Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.
Vi flyr til Italia og går så videre til Piemonte-regionen og sjekker inn på Hotel Tenuta Larenzania hvor vi skal bo i tre netter. Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.
Vi flyr til Italia og går så videre til Piemonte-regionen og sjekker inn på Hotel Tenuta Larenzania hvor vi skal bo i tre netter. Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.
Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører til Barolo, som ligger i hjertet av vindistriktet med samme navn. Vinen Barolo er en av Italias mest anerkjente rødviner, laget av Nebbiolo-druen og lagret i minst 38 måneder, hvorav minst 18 på fat. Hos vinprodusenten Brezza smaker vi på fire ulike viner, inkludert en av Barolovin, og deretter har vi tid til lunsj på egen hånd.
På ettermiddagen fortsetter vi til den lille byen La Morra, kun en halv mil fra Barolo. Vi kjører gjennom et bølgende landskap på svingete landeveier omgitt av vinranker så langt øyet rekker. I La Morra besøker vi vinprodusenten Dosio. Her smaker vi på fire ulike viner.
Middag på hotellet.
Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører til Barolo, som ligger i hjertet av vindistriktet med samme navn. Vinen Barolo er en av Italias mest anerkjente rødviner, laget av Nebbiolo-druen og lagret i minst 38 måneder, hvorav minst 18 på fat. Hos vinprodusenten Brezza smaker vi på fire ulike viner, inkludert en av Barolovin, og deretter har vi tid til lunsj på egen hånd.
På ettermiddagen fortsetter vi til den lille byen La Morra, kun en halv mil fra Barolo. Vi kjører gjennom et bølgende landskap på svingete landeveier omgitt av vinranker så langt øyet rekker. I La Morra besøker vi vinprodusenten Dosio. Her smaker vi på fire ulike viner.
Middag på hotellet.
I dag reiser vi gjennom et storslått vakkert vinlandskap på vei mot nok en vingård. Her skal vi få smake fem ulike typer vin på gården Azienda Agricola Cascina Cappellano utenfor den lille byen Barbaresco.
Deretter drar vi til byen Alba, berømt for sin hvite trøffel. Etter lunsj på egen hånd i byens pittoreske sentrum fortsetter vi til det lille samfunnet Gallo d’Alba, for et besøk på Distilleria Montanaro.
Her får vi under en rundtur et innblikk i produksjonen av brennevinet grappa, som lages av druerester fra vinproduksjonen. Deretter smaker vi på ulike typer grappa.
Middag på hotellet.
I dag reiser vi gjennom et storslått vakkert vinlandskap på vei mot nok en vingård. Her skal vi få smake fem ulike typer vin på gården Azienda Agricola Cascina Cappellano utenfor den lille byen Barbaresco.
Deretter drar vi til byen Alba, berømt for sin hvite trøffel. Etter lunsj på egen hånd i byens pittoreske sentrum fortsetter vi til det lille samfunnet Gallo d’Alba, for et besøk på Distilleria Montanaro.
Her får vi under en rundtur et innblikk i produksjonen av brennevinet grappa, som lages av druerester fra vinproduksjonen. Deretter smaker vi på ulike typer grappa.
Middag på hotellet.
Etter frokost forlater vi det bølgende landskapet i Piemonte og setter kursen østover. På raske motorveier når vi den flate Posletten, krysser Italias lengste elv Po og passerer Milano. Nær byen Brescia ligger vindistriktet Franciacorta, kjent for sin musserende vin laget etter den såkalte klassiske metoden med andre gjæring på flaske. Hos familien Castellini på vingården Al Rocol tar vi en omvisning i vinkjelleren og får deretter prøve fire forskjellige viner med snacks i form av lokale spesialiteter. Deretter fortsetter vi til byen Castel d’Azzano, som ligger nær Gardasjøen, og hotellet vårt Villa Malaspina hvor vi skal bo i tre netter. Middag på hotellet.
Etter frokost forlater vi det bølgende landskapet i Piemonte og setter kursen østover. På raske motorveier når vi den flate Posletten, krysser Italias lengste elv Po og passerer Milano. Nær byen Brescia ligger vindistriktet Franciacorta, kjent for sin musserende vin laget etter den såkalte klassiske metoden med andre gjæring på flaske. Hos familien Castellini på vingården Al Rocol tar vi en omvisning i vinkjelleren og får deretter prøve fire forskjellige viner med snacks i form av lokale spesialiteter. Deretter fortsetter vi til byen Castel d’Azzano, som ligger nær Gardasjøen, og hotellet vårt Villa Malaspina hvor vi skal bo i tre netter. Middag på hotellet.
Vindistriktet Valpolicella, som ligger nordvest for Verona, var kjent for sin vindyrking allerede i romertiden. Her produseres blant annet den populære rødvinen Amarone, som er laget av druer som har gjennomgått en tørkeprosess, kalt l’appassimento.
Vi starter dagen med et besøk hos en av de mest kjente produsentene i området, Masi. Her tar vi en omvisning og prøver så tre forskjellige viner. Deretter drar vi til Italias største innsjø, Gardasjøen, hvor vi besøker en av de pittoreske byene og har tid til lunsj på egenhånd.
På ettermiddagen fortsetter vi til vingården Azienda Agricola Meroni. Her prøver vi fire forskjellige viner. Middag på hotellet.
Vindistriktet Valpolicella, som ligger nordvest for Verona, var kjent for sin vindyrking allerede i romertiden. Her produseres blant annet den populære rødvinen Amarone, som er laget av druer som har gjennomgått en tørkeprosess, kalt l’appassimento.
Vi starter dagen med et besøk hos en av de mest kjente produsentene i området, Masi. Her tar vi en omvisning og prøver så tre forskjellige viner. Deretter drar vi til Italias største innsjø, Gardasjøen, hvor vi besøker en av de pittoreske byene og har tid til lunsj på egenhånd.
På ettermiddagen fortsetter vi til vingården Azienda Agricola Meroni. Her prøver vi fire forskjellige viner. Middag på hotellet.
Dagens første destinasjon er vingården Azienda Agricola Costadoro som ligger i hjertet av vindistriktet Bardolino. Vi starter med en fin tur blant oliventrærne og dertter prøver vi tre viner.
På ettermiddagen setter vi kursen mot byen hvor et av historiens største kjærlighetsdramaer utspiller seg. I Romeo og Julies by Verona tar vi en guidet tur og ser blant annet den romerske arenaen, Piazza dei Signori og Julies hus.
På kvelden tar vi oss opp i de omkringliggende åsene til Corte San Mattia vingård, med fantastisk utsikt over Adige-elven og Verona. Her nyter vi en fire-retters middag og prøver fire typer vin fra gården. Sent på kvelden returnerer vi til hotellet vårt.
Dagens første destinasjon er vingården Azienda Agricola Costadoro som ligger i hjertet av vindistriktet Bardolino. Vi starter med en fin tur blant oliventrærne og dertter prøver vi tre viner.
På ettermiddagen setter vi kursen mot byen hvor et av historiens største kjærlighetsdramaer utspiller seg. I Romeo og Julies by Verona tar vi en guidet tur og ser blant annet den romerske arenaen, Piazza dei Signori og Julies hus.
På kvelden tar vi oss opp i de omkringliggende åsene til Corte San Mattia vingård, med fantastisk utsikt over Adige-elven og Verona. Her nyter vi en fire-retters middag og prøver fire typer vin fra gården. Sent på kvelden returnerer vi til hotellet vårt.
Alt i alt en fantastisk hyggelig tur med en god reiseleder og bussjåfør.
Vår reiseleder Terese Krook var helt suveren under hele turen og lyste virkelig opp turen. Hyggelig, kunnskapsrik og med glimt i øyet. Kvaliteten på maten må forbedres. Gjerne med litt mer sentral plassering av hotellene.