Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.
Vi flyr til Italia og reiser deretter videre mot Dogliani, som ligger cirka 17 mil sørvest for Milano. Vi bor fire netter på Hotel Tenuta Larenzania. Kvelden avrundes med en felles middag på hotellet.
Frokost, og deretter avreise mot Alba, som kalles den hvite trøffelens hovedstad. Her besøker vi Tartufi & Co for en smaking av ulike trøffelprodukter. På ettermiddagen reiser vi tilbake mot hotellet, og underveis stopper vi i Neive, som sies å være en av Italias aller vakreste landsbyer. Middag på kvelden.
Frokost, og deretter avreise mot Alba, som kalles den hvite trøffelens hovedstad. Her besøker vi Tartufi & Co for en smaking av ulike trøffelprodukter. På ettermiddagen reiser vi tilbake mot hotellet, og underveis stopper vi i Neive, som sies å være en av Italias aller vakreste landsbyer. Middag på kvelden.
Etter frokost reiser vi til Asti , som har en middelaldersk bykjerne med flere bilfrie gater. Her får vi tid til å spise lunsj på egen hånd. Senere gjør vi et stopp i Canelli , hvor vi besøker de kjente underjordiske katedralene som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et historisk sted hvor de mest verdifulle musserende vinene lagres: Metodo Classico.
Vi får en omvisning som gir oss innsikt i hvilken betydning disse kjellerne har hatt – og fortsatt har – for både vinhuset og hele Canelli-samfunnet. Deretter returnerer vi til hotellet, hvor vi nyter en felles middag om kvelden.
Etter frokost reiser vi til Asti , som har en middelaldersk bykjerne med flere bilfrie gater. Her får vi tid til å spise lunsj på egen hånd. Senere gjør vi et stopp i Canelli , hvor vi besøker de kjente underjordiske katedralene som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et historisk sted hvor de mest verdifulle musserende vinene lagres: Metodo Classico.
Vi får en omvisning som gir oss innsikt i hvilken betydning disse kjellerne har hatt – og fortsatt har – for både vinhuset og hele Canelli-samfunnet. Deretter returnerer vi til hotellet, hvor vi nyter en felles middag om kvelden.
Etter frokost reiser vi mot La Morra, hvor vi får tid til å rusle en stund på egen hånd før vi besøker Dosio. På denne vingården får vi en vinprøving av tre viner sammen med en lettere lunsj i de vakre omgivelsene.
Etter lunsj drar vi videre til Barolo, hvor vi får tid til egne oppdagelser. I byens slott kan man besøke både et vinmuseum, en vinkjeller og en vinbutikk med viner fra et stort antall produsenter.
På ettermiddagen besøker vi vingården Cantina Marchesi for å bli bedre kjent med Barolo-vinene under en vinprøving med tre ulike viner, ledsaget av en spekemat-tallerken og lokale oster. Hos Brezza gjøres alt innen vinproduksjon – fra dyrking til merking av flaskene.
Etter vinprøvingen returnerer vi til hotellet. Middag om kvelden.
Etter frokost reiser vi mot La Morra, hvor vi får tid til å rusle en stund på egen hånd før vi besøker Dosio. På denne vingården får vi en vinprøving av tre viner sammen med en lettere lunsj i de vakre omgivelsene.
Etter lunsj drar vi videre til Barolo, hvor vi får tid til egne oppdagelser. I byens slott kan man besøke både et vinmuseum, en vinkjeller og en vinbutikk med viner fra et stort antall produsenter.
På ettermiddagen besøker vi vingården Cantina Marchesi for å bli bedre kjent med Barolo-vinene under en vinprøving med tre ulike viner, ledsaget av en spekemat-tallerken og lokale oster. Hos Brezza gjøres alt innen vinproduksjon – fra dyrking til merking av flaskene.
Etter vinprøvingen returnerer vi til hotellet. Middag om kvelden.
Frokost og deretter avreise til flyplassen for hjemreise.
Det var kun aktiviteter 3 av 5 dager. Hadde vært bra selv med litt aktivitet på avreisedagen.
Bra hotell og god mat i Aqui Terme. Fin by. Tina som reiseleder var veldig engasjert, kunnskapsrik, morsom, tålmodig og omsorgsfull. Få til så mye på 5 dager, jeg trodde knapt det var mulig. Du velger selv og vi valgte å hoppe over en utflukt for å bare være og nyte Aqui Terme. Piemontes vakre bølgende landskap i høstfarger sitter på netthinnen min. Fine vinsmakinger.