logo
  • Kalender
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • Ring oss på +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
Finn reisen din
Kalender
Verdenskart
Restplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Aktivitet
    • Flyreiser
    • Bussreiser
    • Storbyer
    • Golfreiser
    • Skireiser
    • Cruise
    • Shopping
    • Smaksreiser
    • Langreiser
    • Fotturer
    • Sykkelreiser
    • Eventyrreiser
    • Vennereiser
    • Teaterreiser
    • Event & musikk
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Mellom-Amerika
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Sør-Amerika
    • Øvrige Europa
    • Britiske øyer
    • Frankrike
    • Italia
    • Kroatia
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Hellas
    • Østerrike

Baskerland

full starfull starfull starfull starhalf star
Av 400 anmeldelser

8 dager

fra

16 925,-

    Dagsprogram
    Avganger
    Anmeldelser
    Hotell

Baskerland, 8 dager - med San Sebastián, Bilbao og Rioja

Opplev det beste fra Baskerland på en uforglemmelig reise til San Sebastian, Rioja og Bilbao! Dykk inn i den kulinariske himmelen i San Sebastian, kjent for sine Michelin-stjernerestauranter og verdensberømte baskiske gastronomi. Utforsk Riojas pittoreske vinlandskap og nyt vinsmaking i edle vingårder. I Bilbao kan du oppleve en kunstnerisk revolusjon med det ikoniske Guggenheim-museet som stjerneattraksjon. Utforsk den sjarmerende gamlebyen og nyt den livlige atmosfæren. Med fantastisk mat, rike kulturopplevelser og vakker natur er denne turen til Baskerland en uslåelig kombinasjon for enhver reisende på jakt etter eventyr og opplevelser utenom det vanlige.
FlyreiserSpaniaVår
Se hele kartet
Høydepunkter på reisen

Vinsmaking i området av San SebastiánZerain og ciderprodusenten OiharteSalinas de Añana lærer oss om forskjellen mellom salt og saltGuggenheim-museet
Denne reisen har flere dagsprogram

Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.

Dag 1Hjembyen – San Sebastián
Vi flyr til Bilbao, og går videre til San Sebastián hvor vi sjekker inn på hotellet Tres Reyes. Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.
Dag 2San Sebastián

I dag får vi en guidet tur samt en vinprøving på en av de nærliggende vingårdene, hvor vi smaker på den baskiske vinen Txakoli. Etter besøket reiser vi videre til San Sebastián, en ferieby med nydelige strender og en pittoresk gamleby. Byen er også et paradis for matelskere, med verdens høyeste konsentrasjon av Michelin-listede restauranter. Resten av dagen er fri til egne oppdagelser.

I dag får vi en guidet tur samt en vinprøving på en av de nærliggende vingårdene, hvor vi smaker på den baskiske vinen Txakoli. Etter besøket reiser vi videre til San Sebastián, en ferieby med nydelige strender og en pittoresk gamleby. Byen er også et paradis for matelskere, med verdens høyeste konsentrasjon av Michelin-listede restauranter. Resten av dagen er fri til egne oppdagelser.

Dag 3San Sebastián – Logroño
Etter frokost reiser vi videre mot Logroño. På veien dit stopper vi ved en ostemaker i den lille byen Idiazabal, som er kjent for sin ost med samme navn. Osten har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse og er laget av sauemelk. Etter en ostesmaking drar vi videre til Zerain og ciderprodusenten Oiharte. Her får vi et innblikk i produksjonen av cider og smaker på den forfriskende drikken. Vi setter oss så til bords og nyter en tradisjonell baskisk lunsj, som serveres sammen med gårdens egen cider. Mette og fornøyde drar vi videre til den baskiske hovedstaden Vitoria-Gasteiz, hvor vi kan nyte byens historiske gamleby. Vi fortsetter deretter til Logroño som er vårt endelige reisemål for dagen. Her sjekker vi inn på Mercure Carlton Rioja hotell og har kvelden fri for egne utflukter.
Etter frokost reiser vi videre mot Logroño. På veien dit stopper vi ved en ostemaker i den lille byen Idiazabal, som er kjent for sin ost med samme navn. Osten har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse og er laget av sauemelk. Etter en ostesmaking drar vi videre til Zerain og ciderprodusenten Oiharte. Her får vi et innblikk i produksjonen av cider og smaker på den forfriskende drikken. Vi setter oss så til bords og nyter en tradisjonell baskisk lunsj, som serveres sammen med gårdens egen cider. Mette og fornøyde drar vi videre til den baskiske hovedstaden Vitoria-Gasteiz, hvor vi kan nyte byens historiske gamleby. Vi fortsetter deretter til Logroño som er vårt endelige reisemål for dagen. Her sjekker vi inn på Mercure Carlton Rioja hotell og har kvelden fri for egne utflukter.
Dag 4Rioja

Rioja er kjent for å produsere noen av Spanias mest populære viner, og i dag utforsker vi det velkjente vindistriktet. Vi begynner i den pittoreske landsbyen Elciego. Blant de sjarmerende gamle steinhusene skiller vingården Marqués de Riscal seg ut med sin futuristiske bygning, designet av arkitekten Frank O. Gehry, som også står bak Guggenheimmuseet i Bilbao. Her tar vi en omvisning på vingården og smaker på tre gode viner. Deretter gjør vi en vinsmaking på den vakkert beliggende vingården Campillo, hvor vi også vil bli servert lette snacks. På ettermiddagen returnerer vi til vårt hotell og middag på egenhånd.

Rioja er kjent for å produsere noen av Spanias mest populære viner, og i dag utforsker vi det velkjente vindistriktet. Vi begynner i den pittoreske landsbyen Elciego. Blant de sjarmerende gamle steinhusene skiller vingården Marqués de Riscal seg ut med sin futuristiske bygning, designet av arkitekten Frank O. Gehry, som også står bak Guggenheimmuseet i Bilbao. Her tar vi en omvisning på vingården og smaker på tre gode viner. Deretter gjør vi en vinsmaking på den vakkert beliggende vingården Campillo, hvor vi også vil bli servert lette snacks. På ettermiddagen returnerer vi til vårt hotell og middag på egenhånd.

Dag 5Logroño – Bilbao
Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen mot Bilbao. På veien dit stopper vi i Salinas de Añana, dalen hvor salt utvinnes. Her besøker vi en saltprodusent som lærer oss om forskjellen på salt og salt. Vi fortsetter så reisen til Baskerlands største by, Bilbao, hvor vi sjekker inn på hotellet Catalonia Gran Via Bilbao. På kvelden botaniserer vi blant byens mange restauranter på egenhånd.
Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen mot Bilbao. På veien dit stopper vi i Salinas de Añana, dalen hvor salt utvinnes. Her besøker vi en saltprodusent som lærer oss om forskjellen på salt og salt. Vi fortsetter så reisen til Baskerlands største by, Bilbao, hvor vi sjekker inn på hotellet Catalonia Gran Via Bilbao. På kvelden botaniserer vi blant byens mange restauranter på egenhånd.
Dag 6Bilbao

Etter frokost venter Bilbao på å bli utforsket. Vi får tid til å oppdage denne spennende byen, som har gått fra å være en grå industriby til en fargerik kulturperle, hvor gammelt og nytt lever side om side. En varm anbefaling er å gjøre som baskerne selv og prøve den lokale spesialiteten pintxos til lunsj. De smakfulle smårettene serveres mot en liten avgift i annenhver bar i byen og er et gitt innslag under en ferie i Baskerland.

Valgfri utflukt. Vi tilbyr en uforglemmelig ettermiddagstur fra Bilbao til San Juan de Gaztelugatxe, en fortryllende øy på den baskiske kysten. Utforsk den ikoniske steintrappen, besøk den historiske hermitage-øya og nyt panoramautsikten over det asurblå havet. Ved dårlig vær vil gruppen i stedet besøke Bermeo.

