logo
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
    Gavekort
    Skreddersydde gruppreiser
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Din reise
  • Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Julereiser
    • Nyttårsreiser
  • Reisetyper
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Singelreiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Spareiser
    • Storbyer
    • Teaterreiser
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
Ring kundeservice
8 dager

Sicilia Mat & Vin

fra
18 575,-
8 dager
Sicilia Mat & Vin
fra
18 575,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Hotell

Sicilia Mat & Vin, 8 dager

Middelhavets herligheter
Sicilia Mat & Vin , 8 dager – Middelhavets herligheter
Den naturskjønne øya Sicilia byr på mange smaksopplevelser. På denne reisen smaker vi ost, sjokolade, honning, mandler, vin og får et innblikk i hvordan disse delikatessene produseres. Vi får også ta del i skiftende landskap, storslått barokk-arkitektur og spennende historie på denne Middelhavets største øy.
FlyreiserItaliaSmaksreiserVårMiddelhavet

Dagsprogram i korthet

Dag 1 Hjembyen – Modica
Dag 2 Marzamemi
Dag 3 Ragusa & Modica
Dag 4 Ragusa – Avola – Syracusa – Forza d'Agrò
Dag 5 Honningbyen Zafferana Etnea
Dag 6 Forza d'Agrò
Dag 7 Catania
Dag 8 Forza d'Agrò – Hjembyen
Guidet tur i en olivenmølle og smaking av olivenolje
Besøk landsbyen Marzamemi og La Tonnara
Utflukt til honningprodusent med prøvesmaking i Zafferana Etnea
Utflukt til sjokoladeprodusent med smaksprøver
Besøk en slottsvingård med smaksprøver og omvisning

Dagsprogram i korthet

Dag 1 Hjembyen – Modica
Dag 2 Marzamemi
Dag 3 Ragusa & Modica
Dag 4 Ragusa – Avola – Syracusa – Forza d'Agrò
Dag 5 Honningbyen Zafferana Etnea
Dag 6 Forza d'Agrò
Dag 7 Catania
Dag 8 Forza d'Agrò – Hjembyen
Guidet tur i en olivenmølle og smaking av olivenolje
Besøk landsbyen Marzamemi og La Tonnara
Utflukt til honningprodusent med prøvesmaking i Zafferana Etnea
Utflukt til sjokoladeprodusent med smaksprøver
Besøk en slottsvingård med smaksprøver og omvisning
Dag 1 Hjembyen – Modica
Kart
Vi flyr til Sicilia og tar oss videre til hotellet, der vi tjekker inn på Hotel Principe d'Aragona i Modica. På kvelden har vi mulighet til på egen hånd å oppdage Modicas utvalg av restauranter. På kvelden spiser vi middag på hotellet.
Dag 2 Marzamemi
Kart
Etter frokost drar vi ut mot kysten til et område som fram til 1940-tallet var kjent for sitt tunfiskfiske. Det var trolig araberne som innførte fisket av tunfisk på Sicilia på 1000-tallet, og mange ord assosiert med denne aktiviteten er av arabisk opprinnelse. Her besøker vi landsbyen Marzamemi, en sjarmerende liten by med trange gater og lave hus som tidligere var fiskernes hjem. Ved havnen og torget ligger bygninger som ble brukt til fisket samt et stort palass som ble oppført på 1700-tallet av prinsen av Villadorata, hersker over Marzamemi.

Vi besøker La Tonnara som består av bygninger med aner fra 1700-tallet der fiskerne bodde, oppbevarte båtene sine og foredlet den fangede fisken. Vår utflukt i tunfiskens tegn avrundes på en fiskerestaurant, der vi spiser en enklere lunsj bestående av fisk og andre lokale spesialiteter. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.
Etter frokost drar vi ut mot kysten til et område som fram til 1940-tallet var kjent for sitt tunfiskfiske. Det var trolig araberne som innførte fisket av tunfisk på Sicilia på 1000-tallet, og mange ord assosiert med denne aktiviteten er av arabisk opprinnelse. Her besøker vi landsbyen Marzamemi, en sjarmerende liten by med trange gater og lave hus som tidligere var fiskernes hjem. Ved havnen og torget ligger bygninger som ble brukt til fisket samt et stort palass som ble oppført på 1700-tallet av prinsen av Villadorata, hersker over Marzamemi.

Vi besøker La Tonnara som består av bygninger med aner fra 1700-tallet der fiskerne bodde, oppbevarte båtene sine og foredlet den fangede fisken. Vår utflukt i tunfiskens tegn avrundes på en fiskerestaurant, der vi spiser en enklere lunsj bestående av fisk og andre lokale spesialiteter. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.
Dag 3 Ragusa & Modica
Kart

I dag reiser vi vestover, innover i landet. Vi starter med et besøk i Ragusa, en vakker barokkby omgitt av åker- og beitemarker og lave steinmurer i tørrmurteknikk. Målet vårt er et familieeid ysteri hvor man produserer ulike typer ost som er typiske for regionen. Her deltar vi på en ostesmaking og får blant annet lære hvordan den mest kjente osten, Ragusano DOP (med beskyttet opprinnelsesbetegnelse), blir til. Fra bussen til ysteriet går vi cirka 100 meter.

Deretter fortsetter vi til enda en barokkby, Modica, de hundre kirkers by og sjokoladens hovedstad. Modica er en av de åtte barokkbyene som er klassifisert som verdensarv av UNESCO. Byen er delt i to, den nedre delen Modica Bassa og den øvre delen Modica Alta, hvor byens symbol, klokketårnet, ligger.

I tillegg til sine mange barokke kirker er Modica kjent for sin sjokoladeproduksjon.
Sjokoladefabrikken arbeider etter tradisjonelle metoder og utelukkende med økologiske råvarer. Under besøket får vi et innblikk i sjokoladeproduksjonen og avslutter med en sjokoladesmaking. Kvelden er fri til å spise middag på egen hånd.

I dag reiser vi vestover, innover i landet. Vi starter med et besøk i Ragusa, en vakker barokkby omgitt av åker- og beitemarker og lave steinmurer i tørrmurteknikk. Målet vårt er et familieeid ysteri hvor man produserer ulike typer ost som er typiske for regionen. Her deltar vi på en ostesmaking og får blant annet lære hvordan den mest kjente osten, Ragusano DOP (med beskyttet opprinnelsesbetegnelse), blir til. Fra bussen til ysteriet går vi cirka 100 meter.

Deretter fortsetter vi til enda en barokkby, Modica, de hundre kirkers by og sjokoladens hovedstad. Modica er en av de åtte barokkbyene som er klassifisert som verdensarv av UNESCO. Byen er delt i to, den nedre delen Modica Bassa og den øvre delen Modica Alta, hvor byens symbol, klokketårnet, ligger.

I tillegg til sine mange barokke kirker er Modica kjent for sin sjokoladeproduksjon.
Sjokoladefabrikken arbeider etter tradisjonelle metoder og utelukkende med økologiske råvarer. Under besøket får vi et innblikk i sjokoladeproduksjonen og avslutter med en sjokoladesmaking. Kvelden er fri til å spise middag på egen hånd.

Dag 4 Ragusa – Avola – Syracusa – Forza d'Agrò
Kart

Etter frokost og utsjekking reiser vi til nærliggende Avola. Den middelalderske byen som lå på en av åsene ovenfor havet ble ødelagt av jordskjelvet i 1693, og byen ble gjenoppbygd nede ved kysten med en svært spesiell sekskantet byplan. Avola er kjent for sine tre mandeltyper og har kallenavnet mandelens by. Vi besøker en mandelfabrikk, hvor vi får en guidet omvisning som avsluttes med smaksprøver.

Fra Avola reiser vi nordover til slottet Solacium, som ble oppført av den tysk-romerske keiseren Fredrik II på 1200-tallet. Her har familien Pupillo i mer enn hundre år drevet med vinproduksjon og lager blant annet vin på den berømte druen nero d’avola. I dette historiske miljøet får vi under en guidet tur lære mer om gårdens vinproduksjon og deretter smake noen av vinene.

Vi har egen tid for lunsj i Syrakusa før vi fortsetter nordover til Taormina og sjekker inn på Hotel Baia Taormina i Forza d'Agrò.
Felles middag om kvelden.

Etter frokost og utsjekking reiser vi til nærliggende Avola. Den middelalderske byen som lå på en av åsene ovenfor havet ble ødelagt av jordskjelvet i 1693, og byen ble gjenoppbygd nede ved kysten med en svært spesiell sekskantet byplan. Avola er kjent for sine tre mandeltyper og har kallenavnet mandelens by. Vi besøker en mandelfabrikk, hvor vi får en guidet omvisning som avsluttes med smaksprøver.

Fra Avola reiser vi nordover til slottet Solacium, som ble oppført av den tysk-romerske keiseren Fredrik II på 1200-tallet. Her har familien Pupillo i mer enn hundre år drevet med vinproduksjon og lager blant annet vin på den berømte druen nero d’avola. I dette historiske miljøet får vi under en guidet tur lære mer om gårdens vinproduksjon og deretter smake noen av vinene.

Vi har egen tid for lunsj i Syrakusa før vi fortsetter nordover til Taormina og sjekker inn på Hotel Baia Taormina i Forza d'Agrò.
Felles middag om kvelden.

Dag 5 Honningbyen Zafferana Etnea
Kart

UNESCO-listedeEtna er Europas høyeste aktive vulkan og reiser seg cirka 3 330 moh. På vulkanens østlige skråning ligger stedet Zafferana Etnea, som kalles honningbyen. Her besøker vi en produsent av det som i disse traktene kalles "Etnas gull". Under en guidet tur får vi et innblikk i bienes fascinerende verden og produksjonen av honning. Når vi har returnert til Taormina, spiser vi middag på hotellet.

UNESCO-listedeEtna er Europas høyeste aktive vulkan og reiser seg cirka 3 330 moh. På vulkanens østlige skråning ligger stedet Zafferana Etnea, som kalles honningbyen. Her besøker vi en produsent av det som i disse traktene kalles "Etnas gull". Under en guidet tur får vi et innblikk i bienes fascinerende verden og produksjonen av honning. Når vi har returnert til Taormina, spiser vi middag på hotellet.

Dag 6 Forza d'Agrò
Kart

I dag har vi en fridag for egne oppdagelser. Benytt anledningen til å ta en tur til Taormina og opplev byens antikke prakt på Teatro Antico, spasér langs den sjarmerende Corso Umberto I, og nyt avslapning på stranden Isola Bella. Enten du er ute etter historie, shopping eller naturskjønne opplevelser, byr Sicilia på en uforglemmelig reise gjennom tid og skjønnhet. Om kvelden serveres middag på hotellet.

I dag har vi en fridag for egne oppdagelser. Benytt anledningen til å ta en tur til Taormina og opplev byens antikke prakt på Teatro Antico, spasér langs den sjarmerende Corso Umberto I, og nyt avslapning på stranden Isola Bella. Enten du er ute etter historie, shopping eller naturskjønne opplevelser, byr Sicilia på en uforglemmelig reise gjennom tid og skjønnhet. Om kvelden serveres middag på hotellet.
Dag 7 Catania
Kart
Italia har den nest største olivenoljeproduksjonen i verden, og 80 prosent av den er konsentrert i Sør-Italia. I dag besøker vi først en olivenpresse hvor vi får en guidet omvisning etterfulgt av smaking av de verdifulle dråpene.

Etter at vi har lært om olivenoljeproduksjon fortsetter vi til Catania, hvor vi får fri tid til lunsj.

Deretter reiser vi videre til en gård der man i seks generasjoner har dyrket sitroner og appelsiner. Her ser vi på plantasjene, og deretter får vi servert et smakfullt tilbehør laget av lokale produkter og lokal vin. Det er cirka én kilometer å gå fra bussen til sitronplantasjen.

Om kvelden spiser vi middag på hotellet.
Italia har den nest største olivenoljeproduksjonen i verden, og 80 prosent av den er konsentrert i Sør-Italia. I dag besøker vi først en olivenpresse hvor vi får en guidet omvisning etterfulgt av smaking av de verdifulle dråpene.

Etter at vi har lært om olivenoljeproduksjon fortsetter vi til Catania, hvor vi får fri tid til lunsj.

Deretter reiser vi videre til en gård der man i seks generasjoner har dyrket sitroner og appelsiner. Her ser vi på plantasjene, og deretter får vi servert et smakfullt tilbehør laget av lokale produkter og lokal vin. Det er cirka én kilometer å gå fra bussen til sitronplantasjen.

Om kvelden spiser vi middag på hotellet.
Dag 8 Forza d'Agrò – Hjembyen
Kart
Etter frokost og utsjekking drar vi til flyplassen for å fly hjem.
Se bilder fra reisende

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 2 lunsjer · 5-6 middager · transport · utflukter ifølge program · skandinavisk reiseleder
TilleggTilleggEnkeltrom fra 1 875,-
ValutaValutaEuro
SpesieltSpesieltUtfluktene kan gjennomføres i en annen rekkefølge. Ved avreise 23/9 2026 bor vi de første 3 nettene på Modica Boutique Hotel and Spa i Modica. Ved sen ankomst på turer i 2026 vil middag på dag 1 være ekskludert, og ved tidlig avreise vil en frokostboks bli servert.
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens størstegruppereise arrangør

Godt planlagte reiser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Din reise
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
  • Kampanje
  • Artikler
  • Gavekort
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens størstegruppereise arrangør

Godt planlagte reiser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev