Vi flyr til Bilbao. Vår reiseleder tar oss til bussen vår og videre til Catalonia Gran via Bilbao, som ligger ca. 30 minutters gangavstand fra byens historiske sentrum. Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.
Etter frokost drar vi til den velkjente vinregionen Rioja, hvor noen av Spanias mest populære viner produseres. Vårt første stopp er i vinhovedstaden Haro. I bodegaen CVNE starter vi med en omvisning etterfulgt av en smaking av fire viner inkludert tapas. Deretter går vi videre til den pittoreske landsbyen Elciego. Blant de sjarmerende gamle steinhusene skiller den futuristiske bygningen til vinprodusenten Marqués de Riscal seg ut, tegnet av arkitekten Frank O. Gehry, som også står bak Guggenheim-museet i Bilbao. Her smaker vi på tre gode viner før bussen tar oss tilbake til Bilbao. Resten av ettermiddagen og kvelden er fri for egne utflukter. Kunstinteresserte anbefales et besøk til Museo de Bellas Artes, som viser kunst fra middelalderen til i dag.
Etter frokost drar vi til den velkjente vinregionen Rioja, hvor noen av Spanias mest populære viner produseres. Vårt første stopp er i vinhovedstaden Haro. I bodegaen CVNE starter vi med en omvisning etterfulgt av en smaking av fire viner inkludert tapas. Deretter går vi videre til den pittoreske landsbyen Elciego. Blant de sjarmerende gamle steinhusene skiller den futuristiske bygningen til vinprodusenten Marqués de Riscal seg ut, tegnet av arkitekten Frank O. Gehry, som også står bak Guggenheim-museet i Bilbao. Her smaker vi på tre gode viner før bussen tar oss tilbake til Bilbao. Resten av ettermiddagen og kvelden er fri for egne utflukter. Kunstinteresserte anbefales et besøk til Museo de Bellas Artes, som viser kunst fra middelalderen til i dag.
I dag venter Bilbao på å bli utforsket. Vi tar en guidet tur med en engelsktalende guide i denne spennende byen, som har gått fra en grå industriby til en fargerik kulturperle der gammelt og nytt sameksisterer side om side. Lunsj inntas på egen hånd. Vi anbefaler å gjøre som baskerne selv og prøve den lokale spesialiteten pinxtos. De smakfulle smårettene serveres mot en liten avgift i annenhver bar i byen og er et gitt innslag under en ferie i Baskerland. Etter lunsj besøker vi Guggenheim-museet som ble åpnet i 1997. Inngang og lydguide under besøket er inkludert.
Resten av dagen er fri for egne utforskninger.
På kvelden feirer vi det nye året i hotellets restaurant. Vi nyter en deilig nyttårsmiddag som inkluderer et glass cava, vin til maten og kaffe. Ytterligere drikke kan bestilles og betales selv i baren. Etter middagen kan gjestene ta "Lucky grapes" i baren, og de kan bli værende der til kl. 01.00.
I dag venter Bilbao på å bli utforsket. Vi tar en guidet tur med en engelsktalende guide i denne spennende byen, som har gått fra en grå industriby til en fargerik kulturperle der gammelt og nytt sameksisterer side om side. Lunsj inntas på egen hånd. Vi anbefaler å gjøre som baskerne selv og prøve den lokale spesialiteten pinxtos. De smakfulle smårettene serveres mot en liten avgift i annenhver bar i byen og er et gitt innslag under en ferie i Baskerland. Etter lunsj besøker vi Guggenheim-museet som ble åpnet i 1997. Inngang og lydguide under besøket er inkludert.
Resten av dagen er fri for egne utforskninger.
På kvelden feirer vi det nye året i hotellets restaurant. Vi nyter en deilig nyttårsmiddag som inkluderer et glass cava, vin til maten og kaffe. Ytterligere drikke kan bestilles og betales selv i baren. Etter middagen kan gjestene ta "Lucky grapes" i baren, og de kan bli værende der til kl. 01.00.
Dagen er fri for egne utflukter, og det er mye å oppdage i Baskerlands største by. Takket være sin beliggenhet i en dal, på begge sider av elven Nervión, er byen relativt kompakt og flat og derfor lett å oppdage til fots. Et sted som ikke bør gå glipp av er den kjente markedshallen Mercado de la Ribera, en vakker bygning i art deco-stil hvor du finner massevis av markedsboder med lokale råvarer og flere gastrobarer. Fra fjellet Artxanda i ca 250 meters høyde har du fin utsikt over byen. Du kan gå opp, men det er også en taubane. Vår reiseleder gir gjerne tips om flere ting å se og gjøre.
På kvelden har de som ønsker mulighet til å innta en tre-retters middag på hotellets restaurant. Middag må forhåndsbestilles før reisen. Pris fra 395,-.Reiselederen var kunnskapsrik, belest, serviceorientert og ydmyk
Karin tok vare på oss på beste måte. Hennes sightseeing og kunnskap var fantastisk. God vinsmaking med interessante vingårder. Hotellet var ok med en god frokost og nyttårsmenyen inneholdt mye mat.