Inngangen til San Juan de Gaztelugatxe er ganske krevende, siden den består av 241 steintrapper som fører til toppen av øya. Ruten, selv om den er naturskjønn, krever god fysisk form, så det er godt å være forberedt på en intens stigning. Utflukten må forhåndsbestilles før avreise. Pris fra 575,-

Etter frokost venter Bilbao på å bli utforsket. Vi får tid til å oppdage denne spennende byen, som har gått fra å være en grå industriby til en fargerik kulturperle, hvor gammelt og nytt lever side om side. En varm anbefaling er å gjøre som baskerne selv og prøve den lokale spesialiteten pintxos til lunsj. De smakfulle smårettene serveres mot en liten avgift i annenhver bar i byen og er et gitt innslag under en ferie i Baskerland.

Valgfri utflukt. Vi tilbyr en uforglemmelig ettermiddagstur fra Bilbao til San Juan de Gaztelugatxe, en fortryllende øy på den baskiske kysten. Utforsk den ikoniske steintrappen, besøk den historiske hermitage-øya og nyt panoramautsikten over det asurblå havet. Ved dårlig vær vil gruppen i stedet besøke Bermeo.

Inngangen til San Juan de Gaztelugatxe er ganske krevende, siden den består av 241 steintrapper som fører til toppen av øya. Ruten, selv om den er naturskjønn, krever god fysisk form, så det er godt å være forberedt på en intens stigning. Utflukten må forhåndsbestilles før avreise. Pris fra 575,-

Dag 7Bilbao
Vi starter dagen med et besøk til byens mest kjente landemerke, Guggenheim-museet som åpnet i 1997. Resten av dagen er fri til å nyte Bilbao på egenhånd. Takket være beliggenheten i en dal, på begge sider av elven Nervión, er byen relativt kompakt og flat og derfor lett å oppdage til fots. For de som vil se mer kunst anbefales et besøk på Museo de Bellas Artes, som viser kunst fra middelalderen og frem til i dag. For shoppingentusiasten er det et bredt utvalg av butikker med alt fra kjente klesmerker til lokalt vevd håndverk. Et sted du ikke bør gå glipp av er den berømte markedshallen Mercado de la Ribera, en vakker bygning i art deco-stil hvor du finner massevis av markedsboder med lokale råvarer og flere gastrobarer. Vår reiseleder gir gjerne tips om flere ting å se og gjøre.

Valgfri utflukt. På kvelden er det for de som ønsker mulig å avslutte reisen med en felles middag. Middagen må forhåndsbestilles før avreise. Pris fra 475,-
Vi starter dagen med et besøk til byens mest kjente landemerke, Guggenheim-museet som åpnet i 1997. Resten av dagen er fri til å nyte Bilbao på egenhånd. Takket være beliggenheten i en dal, på begge sider av elven Nervión, er byen relativt kompakt og flat og derfor lett å oppdage til fots. For de som vil se mer kunst anbefales et besøk på Museo de Bellas Artes, som viser kunst fra middelalderen og frem til i dag. For shoppingentusiasten er det et bredt utvalg av butikker med alt fra kjente klesmerker til lokalt vevd håndverk. Et sted du ikke bør gå glipp av er den berømte markedshallen Mercado de la Ribera, en vakker bygning i art deco-stil hvor du finner massevis av markedsboder med lokale råvarer og flere gastrobarer. Vår reiseleder gir gjerne tips om flere ting å se og gjøre.

Valgfri utflukt. På kvelden er det for de som ønsker mulig å avslutte reisen med en felles middag. Middagen må forhåndsbestilles før avreise. Pris fra 475,-
Dag 8Bilbao – Hjembyen
Vi sjekker ut av hotellet vårt og drar til flyplassen for hjemreisen.
Se bilder fra reisende
Thumbnail 1
Thumbnail 2
ROLFS REISER
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Registrer deg for vårt nyhetsbrev

Rolfs Flyg & Bussresor AB

Tullins gate 2, 0166 OSLO

+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no