logo
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Reisetyper
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Singelreiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Spareiser
    • Storbyer
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
Ring kundeservice
8 dager

Italia Mat & Vin

full starfull starfull starfull starempty star
Av 645 anmeldelser
fra
15 975,-
8 dager
Italia Mat & Vin
full starfull starfull starfull starempty star
Av 645 anmeldelser
fra
15 975,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Anmeldelser
    Hotell

Italia Mat & Vin, 8 dager

Kultur og gastronomi i Emilia-Romagna
Italia Mat & Vin , 8 dager – Kultur og gastronomi i Emilia-Romagna
Den italienske regionen Emilia-Romagna er kjent for sin matkultur. I løpet av turen utforsker vi den sentrale delen av regionen inkludert Italias mathovedstad Bologna, Parma med sin verdensberømte skinke, det åndelige hjemmet til tortellini; Valeggio sul Mincio og balsamicoeddikens fødested; Modena. I tillegg til gastronomiske opplevelser i verdensklasse, får vi ta del i spennende historie og Unesco-listede verdensarvsteder. Vi rusler rundt på vakre piazzaer, middelalderbykjerner og lokale matmarkeder.
FlyreiserItaliaSmaksreiserVår

Dagsprogram i korthet

Denne reisen har flere dagsprogram
Dag 1 Hjembyen – Italia
Dag 2 Parmesanost og parmaskinke i Parma
Dag 3 Correggio med marked og matlagingskurs
Dag 4 Bologna og vinsmaking i Dozza
Dag 5 Emilia-Romagna
Dag 6 Borghetto, Valeggio sul Mincio med tortellini-lunsj og Mantova
Dag 7 Modena med smak av balsamicoeddik
Dag 8 Toscana – Hjembyen
Besøk Parmas berømte skinke- og osteproduksjon
Utforsk den historiske byen Mantua og spis en tortellini lunsj i Valeggio sul Mincio
Besøk Modena og lær om produksjonen av balsamicoeddik

Dagsprogram i korthet

Denne reisen har flere dagsprogram
Dag 1 Hjembyen – Italia
Dag 2 Parmesanost og parmaskinke i Parma
Dag 3 Correggio med marked og matlagingskurs
Dag 4 Bologna og vinsmaking i Dozza
Dag 5 Emilia-Romagna
Dag 6 Borghetto, Valeggio sul Mincio med tortellini-lunsj og Mantova
Dag 7 Modena med smak av balsamicoeddik
Dag 8 Toscana – Hjembyen
Besøk Parmas berømte skinke- og osteproduksjon
Utforsk den historiske byen Mantua og spis en tortellini lunsj i Valeggio sul Mincio
Besøk Modena og lær om produksjonen av balsamicoeddik

Denne reisen har flere dagsprogram

Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.

Dag 1 Hjembyen – Italia
Kart

Vi flyr til Italia og reiser deretter videre til hotellet vårt, hvor vi bor under hele oppholdet og får servert frokost og middag hver dag. Middagen på hotellet er enkel italiensk husmannskost.

Se mer informasjon om hotellene og stedene som tilbys på disse reisene lenger ned på siden.

Dag 2 Parmesanost og parmaskinke i Parma
Kart

I dag fokuserer vi på to av regionens mest kjente produkter, parmaskinke og parmesanost. Vi starter dagen med å lære hvordan parmesanosten blir laget, og selvfølgelig får vi smake på denne herlige delikatessen.

Deretter besøker vi den hyggelige lille byen Parma. I tillegg til den verdensberømte skinken, har byen imponerende bygninger som Palazzo Ducale, Teatro Farnese og dåpskapellet i katedralen, som vi alle passerer under vår bytur. Dagen avsluttes med en smaksprøve av parmaskinken.

I dag fokuserer vi på to av regionens mest kjente produkter, parmaskinke og parmesanost. Vi starter dagen med å lære hvordan parmesanosten blir laget, og selvfølgelig får vi smake på denne herlige delikatessen.

Deretter besøker vi den hyggelige lille byen Parma. I tillegg til den verdensberømte skinken, har byen imponerende bygninger som Palazzo Ducale, Teatro Farnese og dåpskapellet i katedralen, som vi alle passerer under vår bytur. Dagen avsluttes med en smaksprøve av parmaskinken.

Dag 3 Correggio med marked og matlagingskurs
Kart

Etter frokost tar vi bussen til den sjarmerende småbyen Correggio, kjent for sine pittoreske gater, vakre piazzaer og ekte italiensk atmosfære. Formiddagen er fri til å utforske på egen hånd, kanskje frister en rolig spasertur blant historiske bygninger, et besøk i byens kirker eller en pause på en kafé med en cappuccino i hånden. Er det onsdag kan dere også benytte anledningen til å oppleve det livlige ukemarkedet, hvor lokale handelsfolk tilbyr ferske råvarer, oster, spekemat og mye mer.

På ettermiddagen venter en uforglemmelig opplevelse på en lokal gård. Her inviteres vi til et matlagingskurs hvor vi, under ledelse av våre verter, får lære oss tradisjonelle retter fra Emilia-Romagna. Sammen lager vi et komplett måltid med ferske råvarer. Kvelden avsluttes med at vi nyter vår egen middag i gårdens hyggelige omgivelser. 

Etter frokost tar vi bussen til den sjarmerende småbyen Correggio, kjent for sine pittoreske gater, vakre piazzaer og ekte italiensk atmosfære. Formiddagen er fri til å utforske på egen hånd, kanskje frister en rolig spasertur blant historiske bygninger, et besøk i byens kirker eller en pause på en kafé med en cappuccino i hånden. Er det onsdag kan dere også benytte anledningen til å oppleve det livlige ukemarkedet, hvor lokale handelsfolk tilbyr ferske råvarer, oster, spekemat og mye mer.

På ettermiddagen venter en uforglemmelig opplevelse på en lokal gård. Her inviteres vi til et matlagingskurs hvor vi, under ledelse av våre verter, får lære oss tradisjonelle retter fra Emilia-Romagna. Sammen lager vi et komplett måltid med ferske råvarer. Kvelden avsluttes med at vi nyter vår egen middag i gårdens hyggelige omgivelser. 

Dag 4 Bologna og vinsmaking i Dozza
Kart

I dag reiser vi til Bologna som kalles ”den fete og den lærde” på grunn av det gode kjøkkenet og Europas eldste universitet som ble grunnlagt her i 1088. Foruten å være en verdenskjent matby har også Bologna en av de vakreste og best bevarte historiske bydelene i Europa, med sine mange middelaldertårn og sine vakre arkader som strekker seg nesten 40 kilometer.

Vi får en guidet rundtur gjennom den fantastiske byen hvor vi blant annet ser Garisenda-tårnet, San Petronio-basilikaen og Neptunfontenen. På ettermiddagen reiser vi videre til den lille middelalderbyen Dozza, kjent for sine dekorerte husfasader. Her har du egen tid til å oppdage byen med sine koselige brosteinsgater, kunstnerisk malte fasader og byens 500 år gamle slott Rocca Sforzesca.

Deretter venter en smaksrik opplevelse i vinens tegn. I den sjarmerende byen Dozza besøker vi en regional vinkjeller, hvor dere får smake utvalgte viner. La deg veilede gjennom dufter og smaker i det historiske miljøet og oppdag regionens vintradisjoner på beste måte. 

I dag reiser vi til Bologna som kalles ”den fete og den lærde” på grunn av det gode kjøkkenet og Europas eldste universitet som ble grunnlagt her i 1088. Foruten å være en verdenskjent matby har også Bologna en av de vakreste og best bevarte historiske bydelene i Europa, med sine mange middelaldertårn og sine vakre arkader som strekker seg nesten 40 kilometer.

Vi får en guidet rundtur gjennom den fantastiske byen hvor vi blant annet ser Garisenda-tårnet, San Petronio-basilikaen og Neptunfontenen. På ettermiddagen reiser vi videre til den lille middelalderbyen Dozza, kjent for sine dekorerte husfasader. Her har du egen tid til å oppdage byen med sine koselige brosteinsgater, kunstnerisk malte fasader og byens 500 år gamle slott Rocca Sforzesca.

Deretter venter en smaksrik opplevelse i vinens tegn. I den sjarmerende byen Dozza besøker vi en regional vinkjeller, hvor dere får smake utvalgte viner. La deg veilede gjennom dufter og smaker i det historiske miljøet og oppdag regionens vintradisjoner på beste måte. 

Dag 5 Emilia-Romagna
Kart

Dagen er fri til egne aktiviteter og oppdagelser. Det er mye å se og gjøre i omgivelsene. Ta en spasertur i det lokale bysentrumet og oppdag historiske bygninger, sjarmerende torg og små butikker. For den som ønsker å fordype seg i regionens kultur, finnes det interessante museer, kirker og severdigheter å besøke. Området er også kjent for sin gastronomi – benytt anledningen til å prøve tradisjonelle pastaretter, oster og spekemat, eller sett dere ned på en lokal restaurant for å nyte det beste Emilia-Romagna har å tilby.

Dag 6 Borghetto, Valeggio sul Mincio med tortellini-lunsj og Mantova
Kart

I dag reiser vi vestover mot de nærliggende regionene Veneto og Lombardia. Første stopp er byen Mantova – en fortryllende by med over tusenårig historie, kjent for sin kunstneriske og kulturelle betydning i Nord-Italia. Byen er oppført på UNESCOS verdensarvliste takket være sine litterære, musikalske og kunstneriske bidrag, og ble dessuten utpekt til Italias kulturhovedstad i 2016. Her valgte Giuseppe Verdi å legge handlingen i sin berømte opera ”Rigoletto” til det storslåtte hertugpalasset Palazzo Ducale. Mye av byens prakt og betydning kan spores til den innflytelsesrike Gonzaga-familien. 

Deretter fortsetter vi til den pittoreske landsbyen Borghetto sul Mincio, beliggende nær Verona. Her kantet elven av fargerike hus og smale gater hvor man finner kafeer, restauranter og sjarmerende små overnattingssteder, alt omgitt av et grønt landskap. Etter et kort opphold her setter vi oss igjen i bussen for å reise videre til Valeggio sul Mincio. Stedet er kjent for sine middelalderske festningsverk, elegante villaer som Villa Maffei-Sigurtà og for sine naturskjønne omgivelser. Valeggio regnes også som tortelliniens åndelige hjemsted, og etter litt egen tid til å spasere i byen nyter vi en felles lunsj på en lokal restaurant. Her blir vi i cirka en time.

I dag reiser vi vestover mot de nærliggende regionene Veneto og Lombardia. Første stopp er byen Mantova – en fortryllende by med over tusenårig historie, kjent for sin kunstneriske og kulturelle betydning i Nord-Italia. Byen er oppført på UNESCOS verdensarvliste takket være sine litterære, musikalske og kunstneriske bidrag, og ble dessuten utpekt til Italias kulturhovedstad i 2016. Her valgte Giuseppe Verdi å legge handlingen i sin berømte opera ”Rigoletto” til det storslåtte hertugpalasset Palazzo Ducale. Mye av byens prakt og betydning kan spores til den innflytelsesrike Gonzaga-familien. 

Deretter fortsetter vi til den pittoreske landsbyen Borghetto sul Mincio, beliggende nær Verona. Her kantet elven av fargerike hus og smale gater hvor man finner kafeer, restauranter og sjarmerende små overnattingssteder, alt omgitt av et grønt landskap. Etter et kort opphold her setter vi oss igjen i bussen for å reise videre til Valeggio sul Mincio. Stedet er kjent for sine middelalderske festningsverk, elegante villaer som Villa Maffei-Sigurtà og for sine naturskjønne omgivelser. Valeggio regnes også som tortelliniens åndelige hjemsted, og etter litt egen tid til å spasere i byen nyter vi en felles lunsj på en lokal restaurant. Her blir vi i cirka en time.

Dag 7 Modena med smak av balsamicoeddik
Kart

I dag skal vi oppdage Modena hvor vi blant annet beundrer Piazza Grande med katedralen, klokketårnet Ghirlandina og rådhuset, blant de kulturelle monumentene som er oppført på UNESCOs verdensarvliste (inngang ikke inkludert). Modena er Ferraris og Maseratis by, rik og vakker. 

Modena er også kjent for sin balsamicoeddikproduksjon, som du får smake i en lokal vinkjeller. Under turen får du lære mer om tradisjonen og produksjonsteknikkene som garanterer eddikens gode kvalitet.

I dag skal vi oppdage Modena hvor vi blant annet beundrer Piazza Grande med katedralen, klokketårnet Ghirlandina og rådhuset, blant de kulturelle monumentene som er oppført på UNESCOs verdensarvliste (inngang ikke inkludert). Modena er Ferraris og Maseratis by, rik og vakker. 

Modena er også kjent for sin balsamicoeddikproduksjon, som du får smake i en lokal vinkjeller. Under turen får du lære mer om tradisjonen og produksjonsteknikkene som garanterer eddikens gode kvalitet.

Dag 8 Toscana – Hjembyen
Kart
Frokost på hotellet og deretter avreise til flyplassen for hjemreise.

Vi tilbyr overnatting på flere forskjellige hoteller for våre reiser i Emilia-Romagna-regionen. Hvilke hoteller som tilbys fremgår ved respektive avreisedato.

Hotel Alla Rocca – Bazzano Valsamoggia
Historisk hotell fra 1796 beliggende i den middelalderske bykjernen i Bazzano, en "Città Slow" kjent for sin kultur og gastronomi. Hotellet tilbyr elegante rom med antikke møbler, gratis Wi-Fi og Sky TV. Restauranten serverer tradisjonelle retter fra det emilianske kjøkkenet. 

Hotel Conte Verde – Montecchio Emilia
Firestjerners hotell i et rolig område omgitt av natur, mellom Reggio Emilia og Parma. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi, klimatiserte rom med minibar og TV samt en restaurant som serverer lokale spesialiteter. 

Best Western Classic Hotel – Reggio Emilia
Moderne hotell med elegant design, beliggende like utenfor Reggio Emilia. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi, et treningsrom, tyrkisk bad og en restaurant som serverer lokale retter. Rommene er utstyrt med 32-tommers LCD-TV, klimaanlegg og minibar.

Se bilder fra reisende

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · én lunsj · 7 middager · utflukter etter program · skandinavisk reiseleder
TilleggTilleggEnkeltrom fra 2 375,-, Drikke til middag er ikke inkludert i prisen.
ValutaValutaEuro
SpesieltSpesieltUtfluktene kan gjennomføres i en annen rekkefølge. Ved avreise 19/5 og 27/9 bor vi på Hotel Alla Rocca i Bazzano Valsamoggia. I 2026 har noen avganger avvikende hotell og sted. For aktuelle hoteller, se hotellfanen over programmet eller deres bestillingsbekreftelse.
4 /5
full star
full star
full star
full star
empty star
Alle anmeldelser fra 645 reisende.
full star
full star
full star
full star
empty star
Olsson B, Deltok på reisen 2017-10-08

Yvonne var kunnskapsrik og profesjonell. Hun tilbød seg selv og det var ingen problemer bare løsninger. Uten henne hadde karakteren vært annerledes.

full star
full star
empty star
empty star
empty star
Lindström, Deltok på reisen 2017-09-12

Turistguiden vår var veldig kunnskapsrik. Det var hun som tok turen.!

Se alle anmeldelser
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens størstegruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens størstegruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev