Vi flyr til Lisboa og tar transfer til vårt hotell Hotel 3k Barcelona. Ved tidlig ankomst serveres det en enkel lunsj på hotellet og vi blir kjent med reiseselskapet. Om kvelden venter en felles middag inkludert drikke på hotellet.
Vi flyr til Lisboa og tar transfer til vårt hotell Hotel 3k Barcelona. Ved tidlig ankomst serveres det en enkel lunsj på hotellet og vi blir kjent med reiseselskapet. Om kvelden venter en felles middag inkludert drikke på hotellet.
Etter frokost møter vi en lokalguide som tar oss med på en rundtur i den portugisiske hovedstaden, som ligger der elven Tagus munner ut i Atlanterhavet. Lisboa ble hovedstad i 1256 og ble en av Europas viktigste handelsbyer. Vi besøker blant annet sjarmerende Alfama, den eldste bydelen med fargerike, skjeve hus og brosteinsbelagte, svingete gater, som lokker mange turister men likevel preges av hverdagsliv.
Vi spiser en felles 3-retters lunsj i Lisboas sentrum. Etter lunsj samles vi ved Terreiro do Paço for et herlig elvecruise på Tejo. Under cruiset ser vi byens ikoniske severdigheter som Belémtårnet og Oppdagermonumentet, samtidig som vi nyter et glass vin. Båtturen avsluttes ca. kl. 17.00.
Etter dette tar man seg til hotellet på egen hånd.
På kvelden kan man legge til middag (med drikke) på hotellet. Pris fra 425,-
Vi nyter en felles 3-retters lunsj i hjertet av Lisboa. Etter lunsjen samles vi ved Terreiro do Paço for en herlig båttur på elven Tejo. Under cruiset får vi se byens ikoniske landemerker, som Belémtårnet og Oppdagermonumentet, mens vi nyter et glass vin. Båtturen avsluttes ca. kl. 17.00.
Etter dette tar man seg tilbake til hotellet på egen hånd.
På kvelden er det mulig å legge til middag (inkludert drikke) på hotellet. Pris fra 425,-
Etter frokost møter vi en lokalguide som tar oss med på en rundtur i den portugisiske hovedstaden, som ligger der elven Tagus munner ut i Atlanterhavet. Lisboa ble hovedstad i 1256 og ble en av Europas viktigste handelsbyer. Vi besøker blant annet sjarmerende Alfama, den eldste bydelen med fargerike, skjeve hus og brosteinsbelagte, svingete gater, som lokker mange turister men likevel preges av hverdagsliv.
Vi spiser en felles 3-retters lunsj i Lisboas sentrum. Etter lunsj samles vi ved Terreiro do Paço for et herlig elvecruise på Tejo. Under cruiset ser vi byens ikoniske severdigheter som Belémtårnet og Oppdagermonumentet, samtidig som vi nyter et glass vin. Båtturen avsluttes ca. kl. 17.00.
Etter dette tar man seg til hotellet på egen hånd.
På kvelden kan man legge til middag (med drikke) på hotellet. Pris fra 425,-
Vi nyter en felles 3-retters lunsj i hjertet av Lisboa. Etter lunsjen samles vi ved Terreiro do Paço for en herlig båttur på elven Tejo. Under cruiset får vi se byens ikoniske landemerker, som Belémtårnet og Oppdagermonumentet, mens vi nyter et glass vin. Båtturen avsluttes ca. kl. 17.00.
Etter dette tar man seg tilbake til hotellet på egen hånd.
På kvelden er det mulig å legge til middag (inkludert drikke) på hotellet. Pris fra 425,-
Etter frokost har vi en ledig formiddag å se frem til. Vår reiseleder gir forslag til hyggelige severdigheter. I Lisboa finnes det flere trikkelinjer som trafikkerer byens kuperte landskap. Her finner vi også den kjente heisen Elevador de Santa Justa, designet av en lærling av Gustave Eiffel, Raul Mesnier du Ponsard.
På ettermiddagen samles vi på hotellet igjen (ca. kl. 14.00) og drar sammen til Mafra. Byen har vokst frem sør for det gamle klosteret med samme navn, som ruver på en høyde – en solid og imponerende bygning i skarp kontrast til de mange omkringliggende vindmøllene. Vi fortsetter deretter til vingården Quinta de Sant'Anna, hvor vi får nyte en herlig piknik omgitt av vinranker. Her venter en innbydende oppdekning med sofaer og halmstoler, samt et smakfullt utvalg av matige smørbrød, snacks, salater, søtsaker, hjemmelaget limonade og vin.
Vi er tilbake på hotellet ca. kl. 18.30.
Etter frokost har vi en ledig formiddag å se frem til. Vår reiseleder gir forslag til hyggelige severdigheter. I Lisboa finnes det flere trikkelinjer som trafikkerer byens kuperte landskap. Her finner vi også den kjente heisen Elevador de Santa Justa, designet av en lærling av Gustave Eiffel, Raul Mesnier du Ponsard.
På ettermiddagen samles vi på hotellet igjen (ca. kl. 14.00) og drar sammen til Mafra. Byen har vokst frem sør for det gamle klosteret med samme navn, som ruver på en høyde – en solid og imponerende bygning i skarp kontrast til de mange omkringliggende vindmøllene. Vi fortsetter deretter til vingården Quinta de Sant'Anna, hvor vi får nyte en herlig piknik omgitt av vinranker. Her venter en innbydende oppdekning med sofaer og halmstoler, samt et smakfullt utvalg av matige smørbrød, snacks, salater, søtsaker, hjemmelaget limonade og vin.
Vi er tilbake på hotellet ca. kl. 18.30.
Etter frokost reiser vi til Sintra, som står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for sin naturskjønnhet, sine vakre palasser og sin romantiske atmosfære. Her besøker vi det sjarmerende Chalet Biester fra 1800-tallet, omgitt av frodige og velstelte hager.
Etter en felles 3-retters lunsj i Sintra får vi tid til å utforske byens sjarmerende sentrum før vi returnerer til Lisboa. På vei tilbake nyter vi en panoramatur langs kysten.
På kvelden deltar vi i et matlagingskurs , hvor vi får lære grunnleggende teknikker innen det portugisiske kjøkkenet. Sammen skaper vi en tradisjonell portugisisk middag under kyndig veiledning av en dyktig kokk. Måltidet vi lager blir kveldens høydepunkt.
Etter middagen tar man seg tilbake til hotellet på egen hånd. Det tar cirka 30 minutter å gå, eller man kan ta taxi eller kollektivtransport.
Etter frokost reiser vi til Sintra, som står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for sin naturskjønnhet, sine vakre palasser og sin romantiske atmosfære. Her besøker vi det sjarmerende Chalet Biester fra 1800-tallet, omgitt av frodige og velstelte hager.
Etter en felles 3-retters lunsj i Sintra får vi tid til å utforske byens sjarmerende sentrum før vi returnerer til Lisboa. På vei tilbake nyter vi en panoramatur langs kysten.
På kvelden deltar vi i et matlagingskurs , hvor vi får lære grunnleggende teknikker innen det portugisiske kjøkkenet. Sammen skaper vi en tradisjonell portugisisk middag under kyndig veiledning av en dyktig kokk. Måltidet vi lager blir kveldens høydepunkt.
Etter middagen tar man seg tilbake til hotellet på egen hånd. Det tar cirka 30 minutter å gå, eller man kan ta taxi eller kollektivtransport.