Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.
Etter frokost på hotellet går vi ut for å oppdage vakre Pisa. Vi tar en guidet tur på Piazza dei Miracoli, Mirakelfeltet, som er et stort inngjerdet område nord for sentrale Pisa. Her kan vi blant annet se den imponerende katedralen, dåpskapellet, den monumentale kirkegården Camposanto og selvfølgelig det verdenskjente «skjeve tårnet i Pisa».
På vei tilbake til Montecatini besøker vi en gård i Lucca-området, hvor vi får sjansen til å smake på lokal vin og olivenolje laget av oliven dyrket i området. Om kvelden serveres middag i hotellets restaurant.
Etter frokost på hotellet går vi ut for å oppdage vakre Pisa. Vi tar en guidet tur på Piazza dei Miracoli, Mirakelfeltet, som er et stort inngjerdet område nord for sentrale Pisa. Her kan vi blant annet se den imponerende katedralen, dåpskapellet, den monumentale kirkegården Camposanto og selvfølgelig det verdenskjente «skjeve tårnet i Pisa».
På vei tilbake til Montecatini besøker vi en gård i Lucca-området, hvor vi får sjansen til å smake på lokal vin og olivenolje laget av oliven dyrket i området. Om kvelden serveres middag i hotellets restaurant.
Vi bruker den fjerde dagen av turen på egenhånd. Montecatini Terme er kjent for å være en av de viktigste kurstedene i Italia, og det ser vi spor av i dag. Utforsk byen og dens severdigheter – tips om hva som ikke bør gås glipp av kan vi få fra vår reiseleder. Felles middag om kvelden.
Vi bruker den fjerde dagen av turen på egenhånd. Montecatini Terme er kjent for å være en av de viktigste kurstedene i Italia, og det ser vi spor av i dag. Utforsk byen og dens severdigheter – tips om hva som ikke bør gås glipp av kan vi få fra vår reiseleder. Felles middag om kvelden.
I dag drar vi til Apuan-alpene, hvor vi besøker et marmorbrudd i Carrara og lærer om den omfattende prosessen som kreves for å utvinne det "hvite gullet". Marmor har blitt utvunnet i dette området siden romertiden, og under renessansen valgte Michelangelo selv ut blokkene han ønsket å jobbe med. Vi reiser med jeep deler av turen. Fjellområdet har mer rikdom enn det å by på:
vi besøker et «larderia» hvor vi får smake på det særegne smultet fra Colonnata. Her, blant de snøhvite fjellene, produseres Lardo di Colonnata, som er lagret i marmorkar og smaksatt med krydder som kanel, hvitløk og fedd. I løpet av ettermiddagen går vi tilbake til hotellet vårt hvor vi spiser middag på kvelden.
I dag drar vi til Apuan-alpene, hvor vi besøker et marmorbrudd i Carrara og lærer om den omfattende prosessen som kreves for å utvinne det "hvite gullet". Marmor har blitt utvunnet i dette området siden romertiden, og under renessansen valgte Michelangelo selv ut blokkene han ønsket å jobbe med. Vi reiser med jeep deler av turen. Fjellområdet har mer rikdom enn det å by på:
vi besøker et «larderia» hvor vi får smake på det særegne smultet fra Colonnata. Her, blant de snøhvite fjellene, produseres Lardo di Colonnata, som er lagret i marmorkar og smaksatt med krydder som kanel, hvitløk og fedd. I løpet av ettermiddagen går vi tilbake til hotellet vårt hvor vi spiser middag på kvelden.
Etter frokost tar vi en utflukt til den vakre middelalderbyen Siena. Vi får en guidet tur i byen, som i likhet med Roma er bygget på høyder. De viktigste severdighetene er rundt det snegleformede torget, Piazza del Campo, hvor det berømte hesteveddeløpet Palio finner sted to ganger i året.
Vi fortsetter dagen med å kjøre gjennom Chianti-dalen, hvis bølgende landskap med vinmarker, olivenlunder og sypresser aldri slutter å imponere besøkende med sin skjønnhet. Etter dagens utflukt vender vi tilbake til hotellet, hvor vi spiser en felles middag.
Etter frokost tar vi en utflukt til den vakre middelalderbyen Siena. Vi får en guidet tur i byen, som i likhet med Roma er bygget på høyder. De viktigste severdighetene er rundt det snegleformede torget, Piazza del Campo, hvor det berømte hesteveddeløpet Palio finner sted to ganger i året.
Vi fortsetter dagen med å kjøre gjennom Chianti-dalen, hvis bølgende landskap med vinmarker, olivenlunder og sypresser aldri slutter å imponere besøkende med sin skjønnhet. Etter dagens utflukt vender vi tilbake til hotellet, hvor vi spiser en felles middag.
Jeg var veldig fornøyd med turen og arrangementet.
Elsie var flott, helt fantastisk som reiseleder +++.