logo
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Blogg
  • +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
KalenderVerdenskartRestplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Reisetyper
    • Bussreiser
    • Sykkelreiser
    • Event & musikk
    • Flyreiser
    • Golfreiser
    • Cruise
    • Langreiser
    • Shopping
    • Vennereiser
    • Skireiser
    • Smaksreiser
    • Spa-turer
    • Storbyer
    • Teaterreiser
    • Trening & sport
    • Fotturer
    • Eventyrreiser
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Britiske øyer
    • Mellom-Amerika
    • Frankrike
    • Hellas
    • Italia
    • Kroatia
    • Middelhavet
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Sør-Amerika
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Østerrike
    • Øvrige Europa
Smaker av Portugal
Smaker av Portugal
    Dagsprogram
    Avganger
Nyhet Smaker av PortugalSmakfulle retter og verdenskjente viner
Smaker av Portugal – Smakfulle retter og verdenskjente viner
Opplev Portugals rike kulinariske arv gjennom en uforglemmelig smakreise som tar oss fra Albufeiras solfylte strender til Lisboas livlige nabolag, og videre til de historiske byene Évora og Porto, kjent for sine unike retter og drikkevarer. Sammen utforsker vi pittoreske appelsinplantasjer og imponerende middelalderslott, samtidig som vi deltar på tradisjonelle matlagingskurs hvor vi lærer å lage autentiske portugisiske retter – både salte og søte. Under reisen får vi også en dypere forståelse for landets berømte viner og hvordan de harmonerer med den lokale gastronomien. En smakfull og minneverdig reise venter!
PortugalVårSmaksreiserHøstNyheter
Dag 1 Hjembyen – Albufeira

Vi ankommer Faros flyplass og tar transferbussen til det første hotellet, Hotel Vila Galé Cerro Alagoa eller Hotel Vila Galé Lagos. Middagen nytes på egen hånd, kanskje på en av den lille kystbyens populære fiskerestauranter.

Vi ankommer Faros flyplass og tar transferbussen til det første hotellet, Hotel Vila Galé Cerro Alagoa eller Hotel Vila Galé Lagos. Middagen nytes på egen hånd, kanskje på en av den lille kystbyens populære fiskerestauranter.

Dag 2 Albufeira – Albernoa
Etter frokost på hotellet starter vi dagen med å utforske en av Algarves berømte appelsinplantasjer, hvor vi – hvis tiden tillater det – også får plukke våre egne appelsiner og smake på fersk appelsinjuice samt appelsingodteri laget av de saftige fruktene. Deretter fortsetter vi til den historiske byen Silves, kjent for sitt velbevarte middelalderslott med sin unike farge. I Silves får vi tid på egen hånd til lunsj før vi reiser opp i fjellene til landsbyen Monchique. Her besøker vi et tradisjonelt destilleri der den kjente likøren Medronho produseres. Reisen fortsetter deretter nordover til vårt landlige hotell, Hotel Vila Galé Alentejo Vineyards, som ligger i den lille landsbyen Albernoa. Etter innsjekking får vi en guidet tur i hotellets olivenlund og lærer hvordan olivenpressen fungerer, etterfulgt av en smaking av lokalt produsert olivenolje. Dagen avsluttes med en felles middag på hotellets restaurant.
Etter frokost på hotellet starter vi dagen med å utforske en av Algarves berømte appelsinplantasjer, hvor vi – hvis tiden tillater det – også får plukke våre egne appelsiner og smake på fersk appelsinjuice samt appelsingodteri laget av de saftige fruktene. Deretter fortsetter vi til den historiske byen Silves, kjent for sitt velbevarte middelalderslott med sin unike farge. I Silves får vi tid på egen hånd til lunsj før vi reiser opp i fjellene til landsbyen Monchique. Her besøker vi et tradisjonelt destilleri der den kjente likøren Medronho produseres. Reisen fortsetter deretter nordover til vårt landlige hotell, Hotel Vila Galé Alentejo Vineyards, som ligger i den lille landsbyen Albernoa. Etter innsjekking får vi en guidet tur i hotellets olivenlund og lærer hvordan olivenpressen fungerer, etterfulgt av en smaking av lokalt produsert olivenolje. Dagen avsluttes med en felles middag på hotellets restaurant.
Dag 3 Beja – Évora – Lisboa
I dag står et besøk i UNESCO-verdensarvbyen Évora på programmet. Etter frokost reiser vi fra hotellet mot den historiske byen, som har vært bebodd siden romertiden. Her besøker vi det berømte benkapellet og den middelalderske katedralen. I tillegg til sine historiske skatter er Évora kjent for sitt unike kjøkken, med innslag fra Alentejo-regionens lokalproduserte delikatesser. Sammen nyter vi en treretters lunsj med typiske retter fra regionen. Deretter fortsetter vi til Lisboa og sjekker inn på vårt nye hotell, Hotel Holiday Inn Lisbon-Continental eller Hotel Turim Alameda, hvor vi skal bo i to netter. Blant byens rike restauranttilbud finnes det flere utmerkede alternativer for kveldens middag, som vi spiser på egen hånd.
I dag står et besøk i UNESCO-verdensarvbyen Évora på programmet. Etter frokost reiser vi fra hotellet mot den historiske byen, som har vært bebodd siden romertiden. Her besøker vi det berømte benkapellet og den middelalderske katedralen. I tillegg til sine historiske skatter er Évora kjent for sitt unike kjøkken, med innslag fra Alentejo-regionens lokalproduserte delikatesser. Sammen nyter vi en treretters lunsj med typiske retter fra regionen. Deretter fortsetter vi til Lisboa og sjekker inn på vårt nye hotell, Hotel Holiday Inn Lisbon-Continental eller Hotel Turim Alameda, hvor vi skal bo i to netter. Blant byens rike restauranttilbud finnes det flere utmerkede alternativer for kveldens middag, som vi spiser på egen hånd.
Dag 4 Lisboa
Etter frokost har du muligheten til å oppdage hemmelighetene bak portugisisk gastronomi under en matlagingskurs på en valgfri utflukt. Sammen med en kokk besøker vi et typisk portugisisk marked for å velge hvilke ferske ingredienser vi skal bruke til vår felles matlagingskurs – og kommende lunsj. Etter å ha valgt ingrediensene går vi til kjøkkenet hvor vi tilbereder et komplett portugisisk måltid. Pris fra 1 345,-

