
Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.
Etter frokost spaserer vi gjennom de svingete brosteinsgatene i Cefalù til den imponerende normannisk-arabiske katedralen fra det 12. århundre – byens stolthet.
Reisen går deretter opp i Madoni-fjellene til fjellandsbyen Castelbuono, som ble grunnlagt på 1300-tallet av den adelige Ventimiglia-familien og fortsatt har beholdt sin ekte middelalderatmosfære. Her har du fritid til å spasere gjennom de pittoreske smugene, sette deg ned på en kafé eller smake på den lokale mandelspesialiteten manna.
Om ettermiddagen returnerer vi til hotellet vårt i Cefalù. Felles middag om kvelden.
Vi starter dagen med frokost og fortsetter deretter til en sjarmerende vingård, hvor vi blir fortryllet av smaken og aromaen til de lokale vinene. Her har vi muligheten til å smake på noen av de lokale vinene. Det er en perfekt mulighet til å oppdage og sette pris på de unike smakene som området har å tilby av sicilianske viner. En vinsmaking du vil huske resten av livet.
Sicilia er Italias fjerde største vinregion, og her finner du viner av alle slag; røde, hvite, sterke, milde og søte. Landskapet er fjellrikt og bølgende og har utmerkede forhold for vindyrking. Siden Sicilia har et utmerket varmt klima, er denne øya helt eksemplarisk for å kunne dyrke fantastiske viner. Vin fra Sicilia er preget av mange uvanlige druesorter som gir mange spennende smakskombinasjoner.
Etter vinopplevelsen fortsetter vi reisen mot Syracuse, en by med en imponerende historisk betydning i antikkens Hellas. Guiden vår tar oss gjennom de smale, svingete gatene på Ortigia-halvøya, som er byens historiske sentrum. Vi vil beundre den velbevarte arkitekturen og føle historiens tilstedeværelse med hvert skritt vi tar. Å vandre gjennom Ortigia er som å reise tilbake i tid. Her er det en fascinerende blanding av gresk, romersk og normannisk påvirkning, som sammen skaper en unik atmosfære. Vi kan utforske gamle ruiner, vakre kirker og sjarmerende torg. Guiden vår vil dele spennende historier og interessante fakta som vil gi oss en dypere forståelse av dette historiske stedet. Vi vil også ha fritid til å spise lunsj på egenhånd i Syracuse. Felles middag om kvelden.
Bra som helhet. Fantastisk å kunne ta seg en tur rundt HELE øya! Turistguiden var ekstremt kunnskapsrik og kjørende. Veldig fin vinsmaking!
Guiden Rosanna var veldig kunnskapsrik, hyggelig, omsorgsfull og morsom. Likeledes var sjåføren Giuseppe meget dyktig og kjørte oss trygt rundt. Det beste hotellet var det siste, President Park, vi kunne ha bodd der mer. Vi hadde ikke et godt rom i Agrigento. Den beste maten var buffeten på det første hotellet. Resten var typisk kjedelig turistmat. Vi skjønte heller ikke hvorfor vi ikke kunne reise hjem fra Catania slik det stod i beskrivelsen på nett, i stedet for å måtte reise over øya til Palermo ukristelig tidlig. Det senker dømmekraften over turen.