Vi ankommer til Paris, hvor bussen vår står klar til å ta oss videre mot Reims – hjertet av Champagne-regionen og en by fylt med historie, kultur og eleganse. Reims er kanskje mest kjent for sin praktfulle gotiske katedral, der Frankrikes konger en gang ble kronet, men byen byr også på livlige kafeer, sjarmerende torg og naturligvis et stort antall berømte champagnehus.
Vel fremme sjekker vi inn på vårt hotell B&B Hotel Reims Centre Erlon og avslutter dagen med en felles middag.
Vi ankommer til Paris, hvor bussen vår står klar til å ta oss videre mot Reims – hjertet av Champagne-regionen og en by fylt med historie, kultur og eleganse. Reims er kanskje mest kjent for sin praktfulle gotiske katedral, der Frankrikes konger en gang ble kronet, men byen byr også på livlige kafeer, sjarmerende torg og naturligvis et stort antall berømte champagnehus.
Vel fremme sjekker vi inn på vårt hotell B&B Hotel Reims Centre Erlon og avslutter dagen med en felles middag.
Etter frokost drar vi til et av Reims’ berømte champagnehus for en guidet omvisning. Her får vi et innblikk i hvordan champagne blir fremstilt, og besøket avsluttes med en smakfull prøvesmaking.
Resten av dagen er fri til egne oppdagelser i Reims. Du kan for eksempel besøke den imponerende katedralen, spasere i sentrum eller nyte en lunsj på en av byens lokale restauranter.
Etter frokost drar vi til et av Reims’ berømte champagnehus for en guidet omvisning. Her får vi et innblikk i hvordan champagne blir fremstilt, og besøket avsluttes med en smakfull prøvesmaking.
Resten av dagen er fri til egne oppdagelser i Reims. Du kan for eksempel besøke den imponerende katedralen, spasere i sentrum eller nyte en lunsj på en av byens lokale restauranter.
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og forlater Reims for å reise sørover mot den sjarmerende byen Troyes, som en gang var hovedstad i grevskapet Champagne. Turen går gjennom et vakkert landskap med vinmarker og små landsbyer, før vi ankommer denne velbevarte middelalderbyen.
Vel fremme i Troyes gjør vi et stopp ved det livlige matmarkedet Marché central Les Halles, der lokale produsenter tilbyr alt fra oster og spekemat til nybakt brød, fersk frukt og lokale spesialiteter. Her får vi tid til å rusle rundt på egen hånd, smake på noe godt eller kanskje kjøpe med noen delikatesser hjem.
På ettermiddagen fortsetter vi reisen mot Dijon, Bourgognes elegante hovedstad, hvor vi sjekker inn på hotellet vårt Residhome Dijon Cité des Vigne, hvor vi skal bo de to neste nettene.
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og forlater Reims for å reise sørover mot den sjarmerende byen Troyes, som en gang var hovedstad i grevskapet Champagne. Turen går gjennom et vakkert landskap med vinmarker og små landsbyer, før vi ankommer denne velbevarte middelalderbyen.
Vel fremme i Troyes gjør vi et stopp ved det livlige matmarkedet Marché central Les Halles, der lokale produsenter tilbyr alt fra oster og spekemat til nybakt brød, fersk frukt og lokale spesialiteter. Her får vi tid til å rusle rundt på egen hånd, smake på noe godt eller kanskje kjøpe med noen delikatesser hjem.
På ettermiddagen fortsetter vi reisen mot Dijon, Bourgognes elegante hovedstad, hvor vi sjekker inn på hotellet vårt Residhome Dijon Cité des Vigne, hvor vi skal bo de to neste nettene.
Etter frokost forlater vi Dijon og reiser videre mot Lyon, ofte kalt Frankrikes gastronomiske hovedstad. I løpet av dagen gjør vi et guidet besøk i det berømte matmarkedet "Les Halles de Lyon Paul Bocuse", oppkalt etter den legendariske stjernekokken. Blant bodene møter vi dufter og smaker fra hele regionen – oster, spekemat, bakverk og ferske råvarer av høyeste kvalitet.
Etter besøket blir det tid til å nyte byens atmosfære før vi sjekker inn på hotellet vårt, Hotel Le Lumière. Kvelden er fri.
Etter frokost forlater vi Dijon og reiser videre mot Lyon, ofte kalt Frankrikes gastronomiske hovedstad. I løpet av dagen gjør vi et guidet besøk i det berømte matmarkedet "Les Halles de Lyon Paul Bocuse", oppkalt etter den legendariske stjernekokken. Blant bodene møter vi dufter og smaker fra hele regionen – oster, spekemat, bakverk og ferske råvarer av høyeste kvalitet.
Etter besøket blir det tid til å nyte byens atmosfære før vi sjekker inn på hotellet vårt, Hotel Le Lumière. Kvelden er fri.
Etter frokost drar vi på en heldagsutflukt til Annecy – den eventyrlig vakre byen ved foten av Alpene, ofte kalt «Alpenes Venezia» takket være sine romantiske kanaler, pastellfargede hus og krystallklare innsjø. Under en felles spasertur utforsker vi byens historiske kvarter, sjarmerende smug og blomsterprydede broer.
Deretter får vi tid på egen hånd til å rusle langs innsjøen, besøke små butikker eller nyte en lunsj på en av de innbydende uteserveringene.
Om ettermiddagen besøker vi en lokal gård, der vi får lære mer om regionens mat- og håndverkstradisjoner samt smake på lokale spesialiteter.
Dagen avsluttes i Lyon med en felles middag på en tradisjonell bouchon-restaurant.
Etter frokost drar vi på en heldagsutflukt til Annecy – den eventyrlig vakre byen ved foten av Alpene, ofte kalt «Alpenes Venezia» takket være sine romantiske kanaler, pastellfargede hus og krystallklare innsjø. Under en felles spasertur utforsker vi byens historiske kvarter, sjarmerende smug og blomsterprydede broer.
Deretter får vi tid på egen hånd til å rusle langs innsjøen, besøke små butikker eller nyte en lunsj på en av de innbydende uteserveringene.
Om ettermiddagen besøker vi en lokal gård, der vi får lære mer om regionens mat- og håndverkstradisjoner samt smake på lokale spesialiteter.
Dagen avsluttes i Lyon med en felles middag på en tradisjonell bouchon-restaurant.