Vi flyr til Italia og reiser videre til den sjarmerende kurbyen Chianciano Terme, vakkert beliggende mellom bølgende vinmarker og olivenlunder. Her sjekker vi inn på Grand Hotel Ambasciatori, hvor vi bor under hele reisen med frokost og middag inkludert hver dag. Hotellet har dessuten et velværesenter, der man mot et tillegg kan nyte alt det har å tilby.
Om kvelden spiser vi vår første felles middag – en perfekt anledning til å bli bedre kjent med hverandre.
Vi flyr til Italia og reiser videre til den sjarmerende kurbyen Chianciano Terme, vakkert beliggende mellom bølgende vinmarker og olivenlunder. Her sjekker vi inn på Grand Hotel Ambasciatori, hvor vi bor under hele reisen med frokost og middag inkludert hver dag. Hotellet har dessuten et velværesenter, der man mot et tillegg kan nyte alt det har å tilby.
Om kvelden spiser vi vår første felles middag – en perfekt anledning til å bli bedre kjent med hverandre.
Etter frokost reiser vi til vakre Siena. Her møter vi vår lokale guide som tar oss med gjennom byens middelalderske gater til det storslåtte torget Piazza del Campo, hvor det legendariske hesteløpet Palio arrangeres hvert år. Vi beundrer den imponerende katedralen med sine detaljerte marmorsøyler før vi fortsetter til den vakre Chianti-dalen. Her slynger veiene seg mellom olivenlunder, sypresser og vinmarker som gløder i sollyset. Et syn som fanger selve essensen av Toscana.
Etter frokost reiser vi til vakre Siena. Her møter vi vår lokale guide som tar oss med gjennom byens middelalderske gater til det storslåtte torget Piazza del Campo, hvor det legendariske hesteløpet Palio arrangeres hvert år. Vi beundrer den imponerende katedralen med sine detaljerte marmorsøyler før vi fortsetter til den vakre Chianti-dalen. Her slynger veiene seg mellom olivenlunder, sypresser og vinmarker som gløder i sollyset. Et syn som fanger selve essensen av Toscana.
Etter frokost venter en dag fylt av dufter, smaker og latter. Sammen med en erfaren kokk på en lokal gård lærer vi å lage klassiske retter fra det toskanske kjøkkenet, fra håndlaget pasta til rustikke kjøtt- og grønnsaksretter. Alt tilberedt med ferske, lokale råvarer. En kulinarisk opplevelse der vi ikke bare lærer hemmelighetene bak Italias mest elskede retter, men også får dele fellesskapet rundt maten. Akkurat slik italienerne selv gjør.
Etter frokost venter en dag fylt av dufter, smaker og latter. Sammen med en erfaren kokk på en lokal gård lærer vi å lage klassiske retter fra det toskanske kjøkkenet, fra håndlaget pasta til rustikke kjøtt- og grønnsaksretter. Alt tilberedt med ferske, lokale råvarer. En kulinarisk opplevelse der vi ikke bare lærer hemmelighetene bak Italias mest elskede retter, men også får dele fellesskapet rundt maten. Akkurat slik italienerne selv gjør.
Frokost på hotellet. Deretter reiser vi til Trasimenosjøen, Toscanas største og en av Italias mest naturskjønne innsjøer. De grønne åsene rundt innsjøen er fylt med vingårder, oliventrær og små middelalderbyer. Her kan man ta en rolig spasertur langs stranden eller bare nyte utsikten over vannet. Innsjøen har en fascinerende historie – her ble den romerske konsulen Flaminius beseiret av Hannibal i år 217 f.Kr. – men er i dag et fredelig sted der naturen og roen råder. Vi nyter en typisk toskansk lunsj sammen i løpet av noen timer. Deretter har vi fritid til å utforske området rundt innsjøen.
Frokost på hotellet. Deretter reiser vi til Trasimenosjøen, Toscanas største og en av Italias mest naturskjønne innsjøer. De grønne åsene rundt innsjøen er fylt med vingårder, oliventrær og små middelalderbyer. Her kan man ta en rolig spasertur langs stranden eller bare nyte utsikten over vannet. Innsjøen har en fascinerende historie – her ble den romerske konsulen Flaminius beseiret av Hannibal i år 217 f.Kr. – men er i dag et fredelig sted der naturen og roen råder. Vi nyter en typisk toskansk lunsj sammen i løpet av noen timer. Deretter har vi fritid til å utforske området rundt innsjøen.
I dag etter frokost reiser vi til den eventyrlige middelalderbyen San Gimignano, ofte kalt «Middelalderens Manhattan» takket være sine mange høye tårn. Her venter en pikniklunsj på en vingård med utsikt over byens tårn og det toskanske landskapet. Deretter spaserer vi gjennom de smale gatene, omgitt av kunst, historie og håndverk.
Et selvfølgelig stopp gjøres ved den verdenskjente Gelateria Dondoli, kjent for sine prisbelønte iskrem med smaker som safran, pinjekjerner og Vernaccia-sorbet.
I dag etter frokost reiser vi til den eventyrlige middelalderbyen San Gimignano, ofte kalt «Middelalderens Manhattan» takket være sine mange høye tårn. Her venter en pikniklunsj på en vingård med utsikt over byens tårn og det toskanske landskapet. Deretter spaserer vi gjennom de smale gatene, omgitt av kunst, historie og håndverk.
Et selvfølgelig stopp gjøres ved den verdenskjente Gelateria Dondoli, kjent for sine prisbelønte iskrem med smaker som safran, pinjekjerner og Vernaccia-sorbet.
Frokost på hotellet. Deretter er vi fri til å tilbringe dagen som vi ønsker i Chianciano Terme.
De som ønsker kan bli med på en tilleggsutflukt til Pienza. Alle som elsker renessansens arkitektur har hørt om Pienza. Det var her pave Pius II ønsket å virkeliggjøre sin visjon om en idealby i renessansens ånd.
Mindre kjent, men minst like verdsatt, er at Pienza også er hjemsted for en av Italias mest berømte oster – pecorino. Etter en kort spasertur gjennom byens sjarmerende gater besøker vi en lokal gård der familien forteller om den mange hundre år gamle tradisjonen med fårostproduksjon. Her får vi se hvordan den berømte pecorinoen blir laget og smake på osten i ulike modningsgrader – fra den milde og ferske tenero til den lagrede, mer kraftfulle varianten med intens og pikant smak. Pris fra 695,-
Etter pecorinoprøvingen har vi fritid i Pienza til å utforske hva byen har å by på. Om kvelden spiser vi vår siste felles middag på hotellet og skåler for toskanske minner og nye venner.
Frokost på hotellet. Deretter er vi fri til å tilbringe dagen som vi ønsker i Chianciano Terme.
De som ønsker kan bli med på en tilleggsutflukt til Pienza. Alle som elsker renessansens arkitektur har hørt om Pienza. Det var her pave Pius II ønsket å virkeliggjøre sin visjon om en idealby i renessansens ånd.
Mindre kjent, men minst like verdsatt, er at Pienza også er hjemsted for en av Italias mest berømte oster – pecorino. Etter en kort spasertur gjennom byens sjarmerende gater besøker vi en lokal gård der familien forteller om den mange hundre år gamle tradisjonen med fårostproduksjon. Her får vi se hvordan den berømte pecorinoen blir laget og smake på osten i ulike modningsgrader – fra den milde og ferske tenero til den lagrede, mer kraftfulle varianten med intens og pikant smak. Pris fra 695,-
Etter pecorinoprøvingen har vi fritid i Pienza til å utforske hva byen har å by på. Om kvelden spiser vi vår siste felles middag på hotellet og skåler for toskanske minner og nye venner.
Etter frokost på hotellet vier vi dagen til Montalcino, middelalderbyen som har gjort seg kjent over hele verden for sin prestisjefylte vin Brunello di Montalcino. Her spaserer vi gjennom de smale gatene, omgitt av vinmarker og steinhus, før vi besøker en lokal vingård for en klassisk toskansk vinsmaking.
Etter frokost på hotellet vier vi dagen til Montalcino, middelalderbyen som har gjort seg kjent over hele verden for sin prestisjefylte vin Brunello di Montalcino. Her spaserer vi gjennom de smale gatene, omgitt av vinmarker og steinhus, før vi besøker en lokal vingård for en klassisk toskansk vinsmaking.
Etter en uke fylt med vin, kultur, mat og minner, forlater vi Toscana og reiser til flyplassen for hjemreisen.