Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.
Vi flyr til Italia og reiser deretter videre mot Dogliani, som ligger cirka 17 mil sørvest for Milano. Vi bor fire netter på Hotel Tenuta Larenzania. Kvelden avrundes med en felles middag på hotellet.
Frokost, og deretter avreise mot Alba, som kalles den hvite trøffelens hovedstad. Her besøker vi Tartufi & Co for en smaking av ulike trøffelprodukter. På ettermiddagen reiser vi tilbake mot hotellet, og underveis stopper vi i Neive, som sies å være en av Italias aller vakreste landsbyer. Middag på kvelden.
Frokost, og deretter avreise mot Alba, som kalles den hvite trøffelens hovedstad. Her besøker vi Tartufi & Co for en smaking av ulike trøffelprodukter. På ettermiddagen reiser vi tilbake mot hotellet, og underveis stopper vi i Neive, som sies å være en av Italias aller vakreste landsbyer. Middag på kvelden.
Etter frokost reiser vi til Asti , som har en middelaldersk bykjerne med flere bilfrie gater. Her får vi tid til å spise lunsj på egen hånd. Senere gjør vi et stopp i Canelli , hvor vi besøker de kjente underjordiske katedralene som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et historisk sted hvor de mest verdifulle musserende vinene lagres: Metodo Classico.
Vi får en omvisning som gir oss innsikt i hvilken betydning disse kjellerne har hatt – og fortsatt har – for både vinhuset og hele Canelli-samfunnet. Deretter returnerer vi til hotellet, hvor vi nyter en felles middag om kvelden.
Etter frokost reiser vi til Asti , som har en middelaldersk bykjerne med flere bilfrie gater. Her får vi tid til å spise lunsj på egen hånd. Senere gjør vi et stopp i Canelli , hvor vi besøker de kjente underjordiske katedralene som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et historisk sted hvor de mest verdifulle musserende vinene lagres: Metodo Classico.
Vi får en omvisning som gir oss innsikt i hvilken betydning disse kjellerne har hatt – og fortsatt har – for både vinhuset og hele Canelli-samfunnet. Deretter returnerer vi til hotellet, hvor vi nyter en felles middag om kvelden.
Etter frokost reiser vi mot La Morra hvor vi har tid til å rusle en stund på egen hånd før vi besøker Dosio. På denne vingården får vi en vinprøving av tre viner sammen med en lettere lunsj i de vakre omgivelsene.
Etter lunsjen kjører vi videre til Barolo, hvor vi gjør et stopp for egne oppdagelser. I byens slott kan man besøke både et vinmuseum, en vinkjeller og en vinhandel med viner fra en lang rekke produsenter.
På ettermiddagen besøker vi vingården Cantina Marchesi for å bli kjent med Barolo-vinene gjennom en vinsmaking av tre ulike viner, servert sammen med et fat med spekemat og lokale oster.
Etter vinsmakingen vender vi tilbake til hotellet vårt. Middag om kvelden.
Etter frokost reiser vi mot La Morra hvor vi har tid til å rusle en stund på egen hånd før vi besøker Dosio. På denne vingården får vi en vinprøving av tre viner sammen med en lettere lunsj i de vakre omgivelsene.
Etter lunsjen kjører vi videre til Barolo, hvor vi gjør et stopp for egne oppdagelser. I byens slott kan man besøke både et vinmuseum, en vinkjeller og en vinhandel med viner fra en lang rekke produsenter.
På ettermiddagen besøker vi vingården Cantina Marchesi for å bli kjent med Barolo-vinene gjennom en vinsmaking av tre ulike viner, servert sammen med et fat med spekemat og lokale oster.
Etter vinsmakingen vender vi tilbake til hotellet vårt. Middag om kvelden.
Frokost og deretter avreise til flyplassen for hjemreise.
Positivt var besøket i Torino hvor vi hadde en god lokal guide som snakket veldig godt engelsk.
Vår reiseleder Monica og sjåføren André var topp 10 og var fullkomne fagfolk. Hotellpersonalet var dyktige og hjelpsomme.