
Vi flyr til Italia og går videre til Piemonte-regionen og sjekker inn på Hotel Tenuta Larenzania hvor vi skal bo i fire netter.
Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.
Etter frokost går vi om bord i bussen for å reise til Barolo, som ligger i hjertet av vindistriktet med samme navn. Vinen Barolo er en av Italias fremste rødviner, laget av Nebbiolo-druen og lagret i minst 38 måneder, hvorav minst 18 på trefat. Hos vinprodusenten Brezza smaker vi på fire typer vin, blant annet en Barolo, og deretter får vi tid til lunsj på egen hånd.
På ettermiddagen fortsetter vi til den lille byen La Morra, bare en halv mil fra Barolo. Vi kjører gjennom et bølgende landskap på svingete landeveier omgitt av vinmarker så langt øyet kan se. I La Morra besøker vi vinprodusenten Dosio. Her får vi smake fire typer vin.
Middag på hotellet.
Deretter drar vi til byen Alba, kjent for sin hvite trøffel. Etter lunsj på egen hånd i byens pittoreske sentrum fortsetter vi til det lille samfunnet Gallo d’Alba for et besøk på Distilleria Montanaro.
Under en omvisning får vi innblikk i produksjonen av brennevinet grappa, som lages av rester fra vinproduksjonen, og vi smaker ulike sorter. Middag på hotellet.
Etter frokost legger vi ut på en spennende dag der vi får bli med en trøffeljeger og hunden hans på jakt etter "den svarte diamanten". Vi får innsikt i både gamle og nye teknikker som brukes for å finne trøfler, et håndverk som har eksistert siden eldgamle tider.
Etterpå får vi en smaksprøving av ulike trøffelbaserte produkter før vi vender tilbake til hotellet vårt.
Om kvelden spiser vi middag på hotellet.
Etter frokost forlater vi Piemontes bølgende landskap og kjører østover. På raske motorveier når vi den flate Posletten, krysser Italias lengste elv Po og passerer Milano.
I nærheten av byen Brescia ligger vinområdet Franciacorta, kjent for sin musserende vin laget etter den såkalte klassiske metoden med en andre gjæring på flaske. Hos familien Castellini på vingården Al Rocol får vi en rundtur i vinkjelleren og får deretter smake fire forskjellige viner med tilbehør i form av lokale spesialiteter.
Deretter fortsetter vi til byen Castel d’Azzano, som ligger i nærheten av Gardasjøen, og vårt hotell Villa Malaspina, hvor vi skal bo i tre netter. På kvelden spiser vi middag på en lokal restaurant.
Vindistriktet Valpolicella, som ligger nordvest for Verona, var kjent for sin vinproduksjon allerede under romertiden. Her produseres blant annet den populære rødvinen Amarone, som lages av druer som har gjennomgått en tørkeprosess kalt l’appassimento.
Vi starter dagen med et besøk hos en av de mest kjente produsentene i området, Masi, der vi får en rundtur og smaker på tre ulike viner.
Deretter reiser vi til Italias største innsjø, Gardasjøen, hvor vi besøker en av de pittoreske byene og får tid til lunsj på egen hånd. På ettermiddagen fortsetter vi til vingården Azienda Agricola Meroni og smaker på fire forskjellige viner.
Middag på hotellet.
Dagens første stopp er vingården Azienda Agricola Costadoro, som ligger i hjertet av vinområdet Bardolino. Vi starter med en hyggelig spasertur blant oliventrærne og deretter smaker vi på tre viner.
Om ettermiddagen drar vi til byen der et av historiens største kjærlighetsdramaer utspiller seg. I Romeo og Julies by Verona går vi en guidet spasertur og ser blant annet den romerske arenaen, torget Piazza dei Signori og Julies hus.
Om kvelden reiser vi opp i åsene til vingården Corte San Mattia, som byr på en storslått utsikt over elven Adige og Verona. Her nyter vi en fireretters middag og smaker på fire typer vin fra gården. Sent på kvelden vender vi tilbake til hotellet vårt.
Frokost og avreise til flyplassen hjem.
Veldig fin layout. Engasjert reiseleder. Veldig informativ Veldig hyggelige utflukter og overalt innbydende mottakelse
Bussjåføren var utrolig flink på veiene, små og store. Han var også veldig serviceinnstilt.