Etter at vi har landet i Italia tar vi bussen til turens første stopp, nemlig den sjarmerende byen Castellammare, hvor vi sjekker inn på vårt hotell Villa Serena eller ett lignende hotell. Castellammare byr på pittoreske gater og torg som bare venter på å bli oppdaget. Felles middag på hotellet.
Vår oppdagelsesferd i Calabria fortsetter med en smaksrik aktivitet, nemlig prøving av bøffelmozzarella. Vi får innblikk i produksjonen av den berømte osten. Vi smaker på den ferske mozzarellaen og andre deilige oster mens vi lærer om de tradisjonelle osteproduksjonsmetodene. Etter dette forlater vi Atena Lucana og kjører sørover mot regionen Calabria, som utgjør den italienske halvøyas “fotblad”. Vi gjør et stopp for å strekke på beina før vi ankommer middelalderbyen Tropea og vårt hotell Tropis, hvor vi skal bo i to netter. På kvelden spiser vi en felles middag.
Vår oppdagelsesferd i Calabria fortsetter med en smaksrik aktivitet, nemlig prøving av bøffelmozzarella. Vi får innblikk i produksjonen av den berømte osten. Vi smaker på den ferske mozzarellaen og andre deilige oster mens vi lærer om de tradisjonelle osteproduksjonsmetodene. Etter dette forlater vi Atena Lucana og kjører sørover mot regionen Calabria, som utgjør den italienske halvøyas “fotblad”. Vi gjør et stopp for å strekke på beina før vi ankommer middelalderbyen Tropea og vårt hotell Tropis, hvor vi skal bo i to netter. På kvelden spiser vi en felles middag.
Etter at vi har spist en felles frokost starter vi dagen med å oppdage Tropea, som er en av Calabrias mest kjente og vakre kystbyer. Tropea er kjent for sine dramatiske klipper som reiser seg opp av det krystallklare vannet. Med vår lokale guide rusler vi gjennom byens trange gater og beundrer de pastellfargede husene som pryder klippene. Et av de mest imponerende stedene å besøke er benediktinerreservatet som ligger på en liten øy foran Tropea. Herfra får vi en fantastisk panoramautsikt over kysten. Etter å ha utforsket Tropea fortsetter vi reisen til Pizzo Calabro som er en annen pittoresk by langs kysten. Pizzo Calabro er mest kjent for sin deilige gelato Tartufo, som vanligvis er en kombinasjon av hasselnøtt og vanilje med smeltet sjokolade i midten, men kan være en kombinasjon av to forskjellige smaker. Vi kan prøve den berømte Tartufo-isen i en av byens mange gelaterier. Etter å ha opplevd det beste av Tropea og Pizzo Calabro, drar vi tilbake til hotellet vårt.
Middag sammen om kvelden.
Etter at vi har spist en felles frokost starter vi dagen med å oppdage Tropea, som er en av Calabrias mest kjente og vakre kystbyer. Tropea er kjent for sine dramatiske klipper som reiser seg opp av det krystallklare vannet. Med vår lokale guide rusler vi gjennom byens trange gater og beundrer de pastellfargede husene som pryder klippene. Et av de mest imponerende stedene å besøke er benediktinerreservatet som ligger på en liten øy foran Tropea. Herfra får vi en fantastisk panoramautsikt over kysten. Etter å ha utforsket Tropea fortsetter vi reisen til Pizzo Calabro som er en annen pittoresk by langs kysten. Pizzo Calabro er mest kjent for sin deilige gelato Tartufo, som vanligvis er en kombinasjon av hasselnøtt og vanilje med smeltet sjokolade i midten, men kan være en kombinasjon av to forskjellige smaker. Vi kan prøve den berømte Tartufo-isen i en av byens mange gelaterier. Etter å ha opplevd det beste av Tropea og Pizzo Calabro, drar vi tilbake til hotellet vårt.
Middag sammen om kvelden.
Dette er en ledig dag for egne aktiviteter. Benytt sjansen til å utforske Sicilia, de lokale omgivelsene eller bare slapp av på stranden. Felles middag på kvelden.
De som ønsker, kan melde seg på vår valgfrie utflukt til Vinsmaking og Siracusa. Utflukten tar oss til en vingård hvor vi får smake på lokale viner og nyte en lett lunsj. Vinene fra Sicilia er kjent for sin utmerkede kvalitet og mangfold. Sicilia har en lang historie med vinproduksjon og er en av de største vinregionene i Italia. Øyas varme klima og fruktbare jord gir perfekte forhold for dyrking av forskjellige druesorter. Deretter går turen til Siracusa. Sammen med guiden vår vil vi vandre gjennom de smale og svingete gatene på Ortigia-halvøya, som utgjør Siracusas historiske sentrum. Her får vi oppleve en fascinerende atmosfære med røtter fra antikken, der vakre bygninger og monumenter vitner om byens rike historie. Vi vil få et innblikk i Siracusas kulturelle og arkitektoniske arv mens vi nyter det maleriske omgivelsene. Det blir en dag fylt med smaksopplevelser og kulturell rikdom når vi sammen utforsker disse historiske stedene. Utflukten må forhåndsbestilles.Pris fra 1 445,-
Dette er en ledig dag for egne aktiviteter. Benytt sjansen til å utforske Sicilia, de lokale omgivelsene eller bare slapp av på stranden. Felles middag på kvelden.
De som ønsker, kan melde seg på vår valgfrie utflukt til Vinsmaking og Siracusa. Utflukten tar oss til en vingård hvor vi får smake på lokale viner og nyte en lett lunsj. Vinene fra Sicilia er kjent for sin utmerkede kvalitet og mangfold. Sicilia har en lang historie med vinproduksjon og er en av de største vinregionene i Italia. Øyas varme klima og fruktbare jord gir perfekte forhold for dyrking av forskjellige druesorter. Deretter går turen til Siracusa. Sammen med guiden vår vil vi vandre gjennom de smale og svingete gatene på Ortigia-halvøya, som utgjør Siracusas historiske sentrum. Her får vi oppleve en fascinerende atmosfære med røtter fra antikken, der vakre bygninger og monumenter vitner om byens rike historie. Vi vil få et innblikk i Siracusas kulturelle og arkitektoniske arv mens vi nyter det maleriske omgivelsene. Det blir en dag fylt med smaksopplevelser og kulturell rikdom når vi sammen utforsker disse historiske stedene. Utflukten må forhåndsbestilles.Pris fra 1 445,-
Vi er godt fornøyd med helheten. Noen ganger (2 ganger) var det for kort tid mellom dagsetappen og middagen. Ingen kan hjelpe at vi kom i kø på grunn av ulykker da vi skulle til Amalfi. 45 minutter der, noe som for mange var en skuffelse. Båtturen Amalfi - Maiori var dessverre ikke så hyggelig, for vi var som pakket sild på båten. Guidene var entusiastiske, reiselederen gjorde en god jobb, og vårt beste minne var vårt tillegg på vingården. Så bra!!!
Hotel Panoramic hadde svartmugg i taket i spisesalen. Hotel Tropis hadde en farlig nivåforskjell på badet. Guiden til Etna og Taormina var ikke så god. Gjentok det samme om og om igjen. Båtturen på Amalfikysten var magisk. Kjempegøy med både buss og båt. Kaffebaren på keramikken var bra. Veldig moro med en lokal turguide som ga et fantastisk bilde av lokalt liv.