logo
  • Kalender
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Aktivitet
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Vennereiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Storbyer
    • Teaterreiser
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
8 dager
Irland Smaksreise
fra
17 975,-
8 dager
Irland Smaksreise
fra
17 975,-
    Dagsprogram
    Avganger
    Hotell
Nyhet Irland Smaksreise, 8 dager – Med Dublin, landsby & fascinerende natur
Irland Smaksreise , 8 dager – Med Dublin, landsby & fascinerende natur
Bli med til den grønne øya kjent for sin storslåtte natur og vakre landskap. Vi har tid til å oppleve både hovedstaden Dublin og fantastisk utsikt på vestkysten samt vakre hager og interessante steder å besøke. I tillegg smaker og lærer vi mer om de mange delikatessene øya har å by på, inkludert nybakte scones, røkelaks og den ikoniske kaffedrikken Irish Coffee.
Britiske øyerFlyreiserSmaksreiserNyheterVår
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen - Dublin
Dag 2 Connemara
Dag 3 Galway – Burren-regionen
Dag 4 Foynes – Kerry
Dag 5 Dagsutflukt til Dingle-halvøya
Dag 6 Kerry – Dublin
Dag 7 Dublin
Dag 8 Dublin – Hjembyen
Kylemore Abbey og nybakte scones, sjansen til å prøve Connemara-østers
Burren Smokehouse & Burren Brewery
Mulighet til å besøke Guinness Storehouse og Merry Ploughboy Irish Music Pub i Dublin
Geitostfarm St Tola, Foynes Museum og smak Irish Coffee
Besøk Highbank Orchards for cider og eplebrennevin
Opplev Dingle-halvøya og Slea Head og god iskrem på Murphy's Ice Cream
Dagsprogram i korthet
Dag 1 Hjembyen - Dublin
Dag 2 Connemara
Dag 3 Galway – Burren-regionen
Dag 4 Foynes – Kerry
Dag 5 Dagsutflukt til Dingle-halvøya
Dag 6 Kerry – Dublin
Dag 7 Dublin
Dag 8 Dublin – Hjembyen
Kylemore Abbey og nybakte scones, sjansen til å prøve Connemara-østers
Burren Smokehouse & Burren Brewery
Mulighet til å besøke Guinness Storehouse og Merry Ploughboy Irish Music Pub i Dublin
Geitostfarm St Tola, Foynes Museum og smak Irish Coffee
Besøk Highbank Orchards for cider og eplebrennevin
Opplev Dingle-halvøya og Slea Head og god iskrem på Murphy's Ice Cream
Dag 1 Hjembyen - Dublin
Vi flyr til Dublin og tar bussen til Midland-området, hvor vi tilbringer natten før vi drar ut til Moyvalley Hotel i Connemara-regionen dagen etter. Vi nyter middag sammen.
Dag 2 Connemara
Etter frokost drar vi til Connemara–fjellet, innsjøer og myrer. Underveis besøker vi Kylemore Abbey, bygget i gotisk stil på 1800-tallet av en rik kjøpmann fra Liverpool. I dag tilhører klosteret benediktinersøstrene. Klosteret ligger i en skogkledd dal like ved en majestetisk innsjø. Bare tre rom og inngangspartiet er åpent for publikum, resten av klosteret tilhører kun de troende. Vi får prøve nybakte scones med clotted cream og jordbærsyltetøy, med en kopp nytraktet te. Vi sjekker inn på hotellet vårt for natten Co. Galway hvor vi senere på kvelden spiser middag sammen.

Ettermiddagen kan tilbringes på egen hånd eller med et besøk til DK Connemara Oysters i Ballinakill Bay, den eldste østersfarmen i landet. Østers har vært oppdrettet her siden 1893, da de pleide å bli brakt til Clifden i tønner med hest og kjerre og deretter fraktet med tog til Dublin for forsendelse med postbåt til England. I dag serveres de lokalt og eksporteres over hele verden. På gårdsturen får du se hvordan østers dyrkes fra frø til skall over en treårsperiode, og få smake på ferske Connemara-østers. Pris fra 295,-
Etter frokost drar vi til Connemara–fjellet, innsjøer og myrer. Underveis besøker vi Kylemore Abbey, bygget i gotisk stil på 1800-tallet av en rik kjøpmann fra Liverpool. I dag tilhører klosteret benediktinersøstrene. Klosteret ligger i en skogkledd dal like ved en majestetisk innsjø. Bare tre rom og inngangspartiet er åpent for publikum, resten av klosteret tilhører kun de troende. Vi får prøve nybakte scones med clotted cream og jordbærsyltetøy, med en kopp nytraktet te. Vi sjekker inn på hotellet vårt for natten Co. Galway hvor vi senere på kvelden spiser middag sammen.

Ettermiddagen kan tilbringes på egen hånd eller med et besøk til DK Connemara Oysters i Ballinakill Bay, den eldste østersfarmen i landet. Østers har vært oppdrettet her siden 1893, da de pleide å bli brakt til Clifden i tønner med hest og kjerre og deretter fraktet med tog til Dublin for forsendelse med postbåt til England. I dag serveres de lokalt og eksporteres over hele verden. På gårdsturen får du se hvordan østers dyrkes fra frø til skall over en treårsperiode, og få smake på ferske Connemara-østers. Pris fra 295,-
Dag 3 Galway – Burren-regionen
I dag reiser vi videre gjennom Burren-regionen til County Kerry. Burren er et unikt område, som ligger nord i County Clare mellom Ballyvaughan og Kilfenora, og beskrives ofte som et månelandskap. De eroderte kalksteinsplatåene med dype sluker og furer er en opplevelse. Det er en fascinerende fauna og flora her hele året. I Burren besøker vi Burren Smokehouse & Burren bryggeri. Her i Lisdoonvarna røykes fortsatt vill og økologisk laks på tradisjonelt vis. Du vil lære om den gamle irske tradisjonen med lakserøyking under et audiovisuelt show i besøkssenteret, etterfulgt av en laksesmaking. Etter dette kan du lære om Burren-bryggeprosessen og nyte en ølsmaking på Roadside Tavern Traditional Irish pub.

På ettermiddagen er et av høydepunktene på turen Irlands berømte Cliffs of Moher som strekker seg fem kilometer mellom kl. Hags Head og Cornelius O'Brians observasjonstårn og når en høyde på 215 meter. Utsikten strekker seg til Aran-øyene i vest, Kerry-fjellene i sør og Connemara-åsene i nord. Etterpå fortsetter vi til hotellet vårt og stopper i Limerick for middag på egenhånd eller de som ønsker det kan ta del i en felles 3-retters middag på en lokal pub. Pris fra 625,-
Vi tilbringer én natt på Park Inn by Radisson Shannon Airport Hotel.
I dag reiser vi videre gjennom Burren-regionen til County Kerry. Burren er et unikt område, som ligger nord i County Clare mellom Ballyvaughan og Kilfenora, og beskrives ofte som et månelandskap. De eroderte kalksteinsplatåene med dype sluker og furer er en opplevelse. Det er en fascinerende fauna og flora her hele året. I Burren besøker vi Burren Smokehouse & Burren bryggeri. Her i Lisdoonvarna røykes fortsatt vill og økologisk laks på tradisjonelt vis. Du vil lære om den gamle irske tradisjonen med lakserøyking under et audiovisuelt show i besøkssenteret, etterfulgt av en laksesmaking. Etter dette kan du lære om Burren-bryggeprosessen og nyte en ølsmaking på Roadside Tavern Traditional Irish pub.

På ettermiddagen er et av høydepunktene på turen Irlands berømte Cliffs of Moher som strekker seg fem kilometer mellom kl. Hags Head og Cornelius O'Brians observasjonstårn og når en høyde på 215 meter. Utsikten strekker seg til Aran-øyene i vest, Kerry-fjellene i sør og Connemara-åsene i nord. Etterpå fortsetter vi til hotellet vårt og stopper i Limerick for middag på egenhånd eller de som ønsker det kan ta del i en felles 3-retters middag på en lokal pub. Pris fra 625,-
Vi tilbringer én natt på Park Inn by Radisson Shannon Airport Hotel.
Dag 4 Foynes – Kerry
For å starte dagen besøker vi St Tola geitostfarm, sør for Burren. Vi får en detaljert omvisning på gården hvor osteproduktene lages for hånd og lagres etter kundenes ønsker. Vi smaker også på gourmetosten. Deretter besøker vi Foynes Museum. Fra 1939 til 1945 var Foynes knutepunktet for flyreiser mellom USA og Europa. I museets egen kino fra 1940 kan du se den kjente filmen Atlantic Conquest. Museet huser den originale terminalbygningen, radio og værstasjon. Utstillingen forklarer den første transatlantiske passasjerflyvningen til Boeing 314 Yankee Clipper og Foynes funksjon under andre verdenskrig. Siden 2006 er det også en kopi av dette passasjerflyet i museet. Det er også her den berømte kaffedrikken Irish Coffee ble oppfunnet i 1942 av kokken Joe Sheridan for å varme opp de frosne passasjerene. Etter en demonstrasjon av hvordan man lager denne ikoniske drinken, får vi nyte en egen Irish Coffee. Underveis blir det tid til lunsj. Om kvelden sjekker vi inn på The Rose Hotel hvor vi spiser middag sammen.
For å starte dagen besøker vi St Tola geitostfarm, sør for Burren. Vi får en detaljert omvisning på gården hvor osteproduktene lages for hånd og lagres etter kundenes ønsker. Vi smaker også på gourmetosten. Deretter besøker vi Foynes Museum. Fra 1939 til 1945 var Foynes knutepunktet for flyreiser mellom USA og Europa. I museets egen kino fra 1940 kan du se den kjente filmen Atlantic Conquest. Museet huser den originale terminalbygningen, radio og værstasjon. Utstillingen forklarer den første transatlantiske passasjerflyvningen til Boeing 314 Yankee Clipper og Foynes funksjon under andre verdenskrig. Siden 2006 er det også en kopi av dette passasjerflyet i museet. Det er også her den berømte kaffedrikken Irish Coffee ble oppfunnet i 1942 av kokken Joe Sheridan for å varme opp de frosne passasjerene. Etter en demonstrasjon av hvordan man lager denne ikoniske drinken, får vi nyte en egen Irish Coffee. Underveis blir det tid til lunsj. Om kvelden sjekker vi inn på The Rose Hotel hvor vi spiser middag sammen.
Dag 5 Dagsutflukt til Dingle-halvøya
I dag tar vi en dagstur til Dingle-halvøya, som er den nordligste av de fem halvøyene vest i Irland. Halvøya er ikke bare av fargerik skjønnhet, med sin nesten uberørte natur og flammende fuchsiahekker, men også usedvanlig rik på tidlige kristne levninger. Arkeologer har telt rundt 2000 oratorier, bikuber, megalittiske graver, høye kors, steinsirkler, ogham-steiner og ringfort. Vi drar også vestover til fiskerlandsbyen Dingle – et livlig sted med fargerike hus, butikker og koselige gater. Her nyter vi en fantastisk is på isbaren Murphy's Ice Cream. Den multi-prisvinnende isbaren bruker kun melk fra lokale Kerry-kyr – en av de eldste overlevende melkerasene i verden.
Vi fortsetter langs Atlanterhavskysten til Europas vestligste punkt, Slea Head. Havets fulle kraft dundrer mot de skarpkantede svarte klippene og byr på en storslått utsikt over blant annet Blasket-øyene.
Vel tilbake på hotellet spiser vi middag sammen.
I dag tar vi en dagstur til Dingle-halvøya, som er den nordligste av de fem halvøyene vest i Irland. Halvøya er ikke bare av fargerik skjønnhet, med sin nesten uberørte natur og flammende fuchsiahekker, men også usedvanlig rik på tidlige kristne levninger. Arkeologer har telt rundt 2000 oratorier, bikuber, megalittiske graver, høye kors, steinsirkler, ogham-steiner og ringfort. Vi drar også vestover til fiskerlandsbyen Dingle – et livlig sted med fargerike hus, butikker og koselige gater. Her nyter vi en fantastisk is på isbaren Murphy's Ice Cream. Den multi-prisvinnende isbaren bruker kun melk fra lokale Kerry-kyr – en av de eldste overlevende melkerasene i verden.
Vi fortsetter langs Atlanterhavskysten til Europas vestligste punkt, Slea Head. Havets fulle kraft dundrer mot de skarpkantede svarte klippene og byr på en storslått utsikt over blant annet Blasket-øyene.
Vel tilbake på hotellet spiser vi middag sammen.
Dag 6 Kerry – Dublin
Vi reiser tilbake mot østkysten mot Dublin. På veien besøker vi gården Highbank Orchards som produserer cider, sirup og cider. Vi får ta del i produksjonen – fra eple til flaske – og ta en tur med traktortog gjennom de økologiske frukthagene, et besøk på destilleriet, og avslutte ved den steinbygde møllen fra 1600-tallet. Vår guide forklarer prosessen som skaper de distinkte smakene og karakteren til organisk cider, eplegin og eplebrandy.
Vi ankommer Dublin sent på ettermiddagen og har tid etter egne avtaler. Vi sjekket inn og tilbrakte to netter på Iveagh Garden Hotel. De som ønsker det kan også besøke Guinness Storehouse.
Der vil du oppdage hvordan "Black Stuff" er laget - ingrediensene, prosessene, lidenskapen og til og med få sjansen til å prøve en halvliter Guinness. Pris fra 295,-
For de som ønsker å fortsette kvelden, tilbyr vi muligheten til Merry Ploughboy Irish Music Pub, en pub som eies og drives av musikere som har opptrådt for publikum i Dublin siden 1989. The Merry Ploughboys live in concert er allment ansett som beste tradisjonelle musikkshow i Dublin og også som et must for alle besøkende til Dublin by. Showet er en svært underholdende forestilling med levende tradisjonell irsk musikk, sang og irsk dans. Pris fra 695,- Obs. På avreise 18/9 og 9/10 vil det valgfrie besøket til Merry Ploughboy Pub bli erstattet med Taylors Three Rock.
Vi reiser tilbake mot østkysten mot Dublin. På veien besøker vi gården Highbank Orchards som produserer cider, sirup og cider. Vi får ta del i produksjonen – fra eple til flaske – og ta en tur med traktortog gjennom de økologiske frukthagene, et besøk på destilleriet, og avslutte ved den steinbygde møllen fra 1600-tallet. Vår guide forklarer prosessen som skaper de distinkte smakene og karakteren til organisk cider, eplegin og eplebrandy.
Vi ankommer Dublin sent på ettermiddagen og har tid etter egne avtaler. Vi sjekket inn og tilbrakte to netter på Iveagh Garden Hotel. De som ønsker det kan også besøke Guinness Storehouse.
Der vil du oppdage hvordan "Black Stuff" er laget - ingrediensene, prosessene, lidenskapen og til og med få sjansen til å prøve en halvliter Guinness. Pris fra 295,-
For de som ønsker å fortsette kvelden, tilbyr vi muligheten til Merry Ploughboy Irish Music Pub, en pub som eies og drives av musikere som har opptrådt for publikum i Dublin siden 1989. The Merry Ploughboys live in concert er allment ansett som beste tradisjonelle musikkshow i Dublin og også som et must for alle besøkende til Dublin by. Showet er en svært underholdende forestilling med levende tradisjonell irsk musikk, sang og irsk dans. Pris fra 695,- Obs. På avreise 18/9 og 9/10 vil det valgfrie besøket til Merry Ploughboy Pub bli erstattet med Taylors Three Rock.
Dag 7 Dublin
Etter frokost oppdager vi den irske hovedstaden under en bytur med buss. River Liffey deler Dublin i to halvdeler. Nordsiden er kjent for shoppinggatene O'Connell og Henry Street. På sørsiden ligger den elegante gå- og handlegaten Grafton Street, St. Stephen's Green Park og de to historiske katedralene, St. Patrick's og Christ Church. Etter turen kan du nyte den siste dagen i Dublin i ditt eget tempo.
Etter frokost oppdager vi den irske hovedstaden under en bytur med buss. River Liffey deler Dublin i to halvdeler. Nordsiden er kjent for shoppinggatene O'Connell og Henry Street. På sørsiden ligger den elegante gå- og handlegaten Grafton Street, St. Stephen's Green Park og de to historiske katedralene, St. Patrick's og Christ Church. Etter turen kan du nyte den siste dagen i Dublin i ditt eget tempo.
Dag 8 Dublin – Hjembyen
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og har fri til bussen går til flyplassen.

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 4 middager · utflukter etter program · reiseleder
TilleggTilleggEnkeltrom fra 3 975,- · Merry Plowboy fra 695,- · DK Connemara Oysters fra 295,-· Guinness Storehouse fra 295,-· Middag i Limrick fra [[625 SEK ]]
ValutaValutaEUR
SpesieltSpesieltObs. Hotell kan variere per avreise. Se spesifikke hotell på bekreftelsen. Obs. På avreise 18/9 og 9/10 vil det valgfrie besøket på Merry Ploughboy Pub bli erstattet med Taylors Three Rock.
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev