logo
  • Kalender
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Aktivitet
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Vennereiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Storbyer
    • Teaterreiser
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
8 dager
Sicilia Mat & Vin
fra
18 775,-
8 dager
Sicilia Mat & Vin
fra
18 775,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Hotell
Sicilia Mat & Vin, 8 dager – Middelhavets herligheter
Sicilia Mat & Vin , 8 dager – Middelhavets herligheter
Den naturskjønne øya Sicilia byr på mange smaksopplevelser. På denne reisen smaker vi ost, sjokolade, honning, mandler, vin og får et innblikk i hvordan disse delikatessene produseres. Vi får også ta del i skiftende landskap, storslått barokk-arkitektur og spennende historie på denne Middelhavets største øy.
FlyreiserItaliaSmaksreiserVårMiddelhavet
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen – Ragusa
Dag 2 Marzamemi
Dag 3 Ragusa & Modica
Dag 4 Ragusa – Taormina
Dag 5 Honningbyen Zafferana Etnea
Dag 6 Taormina
Dag 7 Catania
Dag 8 Taormina – Hjembyen
Guidet tur i en olivenmølle og smaking av olivenolje
Besøk landsbyen Marzamemi og La Tonnara
Utflukt til honningprodusent med prøvesmaking i Zafferana Etnea
Utflukt til sjokoladeprodusent med smaksprøver
Besøk en slottsvingård med smaksprøver og omvisning
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen – Ragusa
Dag 2 Marzamemi
Dag 3 Ragusa & Modica
Dag 4 Ragusa – Taormina
Dag 5 Honningbyen Zafferana Etnea
Dag 6 Taormina
Dag 7 Catania
Dag 8 Taormina – Hjembyen
Guidet tur i en olivenmølle og smaking av olivenolje
Besøk landsbyen Marzamemi og La Tonnara
Utflukt til honningprodusent med prøvesmaking i Zafferana Etnea
Utflukt til sjokoladeprodusent med smaksprøver
Besøk en slottsvingård med smaksprøver og omvisning
Dag 1 Hjembyen – Ragusa
Kart
Vi flyr til Sicilia og tar turen til hotellet, hvor vi sjekker inn på Hotel Mediterraneo i Ragusa. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.
Vi flyr til Sicilia og tar turen til hotellet, hvor vi sjekker inn på Hotel Mediterraneo i Ragusa. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.
Dag 2 Marzamemi
Kart
Etter frokost setter vi kursen mot kysten til et område som fram til 1940-tallet var kjent for sitt tunfiskfiske. Det var sannsynligvis araberne som introduserte tunfiskfiske på Sicilia i det 10. århundre, og mange ord knyttet til denne aktiviteten er av arabisk opprinnelse. Her besøker vi landsbyen Marzamemi, en sjarmerende liten by med trange gater og lave hus som tidligere var hjemmet til fiskerne. Ved havnen og torget finnes bygninger som ble brukt til fiske samt et stort palass som ble oppført på 1700-tallet av prinsen av Villadorata, hersker over Marzamemi. Vi besøker La Tonnara som består av bygninger fra 1700-tallet hvor fiskerne bodde, oppbevarte sine båter og bearbeidet den fangede fisken. Vår utflykt i tunfiskens tegn avsluttes på en fiskerestaurant, der vi spiser en enkel lunsj bestående av fisk og andre lokale spesialiteter. Om kvelden har vi muligheten til å på egen hånd utforske Regusas utvalg av restauranter. På denne dagen skjer middag på egen hånd.
Etter frokost setter vi kursen mot kysten til et område som fram til 1940-tallet var kjent for sitt tunfiskfiske. Det var sannsynligvis araberne som introduserte tunfiskfiske på Sicilia i det 10. århundre, og mange ord knyttet til denne aktiviteten er av arabisk opprinnelse. Her besøker vi landsbyen Marzamemi, en sjarmerende liten by med trange gater og lave hus som tidligere var hjemmet til fiskerne. Ved havnen og torget finnes bygninger som ble brukt til fiske samt et stort palass som ble oppført på 1700-tallet av prinsen av Villadorata, hersker over Marzamemi. Vi besøker La Tonnara som består av bygninger fra 1700-tallet hvor fiskerne bodde, oppbevarte sine båter og bearbeidet den fangede fisken. Vår utflykt i tunfiskens tegn avsluttes på en fiskerestaurant, der vi spiser en enkel lunsj bestående av fisk og andre lokale spesialiteter. Om kvelden har vi muligheten til å på egen hånd utforske Regusas utvalg av restauranter. På denne dagen skjer middag på egen hånd.
Dag 3 Ragusa & Modica
Kart
I dag reiser vi vestover, inn i landet. Vi starter med et besøk i Ragusa, en vakker barokkby omgitt av åkre og beitemarker og lave murer i tørrmursteknikk. Vårt mål er et familieeid ysteri som produserer ulike typer ost typiske for regionen. Her deltar vi i en ostesmaking og får blant annet lære hvordan den mest kjente osten, Ragusano DOP (med beskyttet opprinnelsesbetegnelse), lages. Fra bussen til osteproduksjonen spaserer vi cirka 100 meter. Deretter fortsetter vi til enda en barokkby, Modica – de hundre kirkers by og sjokoladens hovedstad. Modica er en av de åtte barokkbyene som er klassifisert som verdensarv av UNESCO. Byen er delt i to deler, den lavere delen Modica Bassa og den øvre delen Modica Alta, der byens symbol klokketårnet er lokalisert. I tillegg til sine mange barokk-kirker er Modica kjent for sin sjokoladeproduksjon. Sjokoladefabrikken arbeider etter tradisjonelle metoder og kun med økologiske råvarer. Under et besøk her får vi innsikt i sjokoladeproduksjonsprosessen og avslutter med en sjokoladesmaking. Om kvelden serveres middag på hotellet.
I dag reiser vi vestover, inn i landet. Vi starter med et besøk i Ragusa, en vakker barokkby omgitt av åkre og beitemarker og lave murer i tørrmursteknikk. Vårt mål er et familieeid ysteri som produserer ulike typer ost typiske for regionen. Her deltar vi i en ostesmaking og får blant annet lære hvordan den mest kjente osten, Ragusano DOP (med beskyttet opprinnelsesbetegnelse), lages. Fra bussen til osteproduksjonen spaserer vi cirka 100 meter. Deretter fortsetter vi til enda en barokkby, Modica – de hundre kirkers by og sjokoladens hovedstad. Modica er en av de åtte barokkbyene som er klassifisert som verdensarv av UNESCO. Byen er delt i to deler, den lavere delen Modica Bassa og den øvre delen Modica Alta, der byens symbol klokketårnet er lokalisert. I tillegg til sine mange barokk-kirker er Modica kjent for sin sjokoladeproduksjon. Sjokoladefabrikken arbeider etter tradisjonelle metoder og kun med økologiske råvarer. Under et besøk her får vi innsikt i sjokoladeproduksjonsprosessen og avslutter med en sjokoladesmaking. Om kvelden serveres middag på hotellet.
Dag 4 Ragusa – Taormina
Kart
Etter frokost og utsjekking drar vi til den nærliggende byen Avola. Den middelalderske byen, som lå på en av åsene over havet, ble ødelagt i jordskjelvet i 1693, og byen ble gjenoppbygget nede ved kysten med en svært spesiell sekskantet byplan. Avola er kjent for sine tre typer mandler og har kallenavnet "mandelbyen". Vi besøker en mandelfabrikk, hvor vi får en guidet tur som avsluttes med en smaksprøve. Fra Avola drar vi nordover, forbi byen Syrakusa, til slottet Solacium som ble bygget av den tysk-romerske keiseren Fredrik II på 1200-tallet. Her har familien Pupillo i mer enn hundre år dyrket vin og lager blant annet vin på den berømte druen nero d’avola. I denne historiske atmosfæren får vi under en guidet tur lære mer om gårdens vinproduksjon og deretter smake noen av vinene. Vi har egen tid for lunsj i Syracuse før vi fortsetter nordover til Taormina og sjekker inn påHotel Villa Esperia i Mazzaro Taormina, Sicilias hjerte, har mye å tilby. Fra de pittoreske gatene fulle av butikker og restauranter til det imponerende Teatro Antico, bygget i det 3. århundre f.Kr., som står som et monument over byens antikke historie og tilbyr en fascinerende innsikt i romerriket. Hotellet ligger i nærheten av stranden.
Felles middag på kvelden.
Etter frokost og utsjekking drar vi til den nærliggende byen Avola. Den middelalderske byen, som lå på en av åsene over havet, ble ødelagt i jordskjelvet i 1693, og byen ble gjenoppbygget nede ved kysten med en svært spesiell sekskantet byplan. Avola er kjent for sine tre typer mandler og har kallenavnet "mandelbyen". Vi besøker en mandelfabrikk, hvor vi får en guidet tur som avsluttes med en smaksprøve. Fra Avola drar vi nordover, forbi byen Syrakusa, til slottet Solacium som ble bygget av den tysk-romerske keiseren Fredrik II på 1200-tallet. Her har familien Pupillo i mer enn hundre år dyrket vin og lager blant annet vin på den berømte druen nero d’avola. I denne historiske atmosfæren får vi under en guidet tur lære mer om gårdens vinproduksjon og deretter smake noen av vinene. Vi har egen tid for lunsj i Syracuse før vi fortsetter nordover til Taormina og sjekker inn påHotel Villa Esperia i Mazzaro Taormina, Sicilias hjerte, har mye å tilby. Fra de pittoreske gatene fulle av butikker og restauranter til det imponerende Teatro Antico, bygget i det 3. århundre f.Kr., som står som et monument over byens antikke historie og tilbyr en fascinerende innsikt i romerriket. Hotellet ligger i nærheten av stranden.
Felles middag på kvelden.
Dag 5 Honningbyen Zafferana Etnea
Kart
UNESCO-listede Etna er Europas høyeste aktive vulkan og rager omtrent 3330 moh. På den østlige skråningen av vulkanen ligger byen Zafferana Etnea, kjent som honningbyen. Her besøker vi en produsent av det som i disse regionene kalles «Etnas gull». Under en omvisning får vi et innblikk i bienes fascinerende verden og produksjon av honning. Når vi har kommet tilbake til Taormina spiser vi middag på hotellet.
UNESCO-listede Etna er Europas høyeste aktive vulkan og rager omtrent 3330 moh. På den østlige skråningen av vulkanen ligger byen Zafferana Etnea, kjent som honningbyen. Her besøker vi en produsent av det som i disse regionene kalles «Etnas gull». Under en omvisning får vi et innblikk i bienes fascinerende verden og produksjon av honning. Når vi har kommet tilbake til Taormina spiser vi middag på hotellet.
Dag 6 Taormina
Kart
I dag har vi en fri dag for egne oppdagelser. Utforsk Taorminas antikke storhet på Teatro Antico, vandre langs den sjarmerende Corso Umberto I, og nyt avslapning på stranden Isola Bella. Enten det er historie, shopping eller naturskjønne eventyr du søker, tilbyr Taormina en uforglemmelig reise gjennom tid og skjønnhet. Om kvelden serveres middag på hotellet.
I dag har vi en fri dag for egne oppdagelser. Utforsk Taorminas antikke storhet på Teatro Antico, vandre langs den sjarmerende Corso Umberto I, og nyt avslapning på stranden Isola Bella. Enten det er historie, shopping eller naturskjønne eventyr du søker, tilbyr Taormina en uforglemmelig reise gjennom tid og skjønnhet. Om kvelden serveres middag på hotellet.
Dag 7 Catania
Kart
Italia har den nest største olivenoljeproduksjonen i verden, og 80 prosent av denne er konsentrert i Sør-Italia. I dag besøker vi først en olivenmølle hvor vi får en guidet omvisning og deretter en smaking av de edle dråpene. Vi fortsetter til en gård hvor det har vært dyrket sitroner og appelsiner i seks generasjoner. Her ser vi på plantasjene og så får vi servert en smakfull lunsj med gode lokale produkter og lokal vin. Det er ca 1 kilometer å gå fra bussen til sitronfarmen. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.
Italia har den nest største olivenoljeproduksjonen i verden, og 80 prosent av denne er konsentrert i Sør-Italia. I dag besøker vi først en olivenmølle hvor vi får en guidet omvisning og deretter en smaking av de edle dråpene. Vi fortsetter til en gård hvor det har vært dyrket sitroner og appelsiner i seks generasjoner. Her ser vi på plantasjene og så får vi servert en smakfull lunsj med gode lokale produkter og lokal vin. Det er ca 1 kilometer å gå fra bussen til sitronfarmen. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.
Dag 8 Taormina – Hjembyen
Kart
Etter frokost og utsjekking drar vi til flyplassen for å fly hjem.
Se bilder fra reisende

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly tur/retur · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 2 lunsjer · 6 middager · transport · utflukter ifølge program · reiseleder (norsk/svensk)
TilleggTilleggEnkeltrom fra 1 875,-
ValutaValutaEuro
SpesieltSpesieltUtfluktene kan bli gjennomført i en annen rekkefølge. På avreisen den 25/9 bor vi de første 3 nettene på Pietre Nere Resort and Spa i Modica, deretter bor vi 4 netter på Hotel Caesar Palace i Giardini Naxos.</p>
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev