logo
  • Kalender
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Aktivitet
    • Flyreiser
    • Bussreiser
    • Storbyer
    • Golfreiser
    • Trening & sport
    • Skireiser
    • Cruise
    • Shopping
    • Smaksreiser
    • Langreiser
    • Fotturer
    • Sykkelreiser
    • Eventyrreiser
    • Vennereiser
    • Teaterreiser
    • Event & musikk
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Mellom-Amerika
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Sør-Amerika
    • Øvrige Europa
    • Britiske øyer
    • Frankrike
    • Italia
    • Kroatia
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Hellas
    • Østerrike
Hellas mat og vin
Hellas mat og vin
    Dagsprogram
    Avganger
Nyhet Hellas mat og vin – Kulturarv og mathåndverk
Hellas mat og vin – Kulturarv og mathåndverk
Reis til det greske fastlandet med mat og drikke i fokus. Vi bor på et firestjerners hotell på stranden sør for Thessaloniki. I løpet av uken besøker vi en kjent vingård, et destilleri og flere gårder. Det blir smaksprøver og omvisninger, og vi får også mulighet til å smake på lokale retter selv. En bytur i Thessaloniki og besøk i både nasjonalparker og verdensarvsteder er andre ting som kan gjøres under oppholdet.
NyheterVårVår
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen – Thessaloniki
Dag 2 Thessaloniki
Dag 3 Meteora
Dag 4 Lokale delikatesser og drikker
Dag 5 Matlagingskurs, Arnaía og Aristoteles parken
Dag 6 Thessaloniki
Dag 7 Kerkin nasjonalpark
Dag 8 Thessaloniki – Hjembyen
Besøk det uforlignelige Meteora og dets kloster
Prøv lokale viner på Ktima Gerovassiliou
Besøk Lake Kerkini og nasjonalparken
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen – Thessaloniki
Dag 2 Thessaloniki
Dag 3 Meteora
Dag 4 Lokale delikatesser og drikker
Dag 5 Matlagingskurs, Arnaía og Aristoteles parken
Dag 6 Thessaloniki
Dag 7 Kerkin nasjonalpark
Dag 8 Thessaloniki – Hjembyen
Besøk det uforlignelige Meteora og dets kloster
Prøv lokale viner på Ktima Gerovassiliou
Besøk Lake Kerkini og nasjonalparken
Dag 1 Hjembyen – Thessaloniki
Kart
Vi lander på flyplassen i Thessaloniki. Skyttelbussen tar oss videre til vårt firestjerners hotell, Golden Star, som ligger på stranden i Perea-området like sør for byen. Vi bor her i syv netter og den første kvelden serveres en velkomstmiddag på hotellet.
Dag 2 Thessaloniki
Kart

Etter frokost utforsker vi Hellas nest største by. I dag har vi med oss ​​en engelsktalende guide og starter med å ta buss opp til øvre del av byen for å se de gamle bymurene og den fantastiske utsikten. Vi beveger oss deretter ned mot sentrum og en rekke kjente landemerker: Det hvite tårnet som en gang var et fengsel, den sylinderformede bygningen Rotunda fra det 3. århundre e.Kr. og triumfbuen til keiseren Galerius. Deretter gjør vi et stopp ved skytshelgen Agios Dimitrios' verdensarvlistede katedral, også byens største kirke med en spennende krypt. Turen når sin finale på det tradisjonelle markedet Kapani før den fortsetter til fots til Thessalonikis sentralt beliggende Modiano matmarked. Det har vært her siden 1917 og bygningen ble renovert i 2022. Vi går tilbake til hotellet for å hvile en stund. Om kvelden møtes vi igjen og drar sammen til travle Aristotelous-plassen og går til det livlige restaurantdistriktet Ladadika, som er populært blant lokalbefolkningen. Vi spiser felles middag på en lokal restaurant før vi returnerer til hotellet.

Etter frokost utforsker vi Hellas nest største by. I dag har vi med oss ​​en engelsktalende guide og starter med å ta buss opp til øvre del av byen for å se de gamle bymurene og den fantastiske utsikten. Vi beveger oss deretter ned mot sentrum og en rekke kjente landemerker: Det hvite tårnet som en gang var et fengsel, den sylinderformede bygningen Rotunda fra det 3. århundre e.Kr. og triumfbuen til keiseren Galerius. Deretter gjør vi et stopp ved skytshelgen Agios Dimitrios' verdensarvlistede katedral, også byens største kirke med en spennende krypt. Turen når sin finale på det tradisjonelle markedet Kapani før den fortsetter til fots til Thessalonikis sentralt beliggende Modiano matmarked. Det har vært her siden 1917 og bygningen ble renovert i 2022. Vi går tilbake til hotellet for å hvile en stund. Om kvelden møtes vi igjen og drar sammen til travle Aristotelous-plassen og går til det livlige restaurantdistriktet Ladadika, som er populært blant lokalbefolkningen. Vi spiser felles middag på en lokal restaurant før vi returnerer til hotellet.

Dag 3 Meteora
Kart
Etter frokost reiser vi med vår engelsktalende guide mot regionen Thessaly for å besøke den verdensarvlistede byen Meteora, som av mange anses å være en av de vakreste byene på fastlandet. Området er kjent for sine fantastiske fjellformasjoner og vi stopper ved et par av byens mange klostre før vi besøker det lokale naturhistoriske museet, hvor vi ser samlingene og lærer alt om trøffeljaktens kunst. Vi drar videre til nabobyen Kalambaka for lunsj, før vi drar hjem til hotellet hvor vi ankommer sent på ettermiddagen. Middag på egenhånd.
Etter frokost reiser vi med vår engelsktalende guide mot regionen Thessaly for å besøke den verdensarvlistede byen Meteora, som av mange anses å være en av de vakreste byene på fastlandet. Området er kjent for sine fantastiske fjellformasjoner og vi stopper ved et par av byens mange klostre før vi besøker det lokale naturhistoriske museet, hvor vi ser samlingene og lærer alt om trøffeljaktens kunst. Vi drar videre til nabobyen Kalambaka for lunsj, før vi drar hjem til hotellet hvor vi ankommer sent på ettermiddagen. Middag på egenhånd.
Dag 4 Lokale delikatesser og drikker
Kart
Dagen er viet lokalt mathåndverk og vi starter med å besøke en av regionens mest kjente vingårder, Ktima Gerovassiliou. Der får vi smake på lokale viner og også besøke eget museum. Vi fortsetter dagen sammen med vår engelsktalende guide og drar til gården Kazakou Estate, kjent for å produsere vinbladene som brukes til gresk dolmadakia (fylte druebladsdolmer). Vi får en omvisning for å lære mer om dyrkingen og forberedelsene i løpet av året. I tillegg tillater vi oss å smake på maten til eieren Marianna. Deretter blir det et stopp i landsbyen Agios Antonios hvor vi besøker en lokal kafé som drives av en gruppe kvinner. Her kan vi nyte hjemmelaget lunsjpai, inkludert en typisk perek og runde av med hjemmelagde søtsaker. Vi stopper deretter ved et lokalt destilleri som produserer konjakk og den lokale brennevinet tsipouro. Det blir omvisning i produksjonen, med smaking før vi returnerer til hotellet. Middag på egenhånd.
Dagen er viet lokalt mathåndverk og vi starter med å besøke en av regionens mest kjente vingårder, Ktima Gerovassiliou. Der får vi smake på lokale viner og også besøke eget museum. Vi fortsetter dagen sammen med vår engelsktalende guide og drar til gården Kazakou Estate, kjent for å produsere vinbladene som brukes til gresk dolmadakia (fylte druebladsdolmer). Vi får en omvisning for å lære mer om dyrkingen og forberedelsene i løpet av året. I tillegg tillater vi oss å smake på maten til eieren Marianna. Deretter blir det et stopp i landsbyen Agios Antonios hvor vi besøker en lokal kafé som drives av en gruppe kvinner. Her kan vi nyte hjemmelaget lunsjpai, inkludert en typisk perek og runde av med hjemmelagde søtsaker. Vi stopper deretter ved et lokalt destilleri som produserer konjakk og den lokale brennevinet tsipouro. Det blir omvisning i produksjonen, med smaking før vi returnerer til hotellet. Middag på egenhånd.
Dag 5 Matlagingskurs, Arnaía og Aristoteles parken
Kart

Etter frokost reiser vi til østsiden av Halkidiki-regionen og vårt første stopp vil være Aristoteles's park. Akkurat som navnet antyder, er den dedikert til innovasjonene til filosofen Aristoteles. Vi reiser igjen i dag sammen med vår engelsktalende guide og neste stopp blir den pittoreske landsbyen Arnaía, hvor vi vil ha tid til å utforske den unike arkitekturen på egenhånd og kanskje drikke en gresk kaffe, på en kafenio. I landsbyen er det også flere små butikker som selger greske delikatesser. Vi besøker deretter gården Platanorema med urtehage, dyr og grønnsaksgårder. Vi får møte en lokal birøkter før vi beveger oss mot gårdens restaurant. Der lærer vi å lage tzatziki og typiske grønnsakspaier. Når vi har fått opp matlysten spiser vi lunsj, som serveres sammen med delikatesser fra gården. Så reiser vi hjemover mot hotellet.

Etter frokost reiser vi til østsiden av Halkidiki-regionen og vårt første stopp vil være Aristoteles's park. Akkurat som navnet antyder, er den dedikert til innovasjonene til filosofen Aristoteles. Vi reiser igjen i dag sammen med vår engelsktalende guide og neste stopp blir den pittoreske landsbyen Arnaía, hvor vi vil ha tid til å utforske den unike arkitekturen på egenhånd og kanskje drikke en gresk kaffe, på en kafenio. I landsbyen er det også flere små butikker som selger greske delikatesser. Vi besøker deretter gården Platanorema med urtehage, dyr og grønnsaksgårder. Vi får møte en lokal birøkter før vi beveger oss mot gårdens restaurant. Der lærer vi å lage tzatziki og typiske grønnsakspaier. Når vi har fått opp matlysten spiser vi lunsj, som serveres sammen med delikatesser fra gården. Så reiser vi hjemover mot hotellet.

Dag 6 Thessaloniki
Kart

Etter frokost har vi i dag fri til å bare slappe av eller utforske området i vårt eget tempo. Etter en dag på egenhånd samles vi til felles middag på hotellet.

Etter frokost har vi i dag fri til å bare slappe av eller utforske området i vårt eget tempo. Etter en dag på egenhånd samles vi til felles middag på hotellet.

Dag 7 Kerkin nasjonalpark
Kart
Etter frokost legger vi ut på eventyr igjen og denne morgenen reiser vi nordover mot Lake Kerkini og nasjonalparken med samme navn. Våtmarken er menneskeskapt, men floraen og faunaen er både rik og vakker. Fugletitting er en populær aktivitet. En lokal guide møter oss og følger oss til markene der ville bøfler streifer. Deretter går vi til den lille havnen i området hvor vi går om bord i småbåter for en tur på sjøen og kan se alle ville fugler og det naturskjønne landskapet. Omtrent en time senere går vi til en lokal restaurant hvor vi spiser et måltid tilberedt med bøffelkjøtt. På ettermiddagen reiser vi tilbake til hotellet.
Etter frokost legger vi ut på eventyr igjen og denne morgenen reiser vi nordover mot Lake Kerkini og nasjonalparken med samme navn. Våtmarken er menneskeskapt, men floraen og faunaen er både rik og vakker. Fugletitting er en populær aktivitet. En lokal guide møter oss og følger oss til markene der ville bøfler streifer. Deretter går vi til den lille havnen i området hvor vi går om bord i småbåter for en tur på sjøen og kan se alle ville fugler og det naturskjønne landskapet. Omtrent en time senere går vi til en lokal restaurant hvor vi spiser et måltid tilberedt med bøffelkjøtt. På ettermiddagen reiser vi tilbake til hotellet.
Dag 8 Thessaloniki – Hjembyen
Kart
Etter en siste frokost på hotellet er det tid til å nyte morgensolens stråler nede på stranden eller bare ta det med ro i omgivelsene før transferbussen tar oss til flyplassen for hjemreise.

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly tur/retur · 7 netter i dobbeltrom · 4 lunsjer · 3 middager · utflukter etter program · reiseleder
TilleggTilleggEnkeltrom fra 3 375,-
ValutaValutaEuro
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev