Etter frokost drar vi mot Connemara-fjellene, landet med innsjøer og heier. På veien besøker vi Kylemore Abbey, bygget i gotisk stil på 1800-tallet av en velstående kjøpmann fra Liverpool. I dag tilhører klosteret benediktiner-"nonnene. Klosteret ligger i en skogkledd dal ved siden av en majestetisk innsjø. Vi vil smake på nystekte scones sammen med en kopp nybrygget te.
Etter besøket i Kylemore Abbey fortsetter vi til Letterfrack hvor vi vil ha litt fritid. Her kan du gå opp til nasjonalparken eller ta den valgfrie utflukten til *DK Connemara Oysters* i *Ballinakill Bay*, landets *eldste østersfarm*.
Valgfri utflukt* *DK Connemara Oysters* Østers har blitt dyrket her siden 1893, og de ble tidligere transportert med hest og kjerre til *Clifden*, og derfra med tog til Dublin for videre frakt til *England*. I dag serveres de både lokalt og eksporteres over hele verden. Under *gårdsbesøket* ser vi hvordan østers dyrkes fra frø til skall over en treårsperiode, og vi får også smake på ferske *Connemara-østers*. Pris fra 295,-
Senere på dagen sjekker vi inn på The Connacht Hotel for natten i County Galway, hvor vi "spiser middag sammen om kvelden.
Etter frokost drar vi mot Connemara-fjellene, landet med innsjøer og heier. På veien besøker vi Kylemore Abbey, bygget i gotisk stil på 1800-tallet av en velstående kjøpmann fra Liverpool. I dag tilhører klosteret benediktiner-"nonnene. Klosteret ligger i en skogkledd dal ved siden av en majestetisk innsjø. Vi vil smake på nystekte scones sammen med en kopp nybrygget te.
Etter besøket i Kylemore Abbey fortsetter vi til Letterfrack hvor vi vil ha litt fritid. Her kan du gå opp til nasjonalparken eller ta den valgfrie utflukten til *DK Connemara Oysters* i *Ballinakill Bay*, landets *eldste østersfarm*.
Valgfri utflukt* *DK Connemara Oysters* Østers har blitt dyrket her siden 1893, og de ble tidligere transportert med hest og kjerre til *Clifden*, og derfra med tog til Dublin for videre frakt til *England*. I dag serveres de både lokalt og eksporteres over hele verden. Under *gårdsbesøket* ser vi hvordan østers dyrkes fra frø til skall over en treårsperiode, og vi får også smake på ferske *Connemara-østers*. Pris fra 295,-
Senere på dagen sjekker vi inn på The Connacht Hotel for natten i County Galway, hvor vi "spiser middag sammen om kvelden.
I dag reiser vi gjennom det unike Burren-området på vei til County Kerry. Området beskrives ofte som et månelandskap med eroderte kalksteinsplatåer, dype juv og kløfter. Det er hjem til fascinerende fauna og flora året rundt.
Vi starter med et besøk til Aillwee Burren Experience, en av Irlands eldste grotter. Grotten strekker seg nesten en kilometer inn i Aillwee Hill og tilbyr imponerende haller, stalaktitter og underjordiske elver. Vi utforsker attraksjoner som Bear Haven, Mud Hall og Cascade Chamber. Etter grotteomvisningen stopper vi ved gårdsbutikken hvor vi får en presentasjon om historien og kunsten bak osteproduksjon i Burren, etterfulgt av en smaking av lokale oster.
Vi fortsetter til Lisdoonvarna for et besøk til Burren Smokehouse og Burren Brewery, hvor vill og økologisk laks fortsatt røykes på tradisjonell måte.
Vi lærer mer i et audiovisuelt program i besøkssenteret og prøver deretter litt Om ettermiddagen venter et av høydepunktene på turen – *Cliffs of Moher*, Irlands mest berømte klipper, som strekker seg fem kilometer mellom *Hags Head* og *Cornelius O'Brian's Lookout Tower*, med en høyde på 215 meter. Herfra ser vi *Aranøyene* i vest, *Kerryfjellene* i sør og *Connemara Hills* i nord.
Etterpå fortsetter vi til hotellet vårt.
For de som ønsker kveldsmat, tilbys en treretters middag på en lokal pub i *Shannon*- eller *Limerick*-området. Pris fra 625,-. Vi sjekker inn på Treacys Oakwood Hotel, hvor vi spiser middag sammen.
I dag reiser vi gjennom det unike Burren-området på vei til County Kerry. Området beskrives ofte som et månelandskap med eroderte kalksteinsplatåer, dype juv og kløfter. Det er hjem til fascinerende fauna og flora året rundt.
Vi starter med et besøk til Aillwee Burren Experience, en av Irlands eldste grotter. Grotten strekker seg nesten en kilometer inn i Aillwee Hill og tilbyr imponerende haller, stalaktitter og underjordiske elver. Vi utforsker attraksjoner som Bear Haven, Mud Hall og Cascade Chamber. Etter grotteomvisningen stopper vi ved gårdsbutikken hvor vi får en presentasjon om historien og kunsten bak osteproduksjon i Burren, etterfulgt av en smaking av lokale oster.
Vi fortsetter til Lisdoonvarna for et besøk til Burren Smokehouse og Burren Brewery, hvor vill og økologisk laks fortsatt røykes på tradisjonell måte.
Vi lærer mer i et audiovisuelt program i besøkssenteret og prøver deretter litt Om ettermiddagen venter et av høydepunktene på turen – *Cliffs of Moher*, Irlands mest berømte klipper, som strekker seg fem kilometer mellom *Hags Head* og *Cornelius O'Brian's Lookout Tower*, med en høyde på 215 meter. Herfra ser vi *Aranøyene* i vest, *Kerryfjellene* i sør og *Connemara Hills* i nord.
Etterpå fortsetter vi til hotellet vårt.
For de som ønsker kveldsmat, tilbys en treretters middag på en lokal pub i *Shannon*- eller *Limerick*-området. Pris fra 625,-. Vi sjekker inn på Treacys Oakwood Hotel, hvor vi spiser middag sammen.
Vi nyter frokosten vår på hotellet før vi fortsetter til Limerick for litt fritid om morgenen, etterfulgt av en toretters lunsj på en lokal restaurant eller pub. Deretter besøker vi Foynes Museum.
Fra 1939 til 1945 var kystbyen Foynes et knutepunkt for flytrafikken mellom USA og Europa. Museets egen kino fra 1940 viser filmen Atlantic Conquest. Her kan du se den opprinnelige bygningen med terminalen, radiostasjonen og værstasjonen. Utstillingen forteller historien om den første transatlantiske passasjerflyvningen med Boeing 314 Yankee Clipper og Foynes' rolle under andre verdenskrig. Siden 2006 har det også vært en fullskala kopi av dette passasjerflyet i museet.
Det var også her den verdensberømte drikken Irish Coffee ble oppfunnet i 1942
av kokk Joe Sheridan for å varme opp frosne passasjerer. Etter en demonstrasjon
får vi nyte vår egen Irish Coffee.
Om kvelden
sjekker vi inn på Hotel Killarney, hvor vi spiser middag sammen.
Vi nyter frokosten vår på hotellet før vi fortsetter til Limerick for litt fritid om morgenen, etterfulgt av en toretters lunsj på en lokal restaurant eller pub. Deretter besøker vi Foynes Museum.
Fra 1939 til 1945 var kystbyen Foynes et knutepunkt for flytrafikken mellom USA og Europa. Museets egen kino fra 1940 viser filmen Atlantic Conquest. Her kan du se den opprinnelige bygningen med terminalen, radiostasjonen og værstasjonen. Utstillingen forteller historien om den første transatlantiske passasjerflyvningen med Boeing 314 Yankee Clipper og Foynes' rolle under andre verdenskrig. Siden 2006 har det også vært en fullskala kopi av dette passasjerflyet i museet.
Det var også her den verdensberømte drikken Irish Coffee ble oppfunnet i 1942
av kokk Joe Sheridan for å varme opp frosne passasjerer. Etter en demonstrasjon
får vi nyte vår egen Irish Coffee.
Om kvelden
sjekker vi inn på Hotel Killarney, hvor vi spiser middag sammen.
I dag tar vi en dagstur til Dingle-halvøya, den nordligste av de fem halvøyene i Vest-Irland. Halvøya er ikke bare fargerik, med sin nesten uberørte natur og flammende fuchsiahekker, men også usedvanlig rik på tidlige kristne levninger. Arkeologer har telt rundt 2000 oratorier, bikuber, megalittiske graver, høye kors, steinsirkler, oghamsteiner og ringborger.
Vi drar også vestover til fiskerlandsbyen Dingle – et livlig sted med fargerike hus, butikker og koselige gater. Her nyter vi en fantastisk iskrem på iskrembaren Murphy's Ice Cream. Iskrembaren har vunnet flere priser
og bruker kun melk fra lokale Kerry-kyr – en av de eldste gjenværende
melkerasene i verden.
Vi fortsetter langs Atlanterhavskysten til Europas vestligste punkt, Slea Head.
Havets fulle kraft dundrer mot de skarpkantede, svarte klippene og tilbyr
storslått utsikt over blant annet Blasketøyene.
Tilbake på hotellet spiser vi middag sammen.
I dag tar vi en dagstur til Dingle-halvøya, den nordligste av de fem halvøyene i Vest-Irland. Halvøya er ikke bare fargerik, med sin nesten uberørte natur og flammende fuchsiahekker, men også usedvanlig rik på tidlige kristne levninger. Arkeologer har telt rundt 2000 oratorier, bikuber, megalittiske graver, høye kors, steinsirkler, oghamsteiner og ringborger.
Vi drar også vestover til fiskerlandsbyen Dingle – et livlig sted med fargerike hus, butikker og koselige gater. Her nyter vi en fantastisk iskrem på iskrembaren Murphy's Ice Cream. Iskrembaren har vunnet flere priser
og bruker kun melk fra lokale Kerry-kyr – en av de eldste gjenværende
melkerasene i verden.
Vi fortsetter langs Atlanterhavskysten til Europas vestligste punkt, Slea Head.
Havets fulle kraft dundrer mot de skarpkantede, svarte klippene og tilbyr
storslått utsikt over blant annet Blasketøyene.
Tilbake på hotellet spiser vi middag sammen.
Vi spiser frokost og reiser deretter langs østkysten mot Dublin. På veien besøker vi Highbank Orchards, et eple- og ciderhus. Vi får se hele produksjonsprosessen – fra eple til flaske – og kjører med traktortog gjennom økologiske gårder, besøker destilleriet og avslutter ved den steinbygde møllen fra 1600-tallet. Guiden vår forteller oss om hvordan cider, eplegin og eplebrennevin får sine unike smaker.
Vi ankommer Dublin sent på ettermiddagen og spiser middag her på egenhånd. Vi sjekker inn og tilbringer to netter på Academy Plaza Hotel.
For de som ønsker å fortsette kvelden, tilbys en valgfri utflukt til Arlington Hotel hvor du kan delta i Celtic Nights – et show med irsk musikk, dans og en treretters middag. Pris fra 695,-Vi spiser frokost og reiser deretter langs østkysten mot Dublin. På veien besøker vi Highbank Orchards, et eple- og ciderhus. Vi får se hele produksjonsprosessen – fra eple til flaske – og kjører med traktortog gjennom økologiske gårder, besøker destilleriet og avslutter ved den steinbygde møllen fra 1600-tallet. Guiden vår forteller oss om hvordan cider, eplegin og eplebrennevin får sine unike smaker.
Vi ankommer Dublin sent på ettermiddagen og spiser middag her på egenhånd. Vi sjekker inn og tilbringer to netter på Academy Plaza Hotel.
For de som ønsker å fortsette kvelden, tilbys en valgfri utflukt til Arlington Hotel hvor du kan delta i Celtic Nights – et show med irsk musikk, dans og en treretters middag. Pris fra 695,-Etter frokost skal vi oppdage den irske hovedstaden på en bytur med buss. Elven Liffey deler Dublin i to halvdeler. Nordsiden er kjent for handlegatene O'Connell Street og Henry Street, mens sørsiden byr på elegante Grafton Street, St. Stephen's Green Park og de historiske katedralene St. Patrick's og Christ Church.
Etter omvisningen har du muligheten til å nyte din siste dag i Dublin på egenhånd eller bli med på en morsom valgfri utflukt til Guinness Storehouse.
Valgfri utflukt
Guinness Storehouse
I bryggeriet lærer vi hvordan dette mørke, verdensberømte ølet lages, og
avslutter deretter omvisningen med et glass Guinness i Gravity Bar,
hvor vi også kan nyte en fantastisk utsikt over byen. Pris fra
295,-
Etter frokost skal vi oppdage den irske hovedstaden på en bytur med buss. Elven Liffey deler Dublin i to halvdeler. Nordsiden er kjent for handlegatene O'Connell Street og Henry Street, mens sørsiden byr på elegante Grafton Street, St. Stephen's Green Park og de historiske katedralene St. Patrick's og Christ Church.
Etter omvisningen har du muligheten til å nyte din siste dag i Dublin på egenhånd eller bli med på en morsom valgfri utflukt til Guinness Storehouse.
Valgfri utflukt
Guinness Storehouse
I bryggeriet lærer vi hvordan dette mørke, verdensberømte ølet lages, og
avslutter deretter omvisningen med et glass Guinness i Gravity Bar,
hvor vi også kan nyte en fantastisk utsikt over byen. Pris fra
295,-
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og har fritid frem til bussen går til flyplassen.