Etter at vi har landet i Italia tar vi bussen til turens første stopp, nemlig den sjarmerende byen Castellammare, hvor vi sjekker inn på vårt hotell Villa Serena eller ett lignende hotell. Castellammare byr på pittoreske gater og torg som bare venter på å bli oppdaget. Felles middag på hotellet.
Vår oppdagelsesferd i Calabria fortsetter med en smaksrik aktivitet, nemlig prøving av bøffelmozzarella. Vi får innblikk i produksjonen av den berømte osten. Vi smaker på den ferske mozzarellaen og andre deilige oster mens vi lærer om de tradisjonelle osteproduksjonsmetodene. Etter dette forlater vi Atena Lucana og kjører sørover mot regionen Calabria, som utgjør den italienske halvøyas “fotblad”. Vi gjør et stopp for å strekke på beina før vi ankommer middelalderbyen Tropea og vårt hotell Tropis, hvor vi skal bo i to netter. På kvelden spiser vi en felles middag.
Vår oppdagelsesferd i Calabria fortsetter med en smaksrik aktivitet, nemlig prøving av bøffelmozzarella. Vi får innblikk i produksjonen av den berømte osten. Vi smaker på den ferske mozzarellaen og andre deilige oster mens vi lærer om de tradisjonelle osteproduksjonsmetodene. Etter dette forlater vi Atena Lucana og kjører sørover mot regionen Calabria, som utgjør den italienske halvøyas “fotblad”. Vi gjør et stopp for å strekke på beina før vi ankommer middelalderbyen Tropea og vårt hotell Tropis, hvor vi skal bo i to netter. På kvelden spiser vi en felles middag.
Etter at vi har spist en felles frokost starter vi dagen med å oppdage Tropea, som er en av Calabrias mest kjente og vakre kystbyer. Tropea er kjent for sine dramatiske klipper som reiser seg opp av det krystallklare vannet. Med vår lokale guide rusler vi gjennom byens trange gater og beundrer de pastellfargede husene som pryder klippene. Et av de mest imponerende stedene å besøke er benediktinerreservatet som ligger på en liten øy foran Tropea. Herfra får vi en fantastisk panoramautsikt over kysten. Etter å ha utforsket Tropea fortsetter vi reisen til Pizzo Calabro som er en annen pittoresk by langs kysten. Pizzo Calabro er mest kjent for sin deilige gelato Tartufo, som vanligvis er en kombinasjon av hasselnøtt og vanilje med smeltet sjokolade i midten, men kan være en kombinasjon av to forskjellige smaker. Vi kan prøve den berømte Tartufo-isen i en av byens mange gelaterier. Etter å ha opplevd det beste av Tropea og Pizzo Calabro, drar vi tilbake til hotellet vårt.
Middag sammen om kvelden.
Etter at vi har spist en felles frokost starter vi dagen med å oppdage Tropea, som er en av Calabrias mest kjente og vakre kystbyer. Tropea er kjent for sine dramatiske klipper som reiser seg opp av det krystallklare vannet. Med vår lokale guide rusler vi gjennom byens trange gater og beundrer de pastellfargede husene som pryder klippene. Et av de mest imponerende stedene å besøke er benediktinerreservatet som ligger på en liten øy foran Tropea. Herfra får vi en fantastisk panoramautsikt over kysten. Etter å ha utforsket Tropea fortsetter vi reisen til Pizzo Calabro som er en annen pittoresk by langs kysten. Pizzo Calabro er mest kjent for sin deilige gelato Tartufo, som vanligvis er en kombinasjon av hasselnøtt og vanilje med smeltet sjokolade i midten, men kan være en kombinasjon av to forskjellige smaker. Vi kan prøve den berømte Tartufo-isen i en av byens mange gelaterier. Etter å ha opplevd det beste av Tropea og Pizzo Calabro, drar vi tilbake til hotellet vårt.
Middag sammen om kvelden.
Det hele var veldig intenst, men bra i seg selv med en talentfull svensktalende leder som Annika. Det siste hotellet var bra i seg selv, men det lå rett overfor en nattklubb som hadde bråkete musikk, høye lyder og skrikende folk sent på kvelden, man klarte ikke å slappe av og sove etter en hel dag med aktiviteter.
Vi er godt fornøyd med helheten. Noen ganger (2 ganger) var det for kort tid mellom dagsetappen og middagen. Ingen kan hjelpe at vi kom i kø på grunn av ulykker da vi skulle til Amalfi. 45 minutter der, noe som for mange var en skuffelse. Båtturen Amalfi - Maiori var dessverre ikke så hyggelig, for vi var som pakket sild på båten. Guidene var entusiastiske, reiselederen gjorde en god jobb, og vårt beste minne var vårt tillegg på vingården. Så bra!!!