logo
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Reisetyper
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Singelreiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Spareiser
    • Storbyer
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
Ring kundeservice
8 dager

Toscana Mat & Vin

full starfull starfull starfull starempty star
Av 333 anmeldelser
fra
17 625,-
8 dager
Toscana Mat & Vin
full starfull starfull starfull starempty star
Av 333 anmeldelser
fra
17 625,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Anmeldelser
    Hotell

Toscana Mat & Vin, 8 dager

Kultur og gastronomi i genuine Toscana
Toscana Mat & Vin , 8 dager – Kultur og gastronomi i genuine Toscana
I nydelige Toscana er det mat som står i fokus, og her er det lett å finne delikatesser av alle slag. Under vår gastronomiske og kulturelle reise oppdager vi regionens kulinariske spesialiteter. Vi besøker sjarmerende landsbyer og byer, møter lokale innbyggere og får ta del av områdets historie og fortellinger.
ItaliaFlyreiserSmaksreiserVår

Dagsprogram i korthet

Denne reisen har flere dagsprogram
Dag 1 Hjemstedet – Murlo
Dag 2 Siena med middelalderlunsj
Dag 3 Pienza med pecorinosmaking og vinsmaking i Montalcino
Dag 4 Besøk hos slaktere i Greve in Chianti
Dag 5 Tilleggsutflukt Bagno Vignoni og vinsmaking
Dag 6 Villa Machiavelli, trøffeljakt og San Gimignano
Dag 7 Lago Trasimeno
Dag 8 Murlo – Hjemstedet
Guidet tur i middelalderens Siena
Vinsprøving i Montalcino
Besøk til Sant'Andrea i Percussina og Villa Machiavelli

Dagsprogram i korthet

Denne reisen har flere dagsprogram
Dag 1 Hjemstedet – Murlo
Dag 2 Siena med middelalderlunsj
Dag 3 Pienza med pecorinosmaking og vinsmaking i Montalcino
Dag 4 Besøk hos slaktere i Greve in Chianti
Dag 5 Tilleggsutflukt Bagno Vignoni og vinsmaking
Dag 6 Villa Machiavelli, trøffeljakt og San Gimignano
Dag 7 Lago Trasimeno
Dag 8 Murlo – Hjemstedet
Guidet tur i middelalderens Siena
Vinsprøving i Montalcino
Besøk til Sant'Andrea i Percussina og Villa Machiavelli

Denne reisen har flere dagsprogram

Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.

Dag 1 Hjemstedet – Murlo
Kart

Vi flyr til Italia. Bussen vår tar oss til den lille landsbyen Murlo, hvor vi sjekker inn på det familiedrevne hotellet Albergo di Murlo. På hotellet får vi servert enkel italiensk husmannskost om kvelden.

Dag 2 Siena med middelalderlunsj
Kart

Etter frokost er det tid for turens første utflukt. Den går til Siena og vi starter med en guidet tur i denne berømte middelalderbyen. Vi rusler langs smale brosteinsgater og ser den imponerende katedralen, det vifteformede torget il Campo og flere klassiske severdigheter. Etterpå får vi servert middelalderlunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet. Middag sammen på kvelden.

Etter frokost er det tid for turens første utflukt. Den går til Siena og vi starter med en guidet tur i denne berømte middelalderbyen. Vi rusler langs smale brosteinsgater og ser den imponerende katedralen, det vifteformede torget il Campo og flere klassiske severdigheter. Etterpå får vi servert middelalderlunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet. Middag sammen på kvelden.

Dag 3 Pienza med pecorinosmaking og vinsmaking i Montalcino
Kart

Frokost. I dag drar vi sørover til Pienza,
hvor pave Pius II ble født. Paven ønsket å forvandle fødestedet til en ideell
renessanseby, og i tre år jobbet arkitekten Bernardo Rossellino
for å oppfylle drømmene sine. Da ble blant annet katedralen og det
storslåtte Palazzo Piccolomini bygget. Vi har litt fritid i bygden før vi besøker
en lokal gård hvor familien viser oss hvordan vi lager områdets berømte
pecorinoost. Sauene beiter på enger preget av spesielt aromatisk
gress og urter, som gir melken og osten en spesiell smak. Den kan spises
både "tenero" (myk) og lagret. Osten blir hardere jo lenger den lagres,
noe som resulterer i en stadig mer intens smak. Etter lunsj fortsetter vi til Montalcino, som er kjent verden over for sin gode vin, Brunello di Montalcino. Vinen skal lagres på eikefat i minst to år og kan tidligst slippes ut for salg fem år etter høsting. Vi besøker en enoteque og gjør en vinsmaking før vi returnerer til hotellet. Middag på kvelden.

Frokost. I dag drar vi sørover til Pienza,
hvor pave Pius II ble født. Paven ønsket å forvandle fødestedet til en ideell
renessanseby, og i tre år jobbet arkitekten Bernardo Rossellino
for å oppfylle drømmene sine. Da ble blant annet katedralen og det
storslåtte Palazzo Piccolomini bygget. Vi har litt fritid i bygden før vi besøker
en lokal gård hvor familien viser oss hvordan vi lager områdets berømte
pecorinoost. Sauene beiter på enger preget av spesielt aromatisk
gress og urter, som gir melken og osten en spesiell smak. Den kan spises
både "tenero" (myk) og lagret. Osten blir hardere jo lenger den lagres,
noe som resulterer i en stadig mer intens smak. Etter lunsj fortsetter vi til Montalcino, som er kjent verden over for sin gode vin, Brunello di Montalcino. Vinen skal lagres på eikefat i minst to år og kan tidligst slippes ut for salg fem år etter høsting. Vi besøker en enoteque og gjør en vinsmaking før vi returnerer til hotellet. Middag på kvelden.

Dag 4 Besøk hos slaktere i Greve in Chianti
Kart

Frokost. Vi kjører fra hotellet vårt gjennom det bølgende landskapet i Chianti til vi kommer til Greve in Chianti. I denne pittoreske landsbyen besøker vi en lokal "macelleria", et slakteri. Det familieeide selskapet åpner dørene og vi har mulighet til å spørre mer om hvordan livet er som slakter og om produksjonen av deres antibiotikafrie kjøtt. Besøket avsluttes med lunsj hvor vi smaker på produktene deres sammen med andre toskanske spesialiteter og vin. På vei tilbake til hotellet vårt stopper vi i de små landsbyene Panzano og Radda in Chianti. Middag sammen på kvelden.

Frokost. Vi kjører fra hotellet vårt gjennom det bølgende landskapet i Chianti til vi kommer til Greve in Chianti. I denne pittoreske landsbyen besøker vi en lokal "macelleria", et slakteri. Det familieeide selskapet åpner dørene og vi har mulighet til å spørre mer om hvordan livet er som slakter og om produksjonen av deres antibiotikafrie kjøtt. Besøket avsluttes med lunsj hvor vi smaker på produktene deres sammen med andre toskanske spesialiteter og vin. På vei tilbake til hotellet vårt stopper vi i de små landsbyene Panzano og Radda in Chianti. Middag sammen på kvelden.

Dag 5 Tilleggsutflukt Bagno Vignoni og vinsmaking
Kart

Denne dagen er fri for egne aktiviteter frem til fellesmiddagen. Vi tilbyr også en valgfri utflukt hvor vi drar til Palazzo Bandino og ser hvordan tradisjonell toskansk mat tilberedes. Vi nyter deretter en felles lunsj med blant annet pici-pasta og tilhørende lokale viner. Pici-pasta er en lokal pasta laget av mel laget av hvete dyrket i Orcia-dalen, ved bruk av bronsematriser som resulterer i en pasta med en ru overflate som lettere absorberer pastasausen. Etter lunsj fortsetter vi til den koselige landsbyen Bagno Vignoni

og gjør også et stopp i Montepulciano som er verdenskjent for sine rødviner. Her får vi tid til å botanisere en stund blant de mange vinbarene og kanskje kjøpe den verdenskjente røde Vino Nobile di Montepulciano. Utflukten må forhåndsbestilles før reisen. Pris fra 1 475,-

Denne dagen er fri for egne aktiviteter frem til fellesmiddagen. Vi tilbyr også en valgfri utflukt hvor vi drar til Palazzo Bandino og ser hvordan tradisjonell toskansk mat tilberedes. Vi nyter deretter en felles lunsj med blant annet pici-pasta og tilhørende lokale viner. Pici-pasta er en lokal pasta laget av mel laget av hvete dyrket i Orcia-dalen, ved bruk av bronsematriser som resulterer i en pasta med en ru overflate som lettere absorberer pastasausen. Etter lunsj fortsetter vi til den koselige landsbyen Bagno Vignoni

og gjør også et stopp i Montepulciano som er verdenskjent for sine rødviner. Her får vi tid til å botanisere en stund blant de mange vinbarene og kanskje kjøpe den verdenskjente røde Vino Nobile di Montepulciano. Utflukten må forhåndsbestilles før reisen. Pris fra 1 475,-

Dag 6 Villa Machiavelli, trøffeljakt og San Gimignano
Kart

Dagen begynner med frokost og deretter drar vi mot Sant'Andrea i Percussina og Villa Machiavelli. Her skrev Niccolò Machiavelli boken "Prinsen", som er et kjent politisk verk der forfatteren blant annet analyserer forskjeller mellom monarkier og republikker, noe som har resultert i stor publisitet for hans ideer om maktmekanismer og forholdet mellom folket og prinsen. Besøket starter med hagen, hvor personalet presenterer programmet for dagen. Vi tar en guidet omvisning på museet og går en tur i den vakre hagen. Deretter drar vi ut på trøffeljakt med hund og nyter deretter en lunsj med innslag av trøffel sammen med lokal vin og tiltugg. Vi fortsetter til San Gimignano, tårnenes by, der sentrum er klassifisert som verdensarv av Unesco. Når vi har gått opp til det historiske sentrum, får vi litt fritid før vi returnerer til hotellet. Middag sammen på kvelden.

Dagen begynner med frokost og deretter drar vi mot Sant'Andrea i Percussina og Villa Machiavelli. Her skrev Niccolò Machiavelli boken "Prinsen", som er et kjent politisk verk der forfatteren blant annet analyserer forskjeller mellom monarkier og republikker, noe som har resultert i stor publisitet for hans ideer om maktmekanismer og forholdet mellom folket og prinsen. Besøket starter med hagen, hvor personalet presenterer programmet for dagen. Vi tar en guidet omvisning på museet og går en tur i den vakre hagen. Deretter drar vi ut på trøffeljakt med hund og nyter deretter en lunsj med innslag av trøffel sammen med lokal vin og tiltugg. Vi fortsetter til San Gimignano, tårnenes by, der sentrum er klassifisert som verdensarv av Unesco. Når vi har gått opp til det historiske sentrum, får vi litt fritid før vi returnerer til hotellet. Middag sammen på kvelden.

Dag 7 Lago Trasimeno
Kart

Frokost. I dag drar vi til den vakre innsjøen Trasimeno, omgitt av bølgende åser med små landsbyer og vingårder. Vi besøker Castiglione, som er inkludert i den prestisjetunge «I borghi piu belli d'Italia», listen over Italias vakreste landsbyer. Etter å ha ruslet i de koselige gamle gatene, fortsetter vi til Passignano hvor vi spiser en tradisjonell lunsj på en lokal restaurant med utsikt over innsjøen. Etter lunsj har vi tid til å suge inn atmosfæren i Passignano på egenhånd og kanskje ta en tur langs innsjøen før det er på tide å returnere til hotellet vårt. Kvelden avsluttes deretter sammen på en lokal restaurant hvor vi nyter en god middag.

Frokost. I dag drar vi til den vakre innsjøen Trasimeno, omgitt av bølgende åser med små landsbyer og vingårder. Vi besøker Castiglione, som er inkludert i den prestisjetunge «I borghi piu belli d'Italia», listen over Italias vakreste landsbyer. Etter å ha ruslet i de koselige gamle gatene, fortsetter vi til Passignano hvor vi spiser en tradisjonell lunsj på en lokal restaurant med utsikt over innsjøen. Etter lunsj har vi tid til å suge inn atmosfæren i Passignano på egenhånd og kanskje ta en tur langs innsjøen før det er på tide å returnere til hotellet vårt. Kvelden avsluttes deretter sammen på en lokal restaurant hvor vi nyter en god middag.

Dag 8 Murlo – Hjemstedet
Kart

Vi spiser frokost og så er det på tide å reise til flyplassen for hjemreise.

Se bilder fra reisende

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 3 lunsjer · 7 middager · utflukter etter program · reiseleder (norsk/svensk)
TilleggTilleggEnkeltrom fra 2 675,- · tilleggsutflukter
ValutaValutaEuro
SpesieltSpesieltUtfluktene kan gjennomføres i en annen rekkefølge. Siden byene og landsbyene vi besøker under turen er middelalderske, kan ikke bussen vår ta oss opp til den historiske bykjernen. Derfor går vi av bussen utenfor stedet og må i noen tilfeller gå opp lange bakker for å komme opp til sentrum.
4,2 /5
full star
full star
full star
full star
empty star
Alle anmeldelser fra 333 reisende.
full star
full star
full star
full star
full star
Anonym, Deltok på reisen 2025-05-07

Hotellet lå litt utenfor allfarvei, men det ga virkelig følelsen av å være i Toscana. Utfluktene til de gamle byene var interessante med sine murer og vakre steinhus. Hotellet var responsivt.

full star
full star
full star
full star
empty star
Andersson L, Deltok på reisen 2019-09-29

Anna Pilotti fantastisk reiseleder.

Se alle anmeldelser
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens størstegruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens størstegruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev