakter, samt om produksjonen av deres antibiotikafrie kjøtt. Besøket avsluttes med lunsj der vi smaker på deres produkter sammen med andre toskanske spesialiteter og vin. På veien tilbake til hotellet stopper vi i de små landsbyene Panzano og Radda in Chianti.

Vi reiser fra vårt hotell gjennom Chiantis bølgende landskap til vi kommer til Greve in Chianti. I denne pittoreske landsbyen besøker vi en lokal "macelleria", et slakteri. Det familieeide firmaet åpner dørene sine, og vi får muligheten til å stille spørsmål om hvordan det er å være slakter, samt om produksjonen av deres antibiotikafrie kjøtt. Besøket avsluttes med lunsj der vi smaker på deres produkter sammen med andre toskanske spesialiteter og vin. På veien tilbake til hotellet stopper vi i de små landsbyene Panzano og Radda in Chianti.

Dag 5 Valgfri utflukt sjokoladesmaking
Kart
I dag har vi valget mellom å bo og utforske Murlo, eller bli med oss på en valgfri utflukt. Utflukten går til Perugia, hvis sentrum knapt har endret seg siden middelalderen. Husene ruver som en krone på bakken, og er synlige på avstand. Byen har et vell av severdigheter fra alle tidsepoker, som vi vil oppdage på en selvguidet tur rundt i byen. Senere skal vi smake på områdets mest kjente matvare: sjokolade! Pris fra 775,-
I dag har vi valget mellom å bo og utforske Murlo, eller bli med oss på en valgfri utflukt. Utflukten går til Perugia, hvis sentrum knapt har endret seg siden middelalderen. Husene ruver som en krone på bakken, og er synlige på avstand. Byen har et vell av severdigheter fra alle tidsepoker, som vi vil oppdage på en selvguidet tur rundt i byen. Senere skal vi smake på områdets mest kjente matvare: sjokolade! Pris fra 775,-
Dag 6 Villa Machiavelli, trøffeljakt og San Gimignano
Kart

Dagen starter med frokost, før vi reiser mot Sant’Andrea in Percussina og Villa Machiavelli. Her skrev Niccolò Machiavelli boken "Fyrsten", en kjent politisk tekst der forfatteren blant annet analyserer forskjeller mellom monarkier og republikker. Dette har ført til mye oppmerksomhet rundt hans ideer om maktens mekanismer og forholdet mellom folket og fyrsten. Besøket starter i hagen, hvor personalet presenterer dagens program. Vi tar en guidet omvisning i museet og spaserer gjennom den vakre hagen. Deretter drar vi ut på trøffeljakt med hund, og nyter deretter en lunsj med innslag av trøffel sammen med lokal vin og tilbehør. Vi fortsetter til San Gimignano, byen med tårnene, hvis sentrum er oppført som verdensarv av Unesco. Etter å ha gått opp til den historiske bykjernen får vi litt tid på egen hånd før vi vender tilbake til hotellet.

Dagen starter med frokost, før vi reiser mot Sant’Andrea in Percussina og Villa Machiavelli. Her skrev Niccolò Machiavelli boken "Fyrsten", en kjent politisk tekst der forfatteren blant annet analyserer forskjeller mellom monarkier og republikker. Dette har ført til mye oppmerksomhet rundt hans ideer om maktens mekanismer og forholdet mellom folket og fyrsten. Besøket starter i hagen, hvor personalet presenterer dagens program. Vi tar en guidet omvisning i museet og spaserer gjennom den vakre hagen. Deretter drar vi ut på trøffeljakt med hund, og nyter deretter en lunsj med innslag av trøffel sammen med lokal vin og tilbehør. Vi fortsetter til San Gimignano, byen med tårnene, hvis sentrum er oppført som verdensarv av Unesco. Etter å ha gått opp til den historiske bykjernen får vi litt tid på egen hånd før vi vender tilbake til hotellet.

Dag 7 Lago Trasimeno
Kart

I dag reiser vi til den vakre Trasimenosjøen, omgitt av bølgende åser med små landsbyer og vinmarker. Vi besøker Castiglione, som er med på den prestisjefylte listen "I borghi più belli d’Italia", en liste over Italias vakreste landsbyer. Etter en rusletur gjennom de sjarmerende gamle gatene reiser vi videre til Passignano, hvor vi nyter en tradisjonell lunsj på en lokal restaurant med utsikt over sjøen. Etter lunsj får vi tid til å nyte atmosfæren i Passignano på egen hånd og kanskje ta en spasertur langs sjøen før vi drar tilbake til hotellet. Kvelden avrundes på en lokal restaurant hvor vi nyter en god middag.

I dag reiser vi til den vakre Trasimenosjøen, omgitt av bølgende åser med små landsbyer og vinmarker. Vi besøker Castiglione, som er med på den prestisjefylte listen "I borghi più belli d’Italia", en liste over Italias vakreste landsbyer. Etter en rusletur gjennom de sjarmerende gamle gatene reiser vi videre til Passignano, hvor vi nyter en tradisjonell lunsj på en lokal restaurant med utsikt over sjøen. Etter lunsj får vi tid til å nyte atmosfæren i Passignano på egen hånd og kanskje ta en spasertur langs sjøen før vi drar tilbake til hotellet. Kvelden avrundes på en lokal restaurant hvor vi nyter en god middag.

Dag 8 Murlo – Hjembyen
Vi spiser frokost og så er det på tide å reise til flyplassen og hjem.
Se bilder fra reisende

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 3 lunsjer · 7 middager · utflukter etter program · reiseleder (norsk/svensk)
TilleggTilleggEnkeltrom fra 2 675,- · tilleggsutflukter
ValutaValutaEuro
SpesieltSpesieltUtfluktene kan gjennomføres i en annen rekkefølge. Siden byene og landsbyene vi besøker under turen er middelalderske, kan ikke bussen vår ta oss opp til den historiske bykjernen. Derfor går vi av bussen utenfor stedet og må i noen tilfeller gå opp lange bakker for å komme opp til sentrum.

4,2

/5
full star
full star
full star
full star
empty star
Alle anmeldelser fra 329 reisende.
full star
full star
full star
full star
empty star
Anonym, Deltok på reisen 2019-09-29

Det hadde vært godt med litt mer alenetid for avslapning. . Ellers var alt flott. Hotellet var veldig fint og reiselederen Anna Pilotti var virkelig flott!

full star
full star
full star
full star
full star
Vensson B, Deltok på reisen 2018-09-11

Fantastisk stab, guiding og gode minner. Noe å komme tilbake til.

Se alle anmeldelser
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev