Etter at vi har landet i Italia tar vi bussen til turens første stopp, nemlig den sjarmerende byen Castellammare, hvor vi sjekker inn på vårt hotell Villa Serena eller ett lignende hotell. Castellammare byr på pittoreske gater og torg som bare venter på å bli oppdaget. Felles middag på hotellet.
Vår oppdagelsesferd i Calabria fortsetter med en smaksrik aktivitet, nemlig prøving av bøffelmozzarella. Vi får innblikk i produksjonen av den berømte osten. Vi smaker på den ferske mozzarellaen og andre deilige oster mens vi lærer om de tradisjonelle osteproduksjonsmetodene. Etter dette forlater vi Atena Lucana og kjører sørover mot regionen Calabria, som utgjør den italienske halvøyas “fotblad”. Vi gjør et stopp for å strekke på beina før vi ankommer middelalderbyen Tropea og vårt hotell Tropis, hvor vi skal bo i to netter. På kvelden spiser vi en felles middag.
Vår oppdagelsesferd i Calabria fortsetter med en smaksrik aktivitet, nemlig prøving av bøffelmozzarella. Vi får innblikk i produksjonen av den berømte osten. Vi smaker på den ferske mozzarellaen og andre deilige oster mens vi lærer om de tradisjonelle osteproduksjonsmetodene. Etter dette forlater vi Atena Lucana og kjører sørover mot regionen Calabria, som utgjør den italienske halvøyas “fotblad”. Vi gjør et stopp for å strekke på beina før vi ankommer middelalderbyen Tropea og vårt hotell Tropis, hvor vi skal bo i to netter. På kvelden spiser vi en felles middag.
Etter at vi har spist en felles frokost starter vi dagen med å oppdage Tropea, som er en av Calabrias mest kjente og vakre kystbyer. Tropea er kjent for sine dramatiske klipper som reiser seg opp av det krystallklare vannet. Med vår lokale guide rusler vi gjennom byens trange gater og beundrer de pastellfargede husene som pryder klippene. Et av de mest imponerende stedene å besøke er benediktinerreservatet som ligger på en liten øy foran Tropea. Herfra får vi en fantastisk panoramautsikt over kysten. Etter å ha utforsket Tropea fortsetter vi reisen til Pizzo Calabro som er en annen pittoresk by langs kysten. Pizzo Calabro er mest kjent for sin deilige gelato Tartufo, som vanligvis er en kombinasjon av hasselnøtt og vanilje med smeltet sjokolade i midten, men kan være en kombinasjon av to forskjellige smaker. Vi kan prøve den berømte Tartufo-isen i en av byens mange gelaterier. Etter å ha opplevd det beste av Tropea og Pizzo Calabro, drar vi tilbake til hotellet vårt.
Middag sammen om kvelden.
Etter at vi har spist en felles frokost starter vi dagen med å oppdage Tropea, som er en av Calabrias mest kjente og vakre kystbyer. Tropea er kjent for sine dramatiske klipper som reiser seg opp av det krystallklare vannet. Med vår lokale guide rusler vi gjennom byens trange gater og beundrer de pastellfargede husene som pryder klippene. Et av de mest imponerende stedene å besøke er benediktinerreservatet som ligger på en liten øy foran Tropea. Herfra får vi en fantastisk panoramautsikt over kysten. Etter å ha utforsket Tropea fortsetter vi reisen til Pizzo Calabro som er en annen pittoresk by langs kysten. Pizzo Calabro er mest kjent for sin deilige gelato Tartufo, som vanligvis er en kombinasjon av hasselnøtt og vanilje med smeltet sjokolade i midten, men kan være en kombinasjon av to forskjellige smaker. Vi kan prøve den berømte Tartufo-isen i en av byens mange gelaterier. Etter å ha opplevd det beste av Tropea og Pizzo Calabro, drar vi tilbake til hotellet vårt.
Middag sammen om kvelden.
Fantastisk hotell, men det var litt ute av veien. Katarina er en fantastisk reiseleder, så kunnskapsrik!
Trygg, hyggelig, engasjert og profesjonell turleder - som ledet oss gjennom turen på en utmerket måte! Det føltes som om hun støttet oss alle og representerte oss godt når det var nødvendig – pluss at vi hadde det gøy på bussen. Tusen takk igjen til Annika!