Etter å ha spist vår hjemmelagde lunsj, tar vi alle en spasertur sammen i de pittoreske nabolagene Baixa og Chiado. Under vandringen lærer vi mer om byens historie og får muligheten til å smake på den lokale delikatessen Pastel de Nata i en av de mange butikkene vi passerer. Når vi senere kommer tilbake til hotellet har vi tid til middag på egenhånd.
Etter frokost har du muligheten til å oppdage hemmelighetene bak portugisisk gastronomi under en matlagingskurs på en valgfri utflukt. Sammen med en kokk besøker vi et typisk portugisisk marked for å velge hvilke ferske ingredienser vi skal bruke til vår felles matlagingskurs – og kommende lunsj. Etter å ha valgt ingrediensene går vi til kjøkkenet hvor vi tilbereder et komplett portugisisk måltid. Pris fra 1 345,-

Etter å ha spist vår hjemmelagde lunsj, tar vi alle en spasertur sammen i de pittoreske nabolagene Baixa og Chiado. Under vandringen lærer vi mer om byens historie og får muligheten til å smake på den lokale delikatessen Pastel de Nata i en av de mange butikkene vi passerer. Når vi senere kommer tilbake til hotellet har vi tid til middag på egenhånd.
Dag 5 Lisboa – Fátima
Frokost på hotellet før vi sjekker ut og reiser nordover til Óbidos, en idyllisk middelalderby omgitt av sine godt bevarte slottsmurer. Her finnes det flere bokhandler å utforske, inkludert en som er plassert i et slott og en annen i en gammel kirke. Vi anbefaler å prøve den tradisjonelle kirsebærlikøren Ginjinha, som serveres i en sjokoladekopp. Deretter fortsetter vi til Nazaré, som en gang var en typisk fiskerlandsby, men som nå er kjent for sin surfekultur langs Atlanterhavskysten. Etter en felles treretters lunsj i Nazaré, reiser vi videre innover i landet til Alcobaça. Her besøker vi det imponerende UNESCO-verdensarvstedet, det cistercienske klosteret. I nærheten av klosteret finner vi butikken Alcoa, kjent for sin smaksopplevelse av unike bakverk – en opplevelse som absolutt anbefales. Smak gjerne på søtsaker og bakverk på dette stedet. Vi avslutter dagen i Fátima, Portugals viktigste pilegrimsby for landets katolikker. Her sjekker vi inn på vårt hotell, Hotel Regina eller Hotel Genesis, og nyter en middag på egen hånd i denne hellige byen.
Frokost på hotellet før vi sjekker ut og reiser nordover til Óbidos, en idyllisk middelalderby omgitt av sine godt bevarte slottsmurer. Her finnes det flere bokhandler å utforske, inkludert en som er plassert i et slott og en annen i en gammel kirke. Vi anbefaler å prøve den tradisjonelle kirsebærlikøren Ginjinha, som serveres i en sjokoladekopp. Deretter fortsetter vi til Nazaré, som en gang var en typisk fiskerlandsby, men som nå er kjent for sin surfekultur langs Atlanterhavskysten. Etter en felles treretters lunsj i Nazaré, reiser vi videre innover i landet til Alcobaça. Her besøker vi det imponerende UNESCO-verdensarvstedet, det cistercienske klosteret. I nærheten av klosteret finner vi butikken Alcoa, kjent for sin smaksopplevelse av unike bakverk – en opplevelse som absolutt anbefales. Smak gjerne på søtsaker og bakverk på dette stedet. Vi avslutter dagen i Fátima, Portugals viktigste pilegrimsby for landets katolikker. Her sjekker vi inn på vårt hotell, Hotel Regina eller Hotel Genesis, og nyter en middag på egen hånd i denne hellige byen.
Dag 6 Fátima – Aveiro – Guimarães
Om morgenen, etter frokost, reiser vi fra Fátima til Aveiro, byen som ofte omtales som "Portugals Venezia" på grunn av sine kanaler. Her får vi smake på den lokale søtsaken Ovos Moles og til og med lage den selv under et kort matlagingskurs. Etterpå har vi fri tid til lunsj før vi besøker byens berømte saltpanner. Under en guidet tur ledet av en saltarbeider lærer vi mer om disse geologiske verkene og hvordan salt har blitt utvunnet her i flere hundre år. Siden middelalderen har salt fra Aveiro blitt eksportert til nordiske land, inkludert Norge. Deretter fortsetter vi til vårt hotell, Hotel Eurostars Santa Luzia, i Guimarães, som kalles "Portugals vugge" fordi landets første konge ble født her. Middagen nyter vi på egen hånd på en av byens mange gode restauranter.
Om morgenen, etter frokost, reiser vi fra Fátima til Aveiro, byen som ofte omtales som "Portugals Venezia" på grunn av sine kanaler. Her får vi smake på den lokale søtsaken Ovos Moles og til og med lage den selv under et kort matlagingskurs. Etterpå har vi fri tid til lunsj før vi besøker byens berømte saltpanner. Under en guidet tur ledet av en saltarbeider lærer vi mer om disse geologiske verkene og hvordan salt har blitt utvunnet her i flere hundre år. Siden middelalderen har salt fra Aveiro blitt eksportert til nordiske land, inkludert Norge. Deretter fortsetter vi til vårt hotell, Hotel Eurostars Santa Luzia, i Guimarães, som kalles "Portugals vugge" fordi landets første konge ble født her. Middagen nyter vi på egen hånd på en av byens mange gode restauranter.
Dag 7 Guimarães – Porto – Guimarães
Vi spiser frokost på hotellet og reiser deretter vestover til Porto, landets nest største by, kjent for sine portviner. Etter en kort spasertur i det historiske Ribeira-kvarteret, langs de trange brosteinsgatene omkranset av mindre barer og større historiske bygninger, tar vi en båttur på den vakre Douro-elven. Vi besøker deretter en av byens mange portvinkjellere for å smake på den berømte portvinen før vi nyter en siste tre-retters lunsj sammen. Etter lunsj går vi tilbake til Guimarães for å besøke en gammel "quinta" (en type portugisisk vingård), som har vært eid av samme familie i århundrer. Her får vi prøve Vinho Verde (grønn vin) sammen med lokalproduserte oster og tapas. Tilbake på hotellet i Guimarães spiser vi en siste felles middag sammen for denne reisen.
Vi spiser frokost på hotellet og reiser deretter vestover til Porto, landets nest største by, kjent for sine portviner. Etter en kort spasertur i det historiske Ribeira-kvarteret, langs de trange brosteinsgatene omkranset av mindre barer og større historiske bygninger, tar vi en båttur på den vakre Douro-elven. Vi besøker deretter en av byens mange portvinkjellere for å smake på den berømte portvinen før vi nyter en siste tre-retters lunsj sammen. Etter lunsj går vi tilbake til Guimarães for å besøke en gammel "quinta" (en type portugisisk vingård), som har vært eid av samme familie i århundrer. Her får vi prøve Vinho Verde (grønn vin) sammen med lokalproduserte oster og tapas. Tilbake på hotellet i Guimarães spiser vi en siste felles middag sammen for denne reisen.
Dag 8 Guimarães – Hjemstedet
Etter frokost på hotellet går vi om bord på skyttelbussen som tar oss til flyplassen for hjemreise.

Reiseinformasjon

InkludertInkludertFly t/r · 7 netter i dobbeltrom · 7 frokoster · 3 lunsjer · 2 middager · utflukter etter program · smaksprøver · reiseleder
TilleggTilleggEnkeltrom fra 3 575,- · tilleggsutflukt · Tips til lokale guider og sjåfører er beregnet til rundt 5 euro per person per dag.
ValutaValutaEuro
SpesieltSpesieltFor å se hvilket hotell som gjelder for din avgang, se hotellfanen under spesifikk avgang. Ved avganger 4/9 og 3/10 er markedet stengt, så kun matlagingskurs og lunsj er inkludert på den valgfrie ekskursjonen dag 4.
Rolfs Flyg & Buss

Gruppereiser med omsorg og erfaring siden 1975.

Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.

Rolfs Reiser
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Kontakt oss
Tullins gate 2, 0166 OSLO
+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no
Følg oss på sosiale medier
Nordens største

gruppereise arrangør

Godt planlagte opplevelser med unike opplevelser, erfarne reiseledere og likesinnede medreisende.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev