logo
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Reisetyper
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Vennereiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Spa-turer
    • Storbyer
    • Teaterreiser
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
8 dager
Istria Mat & Vin
full starfull starfull starfull starhalf star
Av 112 anmeldelser
fra
15 525,-
8 dager
Istria Mat & Vin
full starfull starfull starfull starhalf star
Av 112 anmeldelser
fra
15 525,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Anmeldelser
    Hotell
Istria Mat & Vin, 8 dagerGastronomi og kultur i Kroatia
Istria Mat & Vin , 8 dager – Gastronomi og kultur i Kroatia
I vakre Istria ved det nordlige Adriaterhavet lar vi smaksløkene våre friste av regionens olivenolje og tørkede skinke, dens vin og rakija. Vår istriske spesialist Mirjana viser oss rundt for å finne små sjarmerende landsbyer og tradisjonelle smaker. Når trøffelhundene leter etter trøffelsopp under et arbeidspass i skogen, følger vi med.
FlyreiserKroatiaSmaksreiserVår
Dagsprogram i korthet
Denne reisen har flere dagsprogram
Dag 1 Hjembyen – Rovinj
Dag 2 Byrundtur Rovinj
Dag 3 Pula, lunsj på en lokal konoba i Fažana og olivenoljesmaking i Bale
Dag 4 Trøffeljakt og lett lunsj på en gård i Buzet samt rakijasmaking
Dag 5 Kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo, ostsmaking i Orbanici og lunsj hos familien Budak
Dag 6 Søt kringle i Pazin og vinsmaking på vingård
Dag 7 Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk på en gård utenfor Rovinj
Dag 8 Rovinj - Hjembyen
Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk.
Byvandring i Rovinj med severdigheter
Utflukt til Pula, Istrias største by
Besøk til landsbyen Bale med olivenoljesmaking
Trøffelfarm og rakija-destilleri
Utforskning av kalksteinshuler og lokale meierier
Besøk til Pazin og gastronomiske opplevelser
Dagsprogram i korthet
Denne reisen har flere dagsprogram
Dag 1 Hjembyen – Rovinj
Dag 2 Byrundtur Rovinj
Dag 3 Pula, lunsj på en lokal konoba i Fažana og olivenoljesmaking i Bale
Dag 4 Trøffeljakt og lett lunsj på en gård i Buzet samt rakijasmaking
Dag 5 Kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo, ostsmaking i Orbanici og lunsj hos familien Budak
Dag 6 Søt kringle i Pazin og vinsmaking på vingård
Dag 7 Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk på en gård utenfor Rovinj
Dag 8 Rovinj - Hjembyen
Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk.
Byvandring i Rovinj med severdigheter
Utflukt til Pula, Istrias største by
Besøk til landsbyen Bale med olivenoljesmaking
Trøffelfarm og rakija-destilleri
Utforskning av kalksteinshuler og lokale meierier
Besøk til Pazin og gastronomiske opplevelser
Vil du vite mer om reisen? – Se foredragetAv: Mirjana Monas
Se forelesning
Denne reisen har flere dagsprogram

Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.

Dag 1 Hjembyen – Rovinj
Kart

Vi flyr og når vi lander blir vi ønsket velkommen av vår svensktalende reiseleder. Sammen tar vi bussen vår videre til Rovinj på Istria-halvøya i Kroatia, hvor vi blir satt av ved «Delfinkaien». Her går vi om bord i båten som skal ta oss til øya St. Andrijas hvor vi sjekker inn på vårt vakkert beliggende Hotel Istra. Middag sammen om kvelden.

Vi flyr og når vi lander blir vi ønsket velkommen av vår svensktalende reiseleder. Sammen tar vi bussen vår videre til Rovinj på Istria-halvøya i Kroatia, hvor vi blir satt av ved «Delfinkaien». Her går vi om bord i båten som skal ta oss til øya St. Andrijas hvor vi sjekker inn på vårt vakkert beliggende Hotel Istra. Middag sammen om kvelden.

Dag 2 Byrundtur Rovinj

Hotellet har egen skyttelbåt som er gratis for gjester og går inn til sentrum en gang i timen. For alle våre utflukter bruker vi denne tjenesten og i dag dedikerer vi oss til Rovinj hvor vi tar en byvandring. Fra fiskehavnen går vi via Marshal Titos plass og gjennom Balbis byport opp til den staselige St. Eufemia-kirken. I klart vær kan du se Italia herfra og i beste fall kan du til og med se konturene av Venezia. Byen var i flere århundrer dominert av venetianerne, noe som har satt sitt preg på bybildet. Rovinj er en gammel fiskerlandsby og hvis vi er heldige kan vi også se de tradisjonelle fiskebåtene på havet, Batana. I Rovinj er det et museum dedikert til fiske og disse unike Batana-båtene. Vi fortsetter turen vår forbi det livlige frukt- og grønnsaksmarkedet før vi til slutt når "Spacio", en tradisjonell vinkjeller. Der får vi servert en matbit og så er ettermiddagen fri for egne utflukter før vi returnerer til hotellet vårt. Middag på kvelden.

Hotellet har egen skyttelbåt som er gratis for gjester og går inn til sentrum en gang i timen. For alle våre utflukter bruker vi denne tjenesten og i dag dedikerer vi oss til Rovinj hvor vi tar en byvandring. Fra fiskehavnen går vi via Marshal Titos plass og gjennom Balbis byport opp til den staselige St. Eufemia-kirken. I klart vær kan du se Italia herfra og i beste fall kan du til og med se konturene av Venezia. Byen var i flere århundrer dominert av venetianerne, noe som har satt sitt preg på bybildet. Rovinj er en gammel fiskerlandsby og hvis vi er heldige kan vi også se de tradisjonelle fiskebåtene på havet, Batana. I Rovinj er det et museum dedikert til fiske og disse unike Batana-båtene. Vi fortsetter turen vår forbi det livlige frukt- og grønnsaksmarkedet før vi til slutt når "Spacio", en tradisjonell vinkjeller. Der får vi servert en matbit og så er ettermiddagen fri for egne utflukter før vi returnerer til hotellet vårt. Middag på kvelden.

Dag 3 Pula, lunsj på en lokal konoba i Fažana og olivenoljesmaking i Bale
Kart

I dag går turen til Pula, som er Istrias største by og rik på romerske levninger. Amfiteateret, Sergius’ triumfbue og Augustus-tempelet er viden kjent. Rundt lunsjtider drar vi videre til den nærliggende fiskerlandsbyen Fažana, som også har røtter fra antikken. Her blir vi servert nyfanget fisk på en lokal konoba, en taverna med tradisjonelt regionalt kjøkken. Dagens siste besøk er i landsbyen Bale. Her vokser oliventrærne under perfekte forhold, og olivenene presses til olje med en frisk og harmonisk smak. Vi får en presentasjon av produksjonen og smaker på tre ulike oljer. Deretter vender vi tilbake til Rovinj og tar båten til øya vår. Middag på hotellet.

I dag går turen til Pula, som er Istrias største by og rik på romerske levninger. Amfiteateret, Sergius’ triumfbue og Augustus-tempelet er viden kjent. Rundt lunsjtider drar vi videre til den nærliggende fiskerlandsbyen Fažana, som også har røtter fra antikken. Her blir vi servert nyfanget fisk på en lokal konoba, en taverna med tradisjonelt regionalt kjøkken. Dagens siste besøk er i landsbyen Bale. Her vokser oliventrærne under perfekte forhold, og olivenene presses til olje med en frisk og harmonisk smak. Vi får en presentasjon av produksjonen og smaker på tre ulike oljer. Deretter vender vi tilbake til Rovinj og tar båten til øya vår. Middag på hotellet.

Dag 4 Trøffeljakt og lett lunsj på en gård i Buzet samt rakijasmaking
Kart

Etter frokost reiser vi gjennom Istrias kuperte og varierte landskap mens vi drar til landsbyen Buzet for å besøke familiegården Prodan. Området er rikt på trøffelsopp og vi får se når trøffelsporerne og hundene deres jobber i jakten på "kjøkkendiamanten". Uansett utfall av dagens jakt tilbys lunsj basert på denne delikatessen. Deretter besøker vi et destilleri som produserer frukten brandy rakija, smaksatt med ville urter og frukt fra området. Vi får en demonstrasjon av produksjon og smaking av den lokale snapsen. Vi returnerer til Rovinj sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Etter frokost reiser vi gjennom Istrias kuperte og varierte landskap mens vi drar til landsbyen Buzet for å besøke familiegården Prodan. Området er rikt på trøffelsopp og vi får se når trøffelsporerne og hundene deres jobber i jakten på "kjøkkendiamanten". Uansett utfall av dagens jakt tilbys lunsj basert på denne delikatessen. Deretter besøker vi et destilleri som produserer frukten brandy rakija, smaksatt med ville urter og frukt fra området. Vi får en demonstrasjon av produksjon og smaking av den lokale snapsen. Vi returnerer til Rovinj sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 5 Kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo, ostsmaking i Orbanici og lunsj hos familien Budak
Kart

Takket være den myke kalksteinen, skjuler Istria mange grotter og både stalagmitter og dryppsteiner sees ofte i samme hule. Utenfor de typiske turiststiene besøker vi den privateide kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo etter frokost med den harmoniske lyden av dråper som har skapt vakre underjordiske smykker her i uminnelige tider. I landsbyen Orbanici finner vi da det lille meieriet som blant annet produserer ost og tilbyr oss en smaksprøve. Flere godbiter venter i neste landsby - Sveti Petar u Sumi som betyr Sankt Peter i skogen. Lufttørking av svinekjøtt har vært en tradisjon i mange generasjoner, og hos Budak-familien prøver vi blant annet prsut, en lufttørket skinke, og spiser dagens lunsj. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.

Takket være den myke kalksteinen, skjuler Istria mange grotter og både stalagmitter og dryppsteiner sees ofte i samme hule. Utenfor de typiske turiststiene besøker vi den privateide kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo etter frokost med den harmoniske lyden av dråper som har skapt vakre underjordiske smykker her i uminnelige tider. I landsbyen Orbanici finner vi da det lille meieriet som blant annet produserer ost og tilbyr oss en smaksprøve. Flere godbiter venter i neste landsby - Sveti Petar u Sumi som betyr Sankt Peter i skogen. Lufttørking av svinekjøtt har vært en tradisjon i mange generasjoner, og hos Budak-familien prøver vi blant annet prsut, en lufttørket skinke, og spiser dagens lunsj. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.

Dag 6 Søt kringle i Pazin og vinsmaking på vingård

Vi besøker Pazin, Istrias boligby, som ligger fabelaktig til i en dyp dal og dens godt bevarte middelalderslott ligger høyt oppe på en klippe. Du kan først tydelig se hvor mange myter og legender som har oppstått her, og det sies at byens fortryllende atmosfære inspirerte forfatteren Jules Verne.

Pazin liker å vise frem den gastronomiske opplevelsen Cukerancic. En type sukkerkringle som dyppes i vin og selvfølgelig smaker vi. Etterpå går den korte reisen videre til en gård like utenfor Pazin. Her er vi invitert til Angelini-familien, som driver med vinproduksjon og birøkt. Malvasia-druen er veldig vanlig i området og vi skal få prøve tre typer vin og litt honning fra gården. Etter en hyggelig dag på landet drar vi tilbake til hotellet.

Vi besøker Pazin, Istrias boligby, som ligger fabelaktig til i en dyp dal og dens godt bevarte middelalderslott ligger høyt oppe på en klippe. Du kan først tydelig se hvor mange myter og legender som har oppstått her, og det sies at byens fortryllende atmosfære inspirerte forfatteren Jules Verne.

Pazin liker å vise frem den gastronomiske opplevelsen Cukerancic. En type sukkerkringle som dyppes i vin og selvfølgelig smaker vi. Etterpå går den korte reisen videre til en gård like utenfor Pazin. Her er vi invitert til Angelini-familien, som driver med vinproduksjon og birøkt. Malvasia-druen er veldig vanlig i området og vi skal få prøve tre typer vin og litt honning fra gården. Etter en hyggelig dag på landet drar vi tilbake til hotellet.

Dag 7 Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk på en gård utenfor Rovinj

I dag kan vi unne oss litt søvn om morgenen. Etter frokost er dagen fri til egne utflukter og reiselederen kommer gjerne med forslag til ulike aktiviteter i nærområdet. I dag er lunsj inkludert på hotellet. Sent på ettermiddagen tar vi bussen til en gård utenfor Rovinj for å oppleve og nyte en istrisk kveld med lokal mat, dans og musikk.

I dag kan vi unne oss litt søvn om morgenen. Etter frokost er dagen fri til egne utflukter og reiselederen kommer gjerne med forslag til ulike aktiviteter i nærområdet. I dag er lunsj inkludert på hotellet. Sent på ettermiddagen tar vi bussen til en gård utenfor Rovinj for å oppleve og nyte en istrisk kveld med lokal mat, dans og musikk.

Dag 8 Rovinj - Hjembyen
Kart
Etter frokost blir vi fraktet til flyplassen for flyturen hjem.
Se bilder fra reisende

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 7 middager · 5 lette lunsjer · utflukter etter program · reiseleder (norsk/svensk)
TilleggTilleggEnkeltrom fra 1 875,-
ValutaValutaEuro

4,3

/5
full star
full star
full star
full star
half star
Alle anmeldelser fra 112 reisende.
full star
full star
full star
full star
empty star
Anonym, Deltok på reisen 2025-04-09

Hotellet ligger veldig vakkert til, men har for mange trapper, det var noen rulletrapper, men de fungerte ikke. Utfluktene var veldig bra, hyggelig å besøke små produsenter. Turlederen Mirjana var fantastisk, veldig kunnskapsrik, positiv, hyggelig og hjelpsom.

full star
full star
full star
full star
full star
Anonym, Deltok på reisen 2025-04-09

Hotellets spisesal var altfor støyende, og det var ingen steder å henge på hotellet. Ellers ryddig og rent. Maten var heller standard enn god.

Se alle anmeldelser
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev