logo
  • Kalender
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Aktivitet
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Vennereiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Storbyer
    • Teaterreiser
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
8 dager
Puglia Mat & Vin
full starfull starfull starhalf starempty star
Av 351 anmeldelser
fra
17 975,-
8 dager
Puglia Mat & Vin
full starfull starfull starhalf starempty star
Av 351 anmeldelser
fra
17 975,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Anmeldelser
    Hotell
Puglia Mat & Vin, 8 dager – Kultur og mye gastronomi i Sør-Italia
Puglia Mat & Vin , 8 dager – Kultur og mye gastronomi i Sør-Italia
I vakre Puglia på Italias hæl, prøver vi olivenolje, lærer å lage hjemmelaget pasta, smaker på regionens vin og får et innblikk i produksjonen av burrataost. Vi reiser gjennom naturskjønne landskap med en overflod av oliventrær og besøker søte små byer med slingrende bakgater og historiske monumenter.
FlyreiserItaliaSmaksreiserVår
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen - Santa Maria al Bagno
Dag 2 Gallipoli med olivenoljesmaking og Otranto
Dag 3 Lecce og Galatina
Dag 4 Santa Maria al Bagno – Manduria vinmuseum med lett lunsj – Polignano a Mare
Dag 5 Alberobello og Ostuni med lunsj og vin på en lokal vingård
Dag 6 Trani - Burrataprodusent - Andria
Dag 7 Monopoli - Pastakurs og lunsj med vin på lokal gård
Dag 8 Polignano a Mare – Hjembyen
Gastronomisk innehold
Besøk Lecce, Apulias barokkperle
Opplev Manduria og prøv Primitivo di Manduria-vin
Besøk trullistbyene Alberobello og Ostuni
Olivenoljesmaking
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen - Santa Maria al Bagno
Dag 2 Gallipoli med olivenoljesmaking og Otranto
Dag 3 Lecce og Galatina
Dag 4 Santa Maria al Bagno – Manduria vinmuseum med lett lunsj – Polignano a Mare
Dag 5 Alberobello og Ostuni med lunsj og vin på en lokal vingård
Dag 6 Trani - Burrataprodusent - Andria
Dag 7 Monopoli - Pastakurs og lunsj med vin på lokal gård
Dag 8 Polignano a Mare – Hjembyen
Gastronomisk innehold
Besøk Lecce, Apulias barokkperle
Opplev Manduria og prøv Primitivo di Manduria-vin
Besøk trullistbyene Alberobello og Ostuni
Olivenoljesmaking
Dag 1 Hjembyen - Santa Maria al Bagno
Kart
Vi flyr til Italia og tar turen til Grand Hotel Riviera, hvor vi sjekker inn i tre netter. Dette hyggelige hotellet ligger i byen Santa Maria al Bagno. Alle dager på hotellet inkludert frokostbuffet og middag.
Dag 2 Gallipoli med olivenoljesmaking og Otranto
Kart
I dag skal vi besøke to av Salento-halvøyas mest populære byer. Vi begynner med et stopp i Gallipoli, som er kjent som Det joniske havets perle. Det historiske sentrum ligger på en kalksteinsøy som er forbundet med fastlandet via en bro fra 1600-tallet. Her er det en labyrint av trange gater og smug, en imponerende middelalderfestning og en barokkkatedral bygget i den lokale gule kalksteinen. Fra Gallipoli fortsetter vi til den sjarmerende lille byen Otranto, som ligger ved Adriaterhavet bare rundt syv mil fra Albania. Her lever fortsatt minnet om de 800 innbyggerne som ble henrettet under den tyrkiske invasjonen i 1480. De ble kanonisert i 2013 og levningene deres er bevart i byens middelalderkatedral, bygget på 1000-tallet i romansk stil. Katedralen er kjent for sitt fantastiske mosaikkgulv fra 1100-tallet med scener fra blant annet Det gamle testamente. Etter en spasertur i det pittoreske sentrum returnerer vi til Vernole. I løpet av dagen skal vi også besøke en av områdets mange olivenoljemøller, hvor vi får en omvisning som avsluttes med en smaking av ”det flytende gull”.
I dag skal vi besøke to av Salento-halvøyas mest populære byer. Vi begynner med et stopp i Gallipoli, som er kjent som Det joniske havets perle. Det historiske sentrum ligger på en kalksteinsøy som er forbundet med fastlandet via en bro fra 1600-tallet. Her er det en labyrint av trange gater og smug, en imponerende middelalderfestning og en barokkkatedral bygget i den lokale gule kalksteinen. Fra Gallipoli fortsetter vi til den sjarmerende lille byen Otranto, som ligger ved Adriaterhavet bare rundt syv mil fra Albania. Her lever fortsatt minnet om de 800 innbyggerne som ble henrettet under den tyrkiske invasjonen i 1480. De ble kanonisert i 2013 og levningene deres er bevart i byens middelalderkatedral, bygget på 1000-tallet i romansk stil. Katedralen er kjent for sitt fantastiske mosaikkgulv fra 1100-tallet med scener fra blant annet Det gamle testamente. Etter en spasertur i det pittoreske sentrum returnerer vi til Vernole. I løpet av dagen skal vi også besøke en av områdets mange olivenoljemøller, hvor vi får en omvisning som avsluttes med en smaking av ”det flytende gull”.
Dag 3 Lecce og Galatina
Kart
Etter frokost drar vi innover i landet til Lecce, den historiske og økonomiske hovedstaden på Salento-halvøya som dateres tilbake til romertiden. På Piazza Sant’Oronzo, hjertet av byen, ser vi rester av det romerske amfiteateret fra 100-tallet e.Kr. Lecce kalles vanligvis perlen til den apuliske barokken. Denne særegne barokkarkitekturen er preget av fantastiske skulpturelle dekorasjoner og en spesiell varm og gylden farge på kalksteinen. I Lecce har vi tid til å rusle rundt på egenhånd og kanskje smake på byens spesialitet pasticciotto leccese, en mørdeig fylt med vaniljekrem. Fra Lecce fortsetter vi sørover til Galatina. Feriestedet er en skjult perle med røtter fra 1100-tallet. Imidlertid hadde Galatina sin storhetstid på 1600- og 1700-tallet da mange kirker og palasser ble bygget. Selvfølgelig kan du se barokke elementer i arkitekturen, men den galatiske adelen hadde en spesiell forkjærlighet for imponerende og intrikat dekorerte døråpninger og balkonger, som utmerker stedet.
Etter frokost drar vi innover i landet til Lecce, den historiske og økonomiske hovedstaden på Salento-halvøya som dateres tilbake til romertiden. På Piazza Sant’Oronzo, hjertet av byen, ser vi rester av det romerske amfiteateret fra 100-tallet e.Kr. Lecce kalles vanligvis perlen til den apuliske barokken. Denne særegne barokkarkitekturen er preget av fantastiske skulpturelle dekorasjoner og en spesiell varm og gylden farge på kalksteinen. I Lecce har vi tid til å rusle rundt på egenhånd og kanskje smake på byens spesialitet pasticciotto leccese, en mørdeig fylt med vaniljekrem. Fra Lecce fortsetter vi sørover til Galatina. Feriestedet er en skjult perle med røtter fra 1100-tallet. Imidlertid hadde Galatina sin storhetstid på 1600- og 1700-tallet da mange kirker og palasser ble bygget. Selvfølgelig kan du se barokke elementer i arkitekturen, men den galatiske adelen hadde en spesiell forkjærlighet for imponerende og intrikat dekorerte døråpninger og balkonger, som utmerker stedet.
Dag 4 Santa Maria al Bagno – Manduria vinmuseum med lett lunsj – Polignano a Mare
Kart
Etter frokost og utsjekking reiser vi vestover mot Manduria, hvor vi gjør et stopp for å besøke byens vinmuseum. Her vises blant annet gjenstander og redskaper fra slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet som ble brukt i forbindelse med områdets vinproduksjon. Besøket avsluttes med en lett lunsj og smaksprøver på den smaksintensive Primitivo di Manduria-vinen, som er laget av primitivo-druen. Deretter fortsetter vi nordover gjennom et flatt landskap, hovedsakelig på landeveier omkranset av olivenlunder, små steinmurer og den røde jorda som er så karakteristisk for Puglia, til Pietrablu Resort & Spa hvor vi sjekker inn for fire netter. Strandhotellet med flere bassenger ligger utenfor feriestedet Polignano a Mare. Alle dager på hotellet inkluderer frokostbuffé og middag inkludert vann.
Etter frokost og utsjekking reiser vi vestover mot Manduria, hvor vi gjør et stopp for å besøke byens vinmuseum. Her vises blant annet gjenstander og redskaper fra slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet som ble brukt i forbindelse med områdets vinproduksjon. Besøket avsluttes med en lett lunsj og smaksprøver på den smaksintensive Primitivo di Manduria-vinen, som er laget av primitivo-druen. Deretter fortsetter vi nordover gjennom et flatt landskap, hovedsakelig på landeveier omkranset av olivenlunder, små steinmurer og den røde jorda som er så karakteristisk for Puglia, til Pietrablu Resort & Spa hvor vi sjekker inn for fire netter. Strandhotellet med flere bassenger ligger utenfor feriestedet Polignano a Mare. Alle dager på hotellet inkluderer frokostbuffé og middag inkludert vann.
Dag 5 Alberobello og Ostuni med lunsj og vin på en lokal vingård
Kart
I dag tar vi en tur i den naturskjønne Itria-dalen blant olivenlunder og vingårder. Et av Puglias mest besøkte steder er trullibyen Alberobello, som er inkludert på UNESCOs verdensarvliste. Trulli er de karakteristiske hvitkalkede steinhusene, bygget uten mørtel og med kjegleformede tak. Å rusle rundt i byens pittoreske gater med disse unike konstruksjonene er en spesiell opplevelse. Etter vårt besøk i Alberobello drar vi til en gård for å spise en deilig lunsj bestående av smakfulle lokale produkter og gårdens egen vin. Vi fortsetter så til den hvite byen Ostuni, bygget på tre åser. I byens middelaldersentrum slynger de smale gatene seg oppover mot katedralen fra 1400-tallet, som er kjent for sitt vakre rosevindu på fasaden.
I dag tar vi en tur i den naturskjønne Itria-dalen blant olivenlunder og vingårder. Et av Puglias mest besøkte steder er trullibyen Alberobello, som er inkludert på UNESCOs verdensarvliste. Trulli er de karakteristiske hvitkalkede steinhusene, bygget uten mørtel og med kjegleformede tak. Å rusle rundt i byens pittoreske gater med disse unike konstruksjonene er en spesiell opplevelse. Etter vårt besøk i Alberobello drar vi til en gård for å spise en deilig lunsj bestående av smakfulle lokale produkter og gårdens egen vin. Vi fortsetter så til den hvite byen Ostuni, bygget på tre åser. I byens middelaldersentrum slynger de smale gatene seg oppover mot katedralen fra 1400-tallet, som er kjent for sitt vakre rosevindu på fasaden.
Dag 6 Trani - Burrataprodusent - Andria
Kart

I dag får dere oppleve en av de mest fascinerende fiskerlandsbyene i Puglia – Trani. Etter å ha sett katedralen og borgen (inngang kommer i tillegg), besøker vi en lokal osteprodusent for å smake på en av regionens delikatesser – burrata. Burrata er en fersk italiensk ost laget av kumelk (noen ganger bøffelmelk) med et ytre skall av mozzarella og en kremet kjerne. Dette gir den en unik og myk konsistens. Under besøket får dere en presentasjon av produksjonsprosessen. Vi vender tilbake til hotellet om kvelden og spiser en felles middag.

I dag får dere oppleve en av de mest fascinerende fiskerlandsbyene i Puglia – Trani. Etter å ha sett katedralen og borgen (inngang kommer i tillegg), besøker vi en lokal osteprodusent for å smake på en av regionens delikatesser – burrata. Burrata er en fersk italiensk ost laget av kumelk (noen ganger bøffelmelk) med et ytre skall av mozzarella og en kremet kjerne. Dette gir den en unik og myk konsistens. Under besøket får dere en presentasjon av produksjonsprosessen. Vi vender tilbake til hotellet om kvelden og spiser en felles middag.

Dag 7 Monopoli - Pastakurs og lunsj med vin på lokal gård
Kart
Vi starter dagen med et besøk på Tenuta Gemi, en gammel gård som i dag fungerer som restaurant. Her får vi prøve oss på å lage den typiske pastatypen fra Puglia – orecchiette, små «ører». Etter pastakurset er det tid for lunsj, som består nettopp av orecchiette, servert med lokal vin.

Deretter fortsetter vi til sentrale Monopoli for en hyggelig spasertur gjennom byen før dere vender tilbake til hotellet. Felles middag om kvelden.

Vi starter dagen med et besøk på Tenuta Gemi, en gammel gård som i dag fungerer som restaurant. Her får vi prøve oss på å lage den typiske pastatypen fra Puglia – orecchiette, små «ører». Etter pastakurset er det tid for lunsj, som består nettopp av orecchiette, servert med lokal vin.

Deretter fortsetter vi til sentrale Monopoli for en hyggelig spasertur gjennom byen før dere vender tilbake til hotellet. Felles middag om kvelden.

Dag 8 Polignano a Mare – Hjembyen
Kart
Etter frokost sjekker vi ut og drar til flyplassen for flyturen hjem.
Se bilder fra reisende

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 3 lunsjer · 7 middager · utflukter etter program · reiseleder
TilleggTilleggEnkeltrom fra 2 375,-
ValutaValutaEuro
SpesieltSpesieltUtfluktene kan bli gjennomført i en annen rekkefølge. På avganger med tidlig hjemreise vil vi få utdelt en frokostboks. På avreise 4/9 og 12/9 bor vi de 4 siste nettene på Hotel Mare Nostrum i Fasano. Middag utgår for reisende med sen ankomst til hotellet dag 1. På flyvninger med Ryanair er ikke kabinkoffert eller innsjekket bagasje inkludert. Valg av bagasje kan legges til som tilleggsvalg.

3,9

/5
full star
full star
full star
half star
empty star
Alle anmeldelser fra 351 reisende.
full star
full star
full star
full star
empty star
Anette, Deltok på reisen 2024-09-26

Det var mange kirker i den første tiden. Forstå at det er et kunstverk i seg selv. Men du kan ikke absorbere alt. Gjerne større mulighet til å gå rundt i byene vi besøker. Vi gjorde fantastiske besøk på gårder med god mat og god vin. Føltes som det ble mye busskjøring til tider. Skulle gjerne ha fått litt generell italiensk informasjon på bussen fra flyet til hotellet. Det føltes veldig stille. Siden det tilfeldigvis tok 4 dager før bagasjen min kom frem, kan det være en idé å velge en flyplass som ikke ligger så langt fra hotellet. Merket i dag at posen gikk via Linate til Brindisi! Eleonora viste seg å være en reiseleder som vokste med oppgaven. Det var mange forskjellige hendelser på turen vår som hun tok seg av Ellers synes jeg vi var en veldig bra gjeng (selv om jeg foretrekker å gå med færre deltakere) med en hyggelig og lett stemning.

full star
full star
full star
full star
empty star
Anonym, Deltok på reisen 2025-04-24

Å møte vin- og olivenoljeprodusenter beriker og utvikler. Reduser lurking/ og katedralbesøk.

Se alle anmeldelser
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev