Vi flyr til Athen. Fra flyplassen kjører vi langs Egeerhavet mot Tolo og vårt Hotel Tolo Holidays. Vi blir her i fem netter. Felles middag på hotellet.
Dagens utflukt går til den frodige Argolis-sletten, hvor vi begynner med et besøk til det arkeologiske funnstedet Mykene. Under sen bronsealder var Mykene en befestet festning omgitt av syklopiske murer, bestående av store uregelmessige steinblokker. Vi tar en guidet tur på stedet og ser blant annet den berømte Løveporten og den såkalte Agamemnon-graven, som er den best bevarte av kuppelgravene som er gravd ut i Mykene. I et vakkert grønt jordbrukslandskap ligger den lille landsbyen Kefalari. Her ser vi bygdas unike kirke, som hvert år besøkes av et stort antall pilegrimer. Kirken er bygget over elven Erasinos, som her danner en innsjø, og en del av kirken er inne i en grotte. På ettermiddagen reiser vi tilbake til hotellet vårt og spiser middag sammen på kvelden.
Dagens utflukt går til den frodige Argolis-sletten, hvor vi begynner med et besøk til det arkeologiske funnstedet Mykene. Under sen bronsealder var Mykene en befestet festning omgitt av syklopiske murer, bestående av store uregelmessige steinblokker. Vi tar en guidet tur på stedet og ser blant annet den berømte Løveporten og den såkalte Agamemnon-graven, som er den best bevarte av kuppelgravene som er gravd ut i Mykene. I et vakkert grønt jordbrukslandskap ligger den lille landsbyen Kefalari. Her ser vi bygdas unike kirke, som hvert år besøkes av et stort antall pilegrimer. Kirken er bygget over elven Erasinos, som her danner en innsjø, og en del av kirken er inne i en grotte. På ettermiddagen reiser vi tilbake til hotellet vårt og spiser middag sammen på kvelden.
Mange småfiskere holder til i Tolobukten. Vi drar ut i bukten med en lokal båt og stopper på en av øyene for å bade og sole oss mens kapteinen vår forbereder en grillet lunsj med kjøtt eller fisk, fersk salat, vin og vann. Ettermiddagen byr på egen tid.
Mange småfiskere holder til i Tolobukten. Vi drar ut i bukten med en lokal båt og stopper på en av øyene for å bade og sole oss mens kapteinen vår forbereder en grillet lunsj med kjøtt eller fisk, fersk salat, vin og vann. Ettermiddagen byr på egen tid.
Dagen vil være ledig for å slappe av og nyte fasilitetene på hotellet, spasere i landsbyen Tolo eller nyte stranden og solen. Deretter nyter vi en felles middag på hotellet.
Dagen vil være ledig for å slappe av og nyte fasilitetene på hotellet, spasere i landsbyen Tolo eller nyte stranden og solen. Deretter nyter vi en felles middag på hotellet.
Etter frokosten sjekker vi ut av hotellet og setter kursen mot Korint. Vår lokale guide tar oss med til den strategisk plasserte byen Korint, en av de største i antikkens Hellas. Her er det betydelige levninger fra gresk og romertid. Vi besøker det arkeologiske utgravningsområdet og ser blant annet det kjente Apollontempelet, bygget på midten av 500-tallet f.Kr. i dorisk stil. Etter vårt besøk fortsetter vi å se den imponerende Korintkanalen og spiser en felles lunsj. Vi reiser videre til Loutráki, en vakker og koselig liten by ved havet hvor vi får fri tid til å utforske på egen hånd. Tidlig på ettermiddagen drar vi videre til Athen for å sjekke inn på Hotel Zafolia.
Etter frokosten sjekker vi ut av hotellet og setter kursen mot Korint. Vår lokale guide tar oss med til den strategisk plasserte byen Korint, en av de største i antikkens Hellas. Her er det betydelige levninger fra gresk og romertid. Vi besøker det arkeologiske utgravningsområdet og ser blant annet det kjente Apollontempelet, bygget på midten av 500-tallet f.Kr. i dorisk stil. Etter vårt besøk fortsetter vi å se den imponerende Korintkanalen og spiser en felles lunsj. Vi reiser videre til Loutráki, en vakker og koselig liten by ved havet hvor vi får fri tid til å utforske på egen hånd. Tidlig på ettermiddagen drar vi videre til Athen for å sjekke inn på Hotel Zafolia.
Vi sjekker ut av hotellet og drar til flyplassen for å fly hjem.
Vi hadde litt fritid. Personlig syntes jeg fridagen var mer enn nok. Ok, dette var klassisk Hellas, men et besøk hos en ouzoprodusent var planlagt. Jeg skulle gjerne sett et besøk hos en olivenoljeprodusent også, gjerne en småskala! Morsomt å finne ut hele prosessen fra frukt til olje. Jeg vet at noen i gruppen kjøpte olje på en matbutikk for å ta med hjem. Det ville imidlertid vært en vinn-vinn-situasjon om du fant en produsent villig til å ta imot studiebesøk og gi en anstendig pris til de besøkende. Siden Peloponnes er hjemsted for mange appelsintrær, hadde det vært mye morsommere om hotellet i Tolo hadde tilbudt ferskpresset juice i stedet for den vannholdige drikken vi fikk. Sengene og putene var ekstremt vanskelige. Personalet var fantastisk og tilbød de som trengte en ekstra myk madrass. Som reisearrangør kan du sikkert komme gjennom at det tilbys mykere madrasser til sensitive svensker. Men totalt sett er jeg veldig fornøyd, og jeg vil sjekke fremtidige turer med deg 😀
En veldig god reiseleder, veldig kunnskapsrik og hyggelig. Ta vare på henne.