
Vi lander i Cape Town og møter vår buss som tar oss til en restaurant hvor vi spiser felles lunsj. Deretter drar vi til vårt trivelige hotell Sun Square Cape Town Gardens, hvor vi tilbringer sju netter. Sun Square ligger ved foten av Table Mountain, sør for sentrum. Hvis været og forholdene tillater det, tar vi taubanen opp på det cirka 1 000 meter høye Table Mountain, hvor vi kan nyte en fantastisk utsikt. På ettermiddagen og kvelden får vi tid til å gjøre oss kjent med hotellet og omgivelsene. Felles middag på restaurant i V&A Waterfront om kvelden.
Etter frokost blir vi hentet av vår guide for en heldagstur på Kapphalvøya. Vi kjører langs naturskjønne veier gjennom Hout Bay og videre via Chapman’s Peak Drive (avhengig av værforhold). Rundt lunsjtid stopper vi for en hummerlunsj på Seaforth Restaurant, nær Boulders Beach. Etter lunsj besøker vi Boulders Beach for å se de sjarmerende afrikanske pingvinene. Vi fortsetter til Kapp det gode håp og Kappspissen, hvor vi tar en taubane opp til det berømte fyrtårnet og nyter den fantastiske utsikten.
På kvelden vender vi tilbake til hotellet før vi nyter en middag på Gold Restaurant. Her serveres en 14-retters meny inspirert av det afrikanske kjøkkenet, akkompagnert av underholdning med sang og dans.
Frokost på hotellet. Deretter setter vi kursen mot Franschhoek, hjertet av Sør-Afrikas vinregion. Vi starter med en vinsmaking på Haute Cabrière Wine Farm, hvor vi får lære mer om vingårdens historie og filosofi. Deretter besøker vi Franschhoek Village, kjent som Sør-Afrikas mat- og vinhovedstad. Her er vi omgitt av vakre vinmarker og nyter en treretters lunsj med passende viner på en av landsbyens restauranter.
Om ettermiddagen besøker vi Babylonstoren, en historisk vingård med praktfulle hager inspirert av Kapstadens Company’s Garden. Her spaserer vi gjennom de frodige omgivelsene og lærer mer om gårdens unike historie. Vi returnerer til Cape Town for middag på en indisk restaurant, som fremhever det indiske samfunnets bidrag til Sør-Afrikas matkultur.
Etter frokost blir vi med på en matvandring gjennom City Bowl i Cape Town. Underveis får vi innblikk i byens kultur, historie og matkultur. Vi stopper ved restauranten Spyced for et matlagingskurs der vi lærer å lage tradisjonelle retter fra Kapp-Malay-kjøkkenet og nyter en felles lunsj.
I dag venter en dag på egen hånd da vi har mulighet til bare å ta det med ro, rusle i Cape Town eller oppdage noe annet i nærområdet.
Tilleggsutflukt Aquila Game Reserve
Det finnes også mulighet til å legge til vår tilleggsutflukt og oppleve safari. Denne må bestilles minst 30 dager før avreisen. Vi forlater hotellet i Cape Town tidlig om morgenen kl. 06:00 og begir oss mot det vakre Aquila Game Reserve pris fra 2 575,-. Ved ankomsten ønskes vi velkommen med en oppfriskende drikk, etterfulgt av en generøs frokostbuffé. Etter frokost legger vi ut på en spennende safari med safaribil, der vi har sjanse til å se "The Big Five" og mange andre afrikanske dyr i sitt naturlige miljø. Når vi kommer tilbake til hovedområdet er det dekket opp til lunsj. Deretter venter et nytt eventyr – du velger selv om du vil legge ut på en safari til hest eller prøve en spennende tur med firehjuling (quad bike). Etter en innholdsrik dag returnerer vi til hotellet i Cape Town.
Kvelden er deretter fri for egne aktiviteter og middag på egen hånd, med byens store utvalg av restauranter å velge mellom.
Etter frokost tar guiden oss med til en av Kapstadens uformelle bosetninger for å lære om samfunnsutviklingsprosjekter med fokus på bærekraft. Vi besøker Uthando South Africa, en prisbelønt Fair Trade-sertifisert organisasjon som knytter turisme til samfunnsprosjekter. Her møter vi ildsjeler som jobber for å forbedre sine lokalsamfunn gjennom utdanning, helse og entreprenørskap. I løpet av dagen får vi høre inspirerende historier og se konkrete eksempler på hvordan disse prosjektene utgjør en forskjell. Lunsjen nytes på restauranten Mzansi, hvor vi får smake på tradisjonell Xhosa-mat før vi returnerer til hotellet for en ledig ettermiddag og kveld i Cape Town.
Vi reiser etter frokost til Stellenbosch, en av Sør-Afrikas mest kjente vinregioner. Her rusler vi gjennom de historiske gatene og nyter en vin- og sjokoladesmaking på Lanzerac Wine Estate, kjent for sine prisbelønte viner. Til lunsj besøker vi Middlevlei Wine Estate for en boerebraai, en tradisjonell sørafrikansk grillopplevelse. På ettermiddagen returnerer vi til Cape Town og avslutter dagen med en middag med matchende viner, på det berømte Twelve Apostles Hotel i Cape Town, med en fantastisk utsikt over Atlanterhavet.