Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.
I dag får vi en guidet tur samt en vinprøving på en av de nærliggende vingårdene, hvor vi smaker på den baskiske vinen Txakoli. Etter besøket reiser vi videre til San Sebastián, en ferieby med nydelige strender og en pittoresk gamleby. Byen er også et paradis for matelskere, med verdens høyeste konsentrasjon av Michelin-listede restauranter. Resten av dagen er fri til egne oppdagelser.
I dag får vi en guidet tur samt en vinprøving på en av de nærliggende vingårdene, hvor vi smaker på den baskiske vinen Txakoli. Etter besøket reiser vi videre til San Sebastián, en ferieby med nydelige strender og en pittoresk gamleby. Byen er også et paradis for matelskere, med verdens høyeste konsentrasjon av Michelin-listede restauranter. Resten av dagen er fri til egne oppdagelser.
Etter frokost reiser vi videre mot Logroño. På veien dit stopper vi ved en ostemaker i den lille byen Idiazabal, som er kjent for sin ost med samme navn. Osten har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse og er laget av sauemelk. Etter en ostesmaking drar vi videre til Zerain og ciderprodusenten Oiharte. Her får vi et innblikk i produksjonen av cider og smaker på den forfriskende drikken.
Vi setter oss så til bords og nyter en tradisjonell baskisk lunsj, som serveres sammen med gårdens egen cider.
Mette og fornøyde drar vi videre til den baskiske hovedstaden Vitoria-Gasteiz, hvor vi kan nyte byens historiske gamleby. Vi fortsetter deretter til Logroño som er vårt endelige reisemål for dagen. Her sjekker vi inn på Mercure Carlton Rioja hotell og har kvelden fri for egne utflukter.
Etter frokost reiser vi videre mot Logroño. På veien dit stopper vi ved en ostemaker i den lille byen Idiazabal, som er kjent for sin ost med samme navn. Osten har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse og er laget av sauemelk. Etter en ostesmaking drar vi videre til Zerain og ciderprodusenten Oiharte. Her får vi et innblikk i produksjonen av cider og smaker på den forfriskende drikken.
Vi setter oss så til bords og nyter en tradisjonell baskisk lunsj, som serveres sammen med gårdens egen cider.
Mette og fornøyde drar vi videre til den baskiske hovedstaden Vitoria-Gasteiz, hvor vi kan nyte byens historiske gamleby. Vi fortsetter deretter til Logroño som er vårt endelige reisemål for dagen. Her sjekker vi inn på Mercure Carlton Rioja hotell og har kvelden fri for egne utflukter.
Rioja er kjent for å produsere noen av Spanias mest populære viner, og i dag utforsker vi det velkjente vindistriktet. Vi begynner i den pittoreske landsbyen Elciego. Blant de sjarmerende gamle steinhusene skiller vingården Marqués de Riscal seg ut med sin futuristiske bygning, designet av arkitekten Frank O. Gehry, som også står bak Guggenheimmuseet i Bilbao. Her tar vi en omvisning på vingården og smaker på tre gode viner. Deretter gjør vi en vinsmaking på den vakkert beliggende vingården Campillo, hvor vi også vil bli servert lette snacks. På ettermiddagen returnerer vi til vårt hotell og middag på egenhånd.
Rioja er kjent for å produsere noen av Spanias mest populære viner, og i dag utforsker vi det velkjente vindistriktet. Vi begynner i den pittoreske landsbyen Elciego. Blant de sjarmerende gamle steinhusene skiller vingården Marqués de Riscal seg ut med sin futuristiske bygning, designet av arkitekten Frank O. Gehry, som også står bak Guggenheimmuseet i Bilbao. Her tar vi en omvisning på vingården og smaker på tre gode viner. Deretter gjør vi en vinsmaking på den vakkert beliggende vingården Campillo, hvor vi også vil bli servert lette snacks. På ettermiddagen returnerer vi til vårt hotell og middag på egenhånd.
Etter frokost venter Bilbao på å bli utforsket. Vi får tid til å oppdage denne spennende byen, som har gått fra å være en grå industriby til en fargerik kulturperle, hvor gammelt og nytt lever side om side. En varm anbefaling er å gjøre som baskerne selv og prøve den lokale spesialiteten pintxos til lunsj. De smakfulle smårettene serveres mot en liten avgift i annenhver bar i byen og er et gitt innslag under en ferie i Baskerland.
Valgfri utflukt. Vi tilbyr en uforglemmelig ettermiddagstur fra Bilbao til San Juan de Gaztelugatxe, en fortryllende øy på den baskiske kysten. Utforsk den ikoniske steintrappen, besøk den historiske hermitage-øya og nyt panoramautsikten over det asurblå havet. Ved dårlig vær vil gruppen i stedet besøke Bermeo.
Inngangen til San Juan de Gaztelugatxe er ganske krevende, siden den består av 241 steintrapper som fører til toppen av øya. Ruten, selv om den er naturskjønn, krever god fysisk form, så det er godt å være forberedt på en intens stigning. Utflukten må forhåndsbestilles før avreise. Pris fra 575,-
Etter frokost venter Bilbao på å bli utforsket. Vi får tid til å oppdage denne spennende byen, som har gått fra å være en grå industriby til en fargerik kulturperle, hvor gammelt og nytt lever side om side. En varm anbefaling er å gjøre som baskerne selv og prøve den lokale spesialiteten pintxos til lunsj. De smakfulle smårettene serveres mot en liten avgift i annenhver bar i byen og er et gitt innslag under en ferie i Baskerland.
Valgfri utflukt. Vi tilbyr en uforglemmelig ettermiddagstur fra Bilbao til San Juan de Gaztelugatxe, en fortryllende øy på den baskiske kysten. Utforsk den ikoniske steintrappen, besøk den historiske hermitage-øya og nyt panoramautsikten over det asurblå havet. Ved dårlig vær vil gruppen i stedet besøke Bermeo.
Inngangen til San Juan de Gaztelugatxe er ganske krevende, siden den består av 241 steintrapper som fører til toppen av øya. Ruten, selv om den er naturskjønn, krever god fysisk form, så det er godt å være forberedt på en intens stigning. Utflukten må forhåndsbestilles før avreise. Pris fra 575,-
En veldig fin tur! 40 deltakere er med i det meste av laget, men alt fungerte takket være en kunnskapsrik guide. Jeg vil sette pris på en annen felles middag.
Karin er veldig dyktig og belest. Vi kunne hatt en dag til i San Sebastian og en dag mindre i Bilbao.