logo
  • Kalender
  • Generell informasjon
    VilkÄr for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    VÄre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • VĂ„r
    • Sommer
    • HĂžst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • NyttĂ„rsreiser
  • Aktivitet
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Vennereiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Storbyer
    • Teaterreiser
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske Ăžyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • MidtĂžsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • SĂžr-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
8 dager
Istria Mat & Vin
full starfull starfull starfull starhalf star
Av 112 anmeldelser
fra
15 425,-
8 dager
Istria Mat & Vin
full starfull starfull starfull starhalf star
Av 112 anmeldelser
fra
15 425,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Anmeldelser
    Hotell
Istria Mat & Vin, 8 dager – Gastronomi og kultur i Kroatia
Istria Mat & Vin , 8 dager – Gastronomi og kultur i Kroatia
I vakre Istria ved det nordlige Adriaterhavet lar vi smakslÞkene vÄre friste av regionens olivenolje og tÞrkede skinke, dens vin og rakija. VÄr istriske spesialist Mirjana viser oss rundt for Ä finne smÄ sjarmerende landsbyer og tradisjonelle smaker. NÄr trÞffelhundene leter etter trÞffelsopp under et arbeidspass i skogen, fÞlger vi med.
FlyreiserKroatiaSmaksreiserVÄr
Dagsprogram i korthet
Denne reisen har flere dagsprogram
Dag 1 Hjembyen – Rovinj
Dag 2 Byrundtur Rovinj
Dag 3 Pula, lunsj pĂ„ en lokal konoba i FaĆŸana og olivenoljesmaking i Bale
Dag 4 TrÞffeljakt og lett lunsj pÄ en gÄrd i Buzet samt rakijasmaking
Dag 5 Kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo, ostsmaking i Orbanici og lunsj hos familien Budak
Dag 6 SÞt kringle i Pazin og vinsmaking pÄ vingÄrd
Dag 7 Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk pÄ en gÄrd utenfor Rovinj
Dag 8 Rovinj - Hjembyen
Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk.
Byvandring i Rovinj med severdigheter
Utflukt til Pula, Istrias stĂžrste by
BesĂžk til landsbyen Bale med olivenoljesmaking
TrĂžffelfarm og rakija-destilleri
Utforskning av kalksteinshuler og lokale meierier
BesĂžk til Pazin og gastronomiske opplevelser
Dagsprogram i korthet
Denne reisen har flere dagsprogram
Dag 1 Hjembyen – Rovinj
Dag 2 Byrundtur Rovinj
Dag 3 Pula, lunsj pĂ„ en lokal konoba i FaĆŸana og olivenoljesmaking i Bale
Dag 4 TrÞffeljakt og lett lunsj pÄ en gÄrd i Buzet samt rakijasmaking
Dag 5 Kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo, ostsmaking i Orbanici og lunsj hos familien Budak
Dag 6 SÞt kringle i Pazin og vinsmaking pÄ vingÄrd
Dag 7 Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk pÄ en gÄrd utenfor Rovinj
Dag 8 Rovinj - Hjembyen
Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk.
Byvandring i Rovinj med severdigheter
Utflukt til Pula, Istrias stĂžrste by
BesĂžk til landsbyen Bale med olivenoljesmaking
TrĂžffelfarm og rakija-destilleri
Utforskning av kalksteinshuler og lokale meierier
BesĂžk til Pazin og gastronomiske opplevelser
Vil du vite mer om reisen? – Se foredragetAv: Mirjana Monas
Se forelesning
Denne reisen har flere dagsprogram

Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.

Dag 1 Hjembyen – Rovinj
Kart

Vi flyr og nÄr vi lander blir vi Þnsket velkommen av vÄr svensktalende reiseleder. Sammen tar vi bussen vÄr videre til Rovinj pÄ Istria-halvÞya i Kroatia, hvor vi blir satt av ved «Delfinkaien». Her gÄr vi om bord i bÄten som skal ta oss til Þya St. Andrijas hvor vi sjekker inn pÄ vÄrt vakkert beliggende Hotel Istra. Middag sammen om kvelden.

Vi flyr og nÄr vi lander blir vi Þnsket velkommen av vÄr svensktalende reiseleder. Sammen tar vi bussen vÄr videre til Rovinj pÄ Istria-halvÞya i Kroatia, hvor vi blir satt av ved «Delfinkaien». Her gÄr vi om bord i bÄten som skal ta oss til Þya St. Andrijas hvor vi sjekker inn pÄ vÄrt vakkert beliggende Hotel Istra. Middag sammen om kvelden.

Dag 2 Byrundtur Rovinj

Hotellet har egen skyttelbÄt som er gratis for gjester og gÄr inn til sentrum en gang i timen. For alle vÄre utflukter bruker vi denne tjenesten og i dag dedikerer vi oss til Rovinj hvor vi tar en byvandring. Fra fiskehavnen gÄr vi via Marshal Titos plass og gjennom Balbis byport opp til den staselige St. Eufemia-kirken. I klart vÊr kan du se Italia herfra og i beste fall kan du til og med se konturene av Venezia. Byen var i flere Ärhundrer dominert av venetianerne, noe som har satt sitt preg pÄ bybildet. Rovinj er en gammel fiskerlandsby og hvis vi er heldige kan vi ogsÄ se de tradisjonelle fiskebÄtene pÄ havet, Batana. I Rovinj er det et museum dedikert til fiske og disse unike Batana-bÄtene. Vi fortsetter turen vÄr forbi det livlige frukt- og grÞnnsaksmarkedet fÞr vi til slutt nÄr "Spacio", en tradisjonell vinkjeller. Der fÄr vi servert en matbit og sÄ er ettermiddagen fri for egne utflukter fÞr vi returnerer til hotellet vÄrt. Middag pÄ kvelden.

Hotellet har egen skyttelbÄt som er gratis for gjester og gÄr inn til sentrum en gang i timen. For alle vÄre utflukter bruker vi denne tjenesten og i dag dedikerer vi oss til Rovinj hvor vi tar en byvandring. Fra fiskehavnen gÄr vi via Marshal Titos plass og gjennom Balbis byport opp til den staselige St. Eufemia-kirken. I klart vÊr kan du se Italia herfra og i beste fall kan du til og med se konturene av Venezia. Byen var i flere Ärhundrer dominert av venetianerne, noe som har satt sitt preg pÄ bybildet. Rovinj er en gammel fiskerlandsby og hvis vi er heldige kan vi ogsÄ se de tradisjonelle fiskebÄtene pÄ havet, Batana. I Rovinj er det et museum dedikert til fiske og disse unike Batana-bÄtene. Vi fortsetter turen vÄr forbi det livlige frukt- og grÞnnsaksmarkedet fÞr vi til slutt nÄr "Spacio", en tradisjonell vinkjeller. Der fÄr vi servert en matbit og sÄ er ettermiddagen fri for egne utflukter fÞr vi returnerer til hotellet vÄrt. Middag pÄ kvelden.

Dag 3 Pula, lunsj pĂ„ en lokal konoba i FaĆŸana og olivenoljesmaking i Bale
Kart

I dag gĂ„r turen til Pula, som er Istrias stĂžrste by og rik pĂ„ romerske levninger. Amfiteateret, Sergius’ triumfbue og Augustus-tempelet er viden kjent. Rundt lunsjtider drar vi videre til den nĂŠrliggende fiskerlandsbyen FaĆŸana, som ogsĂ„ har rĂžtter fra antikken. Her blir vi servert nyfanget fisk pĂ„ en lokal konoba, en taverna med tradisjonelt regionalt kjĂžkken. Dagens siste besĂžk er i landsbyen Bale. Her vokser oliventrĂŠrne under perfekte forhold, og olivenene presses til olje med en frisk og harmonisk smak. Vi fĂ„r en presentasjon av produksjonen og smaker pĂ„ tre ulike oljer. Deretter vender vi tilbake til Rovinj og tar bĂ„ten til Ăžya vĂ„r. Middag pĂ„ hotellet.

I dag gĂ„r turen til Pula, som er Istrias stĂžrste by og rik pĂ„ romerske levninger. Amfiteateret, Sergius’ triumfbue og Augustus-tempelet er viden kjent. Rundt lunsjtider drar vi videre til den nĂŠrliggende fiskerlandsbyen FaĆŸana, som ogsĂ„ har rĂžtter fra antikken. Her blir vi servert nyfanget fisk pĂ„ en lokal konoba, en taverna med tradisjonelt regionalt kjĂžkken. Dagens siste besĂžk er i landsbyen Bale. Her vokser oliventrĂŠrne under perfekte forhold, og olivenene presses til olje med en frisk og harmonisk smak. Vi fĂ„r en presentasjon av produksjonen og smaker pĂ„ tre ulike oljer. Deretter vender vi tilbake til Rovinj og tar bĂ„ten til Ăžya vĂ„r. Middag pĂ„ hotellet.

Dag 4 TrÞffeljakt og lett lunsj pÄ en gÄrd i Buzet samt rakijasmaking
Kart

Etter frokost reiser vi gjennom Istrias kuperte og varierte landskap mens vi drar til landsbyen Buzet for Ä besÞke familiegÄrden Prodan. OmrÄdet er rikt pÄ trÞffelsopp og vi fÄr se nÄr trÞffelsporerne og hundene deres jobber i jakten pÄ "kjÞkkendiamanten". Uansett utfall av dagens jakt tilbys lunsj basert pÄ denne delikatessen. Deretter besÞker vi et destilleri som produserer frukten brandy rakija, smaksatt med ville urter og frukt fra omrÄdet. Vi fÄr en demonstrasjon av produksjon og smaking av den lokale snapsen. Vi returnerer til Rovinj sent pÄ ettermiddagen. Middag pÄ hotellet.

Etter frokost reiser vi gjennom Istrias kuperte og varierte landskap mens vi drar til landsbyen Buzet for Ä besÞke familiegÄrden Prodan. OmrÄdet er rikt pÄ trÞffelsopp og vi fÄr se nÄr trÞffelsporerne og hundene deres jobber i jakten pÄ "kjÞkkendiamanten". Uansett utfall av dagens jakt tilbys lunsj basert pÄ denne delikatessen. Deretter besÞker vi et destilleri som produserer frukten brandy rakija, smaksatt med ville urter og frukt fra omrÄdet. Vi fÄr en demonstrasjon av produksjon og smaking av den lokale snapsen. Vi returnerer til Rovinj sent pÄ ettermiddagen. Middag pÄ hotellet.

Dag 5 Kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo, ostsmaking i Orbanici og lunsj hos familien Budak
Kart

Takket vÊre den myke kalksteinen, skjuler Istria mange grotter og bÄde stalagmitter og dryppsteiner sees ofte i samme hule. Utenfor de typiske turiststiene besÞker vi den privateide kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo etter frokost med den harmoniske lyden av drÄper som har skapt vakre underjordiske smykker her i uminnelige tider. I landsbyen Orbanici finner vi da det lille meieriet som blant annet produserer ost og tilbyr oss en smaksprÞve. Flere godbiter venter i neste landsby - Sveti Petar u Sumi som betyr Sankt Peter i skogen. LufttÞrking av svinekjÞtt har vÊrt en tradisjon i mange generasjoner, og hos Budak-familien prÞver vi blant annet prsut, en lufttÞrket skinke, og spiser dagens lunsj. PÄ ettermiddagen gÄr vi tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.

Takket vÊre den myke kalksteinen, skjuler Istria mange grotter og bÄde stalagmitter og dryppsteiner sees ofte i samme hule. Utenfor de typiske turiststiene besÞker vi den privateide kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo etter frokost med den harmoniske lyden av drÄper som har skapt vakre underjordiske smykker her i uminnelige tider. I landsbyen Orbanici finner vi da det lille meieriet som blant annet produserer ost og tilbyr oss en smaksprÞve. Flere godbiter venter i neste landsby - Sveti Petar u Sumi som betyr Sankt Peter i skogen. LufttÞrking av svinekjÞtt har vÊrt en tradisjon i mange generasjoner, og hos Budak-familien prÞver vi blant annet prsut, en lufttÞrket skinke, og spiser dagens lunsj. PÄ ettermiddagen gÄr vi tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.

Dag 6 SÞt kringle i Pazin og vinsmaking pÄ vingÄrd

Vi besÞker Pazin, Istrias boligby, som ligger fabelaktig til i en dyp dal og dens godt bevarte middelalderslott ligger hÞyt oppe pÄ en klippe. Du kan fÞrst tydelig se hvor mange myter og legender som har oppstÄtt her, og det sies at byens fortryllende atmosfÊre inspirerte forfatteren Jules Verne.

Pazin liker Ä vise frem den gastronomiske opplevelsen Cukerancic. En type sukkerkringle som dyppes i vin og selvfÞlgelig smaker vi. EtterpÄ gÄr den korte reisen videre til en gÄrd like utenfor Pazin. Her er vi invitert til Angelini-familien, som driver med vinproduksjon og birÞkt. Malvasia-druen er veldig vanlig i omrÄdet og vi skal fÄ prÞve tre typer vin og litt honning fra gÄrden. Etter en hyggelig dag pÄ landet drar vi tilbake til hotellet.

Vi besÞker Pazin, Istrias boligby, som ligger fabelaktig til i en dyp dal og dens godt bevarte middelalderslott ligger hÞyt oppe pÄ en klippe. Du kan fÞrst tydelig se hvor mange myter og legender som har oppstÄtt her, og det sies at byens fortryllende atmosfÊre inspirerte forfatteren Jules Verne.

Pazin liker Ä vise frem den gastronomiske opplevelsen Cukerancic. En type sukkerkringle som dyppes i vin og selvfÞlgelig smaker vi. EtterpÄ gÄr den korte reisen videre til en gÄrd like utenfor Pazin. Her er vi invitert til Angelini-familien, som driver med vinproduksjon og birÞkt. Malvasia-druen er veldig vanlig i omrÄdet og vi skal fÄ prÞve tre typer vin og litt honning fra gÄrden. Etter en hyggelig dag pÄ landet drar vi tilbake til hotellet.

Dag 7 Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk pÄ en gÄrd utenfor Rovinj

I dag kan vi unne oss litt sÞvn om morgenen. Etter frokost er dagen fri til egne utflukter og reiselederen kommer gjerne med forslag til ulike aktiviteter i nÊromrÄdet. I dag er lunsj inkludert pÄ hotellet. Sent pÄ ettermiddagen tar vi bussen til en gÄrd utenfor Rovinj for Ä oppleve og nyte en istrisk kveld med lokal mat, dans og musikk.

I dag kan vi unne oss litt sÞvn om morgenen. Etter frokost er dagen fri til egne utflukter og reiselederen kommer gjerne med forslag til ulike aktiviteter i nÊromrÄdet. I dag er lunsj inkludert pÄ hotellet. Sent pÄ ettermiddagen tar vi bussen til en gÄrd utenfor Rovinj for Ä oppleve og nyte en istrisk kveld med lokal mat, dans og musikk.

Dag 8 Rovinj - Hjembyen
Kart
Etter frokost blir vi fraktet til flyplassen for flyturen hjem.
Se bilder fra reisende

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 7 middager · 5 lette lunsjer · utflukter etter program · reiseleder (norsk/svensk)
TilleggTilleggEnkeltrom fra 1 875,-
ValutaValutaEuro

4,3

/5
full star
full star
full star
full star
half star
Alle anmeldelser fra 112 reisende.
full star
full star
full star
full star
full star
Anonym, Deltok pÄ reisen 2023-09-19

En helt fantastisk tur. Hver dag fikk vi oppleve det ekte Istria takket vÊre vÄr sjenerÞse og hjelpsomme reiseleder Mirjana. Vi nÞt veldig god mat, drikke, vakre byer og fin natur osv. Det var virkelig et minne for livet. Kommer gjerne tilbake.

full star
full star
full star
full star
full star
Stig, Deltok pÄ reisen 2023-09-19

Mirjana var fantastisk som reiseleder. Hun gjorde dyktig endringer i programmet i henhold til vÊret og ogsÄ i tilfelle endringer i flytider. Med sine erfaringer fra Istria og ogsÄ Sverige sammenlignet hun de to landene, noe som ga oss en stÞrre forstÄelse av livet i Kroatia. Utfluktene til f.eks. mindre familieeide gÄrder ga oss gode opplevelser om mat og drikke. Turen kan anbefales pÄ det varmeste og selvfÞlgelig med Mirjana som reiseleder.

Se alle anmeldelser
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens stĂžrste

gruppereise arrangĂžr

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • VilkĂ„r for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • HĂ„ndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle vĂ„re hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
FÞlg oss pÄ sosiale medier
Nordens stĂžrste

gruppereise arrangĂžr

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vÄrt nyhetsbrev